Şcoala cu
bune practici

41 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

FESTIVAL - CONCURS REGIONAL DE DATINI ŞI OBICEIURI ROMÂNEŞTI

Festivalul- Concursul de datini şi obiceiuri de iarnă ,Ediţia a VII-a ce se va desfăşura în sala de festivitati a Clubului Copiilor Paşcani, în data de 9 decembrie 2016, începând cu orele 12,00 Înscrierile pentru învăţământul preşcolar , primar şi gimnazial se fac începând cu: data de 1 decembrie până pe 7 decembrie pentru Festivalul –Concurs de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, pe baza fişei de înscriere, prin e-mail la adresele : angrot2006@yahoo.com , emilyam23@yahoo.com, mverdes63@yahoo.com sau se pot trimite prin poştă odată cu lucrările pe adresa Şcoala Gimnazială Cantacuzino, loc. Paşcani, str. Ştefan cel Mare şi Sfânt Nr. 19 , jud. Iaşi. Fiecare școală parteneră în proiect va realiza o preselecție a formațiilor și lucrărilor trimise în concurs, din zona pe care o reprezintă. Fiecare grup participant în concurs va primi diplomă şi cadouri surpriză . Fiecare preşcolar /şcolar va primi diplomă pentru lucrarea trimisă la concurs .

Nume proiect: „ Datinile la români”

Organizatori: • Grădiniţa cu Program Prelungit nr.2 Paşcani, • Liceul Teoretic” Miron Costin” Paşcani, • Şcoala Gimnazială”I.Cantacuzino” Paşcani, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi organizează în cadrul Proiectului „Datini

Condiţii de participare: Concursul se desfășoară pe două secțiuni : cultural –artistică și arte vizuale având ca temă Datinile și obiceiurile de Crăciun și Anul Nou. • La secțiunea Cultural – artistică - preşcolarii şi şcolarii din învăţământu

Perioadă înscriere: 29.11.2016 - 07.12.2016

Perioadă desfăşurare: 08.12.2016 - 15.12.2016

Grădiniţa cu Program Prelungit nr.2 Paşcani, • Liceul Teoretic” Miron Costin” Paşcani,• Şcoala Gimnazială”I.Cantacuzino” Paşcani, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi organizează în cadrul Proiectului „Datinile la români”, CAER, pozitia 1006, decembrie 2016

Festivalul- Concursul de datini şi obiceiuri de  iarnă ,Ediţia a VII-a ce se va desfăşura în sala de festivitati a Clubului Copiilor Paşcani, în data de  9 decembrie 2016, începând cu orele 12,00

Înscrierile pentru învăţământul preşcolar , primar şi gimnazial se fac începând cu:data de 1 decembrie până  pe 7 decembrie pentru Festivalul –Concurs de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, pe baza fişei de înscriere, prin e-mail la adresele : angrot2006@yahoo.com , emilyam23@yahoo.com, mverdes63@yahoo.com sau se pot  trimite prin poştă odată cu lucrările pe adresa Şcoala Gimnazială Cantacuzino, loc. Paşcani, str. Ştefan cel Mare şi Sfânt Nr. 19 , jud. Iaşi.  Fiecare școală parteneră în proiect va realiza o preselecție a formațiilor și lucrărilor trimise în concurs, din zona pe care o reprezintă.Fiecare grup participant în concurs va primi diplomă şi cadouri surpriză .Fiecare preşcolar /şcolar va primi diplomă pentru lucrarea trimisă la concurs .Concursul se desfășoară pe două secțiuni : cultural –artistică și arte vizuale având ca temăDatinile și obiceiurile de Crăciun și Anul Nou.

Fiecare unitate școlară parteneră poate participa la concurs cu maxim 2  formații/grup de maxim 20 de elevi, după preselecția din școală și localitate.La secțiunea arte vizuale se vor trimite câte 2 lucrări de ed. plastică și 2 lucrări de ed. tehnologică, de la o clasă, după preselecția din școală./localitate.       Profesorii parteneri în proiect vor organiza faza locală – pentru a realiza preselecția formațiilor și lucrărilor ce vor intra în concurs.• La  secțiunea Cultural – artistică - preşcolarii şi şcolarii din învăţământul primar şi gimnazial vor susţine o probă artistică cu obiceiuri şi datini româneşti pe scena Clubului Copiilor din Municipiul Paşcani , vineri, 9 decembrie 2016, începând cu ora 12, etapa Datini de Crăciun și Anul Nou. Grupurile vor fi formate din 8-20 elevi. Durata maximă a momentului artistic trebuie să fie de 10 minute.Fiecare cadru didactic îndrumător de grup răspunde de transportul şi securitatea elevilor implicaţi în activitate.

Pentru secţiunea Arte vizuale  expedierea lucrărilor se va face între 1-7 decembrie 2016 pentru Concursul de obiceiuri de iarnă. Lucrările preşcolarilor şi şcolarilor împreună cu fişa de înscriere, completată corect, un plic A4 timbrat si autoadresat, se vor expedia prin poştă la următoarele adrese:• prof. înv. preşcolar Mihalache Emilia - Grădiniţa cu program prelungit nr.2 ,Paşcani ,str. Sportului Nr. 9 jud. Iaşi, tel.0748193323;•prof. înv. primar Sorohan  Marlena Cristiana –Liceul Teoretic” Miron Costin”,str.Izvoarelor ,nr.9 Paşcani ,jud. Iaşi, tel.0763655910;•prof . înv. primar Rotaru  Angela –Şcoala Gimnazială” I.Cantacuzino” , Paşcani ,str. Ştefan cel Mare şi Sfânt Nr.19, jud Iaşi, tel.:0762976649.
ELABORAREA LUCRĂRILORLucrările trimise prin poştă vor trebui să respecte următoarele cerinţe de realizare:• lucrările  la  educaţie plastică trebuie elaborate pe format A4 şi să fie realizate în creioane colorate /carioca /acuarele/tempera;• lucrările la educaţie tehnologică să fie realizate din materiale recuperabile şi materiale din natură:• este necesar ca pe verso fiecare lucrare să conţină o etichetă în care se va specifica : titlul lucrării, numele şi prenumele elevului/preşcolarului , clasa / grupa , numele cadrului didactic îndrumător ;• lucrările elevilor /preşcolarilor nu se restituie ;• nu se admit contestaţii;• se va urmări respectarea temei şi a tehnicilor de lucru;• se va aprecia originalitatea.
NU SE PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE!

FIŞA DE INSCRIERE
Festivalul - Concursul Național „Datinile la români ”„ Datini şi obiceiuri de Crăciun si Anul Nou”
UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: …………………………………………………………. 
NUMELE ŞI PRENUMELE CADRULUI DIDACTIC ÎNDRUMĂTOR/ PARTICIPANT, CU ADRESA DE  EMAIL……………………………………………………………………
SECŢIUNEA 1: PROGRAM ARTISTIC -DATINI  ŞI  OBICEIURI PAȘTE/DE CRĂCIUN                                   NUMELE GRUPULUI/SOLISTULUI …………………………………………………....GRUPA/CLASA…………………………………………………………... SECŢIUNEA 2: ARTE VIZUALE (Ed. plastică, Ed. tehnologică )
TITLUL LUCRĂRII……………………………………………………....    GRUPA/CLASA…………………………………………………………...
NUMELE ŞI PRENUMELE COPIILOR PARTICIPANŢI: 
1……………………………………2…………………………………….
3……………………………………4……………………………………….

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: miha-em | 27.11.2016 23:12 | 1032 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

264 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN