Şcoala cu
bune practici

38 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Evaluarea Națională la clasa a II-a - De ce le e frică elevilor și cum să-i ajutăm

Cum se pot pregăti elevii de astăzi în mod eficient și plăcut pentru Evaluarea Națională clasa a II-a?


Pregătirea de zi cu zi a elevilor constituie, în același timp, și o pregătire pentru Testarea Națională. Cunoștințele, competențele și capacitățile dobândite de micii școlari pe parcursul primelor clase primare constituie „materia primă” pentru conceperea itemilor de evaluare din cadrul testării.

EN clasa a II-a

Aplicarea la clasă a unor teste, în care itemii de evaluare sunt formulați după modelul celor de la Testarea Națională, constituie o necesitate, deoarece s-a constatat că, deși elevii au cunoștințe temeinice, rezultatele obținute în urma testării nu au fost mulțumitoare din cauză că elevii nu erau familiarizați cu tipurile de itemi administrați în cadrul testării.

 În acest sens, activitatea de „simulare” a Testării Naționale, având ca instrumente testele de Comunicare în limba română și Matematică și explorarea mediului cuprinse în auxiliare didactice, precum cele ale Editurii Intuitext, devine o activitate indispensabilă în această perioadă premergătoare testării.

 În ce măsură îi ajută, pe lângă manual și caiete, produsele moderne de învățare, cum ar fi produsele educaționale online?

O altă modalitate eficientă de pregătire a elevilor în vederea Testării Naționale o constituie exersarea achizițiilor dobândite la clasă cu ajutorul produselor moderne de învățare, cum sunt produsele educaționale online.

 Platformele de învățare, cum este Școala Intuitext, oferă o gamă largă de modalități de exersare și aprofundare a cunoștințelor și capacităților, oferind un cadru plăcut de învățare prin joc.

 Deosebit de stimulative pentru elevi, prin intermediul animațiilor, jocurilor, experimentelor, curiozităților, acestea îi ajută pe cei mici să-și actualizeze noțiunile însușite la clasă și le satisfac plăcerea de a se juca în mediul digital.
 

De un real folos sunt testele propuse de platforma de învățare Școala Intuitext, care oferă posibilități multiple de verificare a cunoștințelor, oferind feedback imediat și astfel elevul află ce progrese a făcut și unde trebuie să mai exerseze.

 Citiți continuarea articolului.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 16.04.2018 16:19 | 1377 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 39 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

121 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN