Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Evaluarea Națională la clasele primare. Ce uităm atunci când e vorba de pregătirea corectă a elevilor

În acest context, este foarte important să ne întrebăm, în primul rând, cum percep elevii din clasele I-IV Evaluarea Națională.

 

Elevii din clasa a doua percep Evaluarea Națională ca fiind un eveniment deosebit în viața lor. Așteaptă testarea cu emoție, dar și cu nerăbdare. Au aflat că la sfârșitul clasei a doua se finalizează și o etapă importantă din viața lor de elevi, etapă în care au dobândit achizițiile fundamentale (cititul, scrisul, calcule aritmetice simple) instrumente necesare pentru parcursul școlar viitor.

 

Prin intermediul testelor administrate la finalul clasei a doua, au ocazia să demonstreze că au învățat multe și că pot aplica ceea ce au învățat pentru rezolvarea unor situații concrete din viața de zi cu zi”, susține Iuliana Drăgan, specialist Intuitext în educație și profesor pentru învățământul primar.

 

Un alt punct de interes este modul în care părinții și cadrele didactice le vorbesc elevilor despre Evaluările Naționale la clasele primare. Ce mesaje le pot transmite adulții pentru a nu le induce copiilor anxietatea de performanță?

 

Testarea Națională provoacă o oarecare neliniște în rândul unor elevi. Această neliniște derivă din presiunea constantă și de durată, exercitată de unii părinți, care nu au înțeles rolul evaluării, ca parte integrantă a procesului de predare-învățare-evaluare.

 

De asemenea, sunt părinți care, din dorința de a crea o motivație în plus pentru activitatea de învățare a copilului, îi prezintă acestuia evaluarea ca pe un fel de „sabie a lui Damocles” care planează zi de zi asupra micului școlar.

 

De multe ori întâlnim părinți care greșesc, având așteptări prea mari raportate la potențialul copilului, și care insistă, uneori împotriva voinței acestuia, să lucreze teme suplimentare împovărătoare, invocând scopul de a obține rezultate mai bune la Testarea Națională.

În astfel de cazuri recomandăm părinților echilibru în privința cerințelor impuse copilului”, este de părere specialistul Intuitext.

 

Pregătirea elevilor pentru examene – recomandări pentru învățători și părinți:

Citiți articolul integral.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 15.03.2019 11:42 | 964 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

292 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN