Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Episod 1. Predarea în Școala de Acasă, Jurnal de Învățător: Iuliana Drăgan.

Dacă la ciclul gimnazial și liceal elevii au deja deprinderi și instrumente utile pentru activitatea on-line, exersate în cadrul lecțiilor de informatică și TIC, la ciclul primar elevii sunt începători în ceea ce privește acest tip de activitate. De asemenea, am constatat că unii dintre elevi nu au acces în cursul zilei la computerul/laptopul familiei din cauză că acum părinții lucrează de acasă, utilizând aceste instrumente.

Din experiența personală cu Școala de Acasă

Cea mai mare încercare pentru mine a fost stabilirea modului de a comunica cu elevii, acasă având un PC fără cameră și microfon. Cum elevii mei nu au toți adrese de e-mail (neavând vârsta necesară), nu puteam comunica nici pe această cale. Soluția optimă pentru noi a venit curând: aproape toți au telefoane inteligente și puteam comunica ușor cu ajutorul aplicației WhatsApp.

Așadar, am realizat un grup (de învățare) pe WhatsApp, unde am stabilit reguli clare de comunicare, grup denumit „Clasa a IV-a A – Lecții”. Eu folosesc și aplicația WhatsApp Web fiindcă îmi oferă posibilitatea să tastez mai rapid, folosind tastatura computerului și, de asemenea, pentru a vizualiza mai bine materialele trimise de elevi.

După căutări insistente în mediul on-line, am descoperit platforme de învățare care au conținuturi și pentru învățământul primar, așadar,pe lângă didactic: ScoalaIntuitext, MatecuCristina, lecții pe youtube și altele.

Unele dintre acestea au materiale gata realizate, pe care le-am preluat ca atare și pe care le-am recomandat elevilor mei, spre exemplu lecțiile animate, jocurile, experimentele și testele de evaluare de pe platforma ScoalaIntuitext.ro

 

 

 

De curând am aflat că platforma educațională  ScoalaIntuitext.ro, care are la bază conceptul de învățare prin joc,  oferă gratuit un real ajutor învățătorilor în această perioadă. Puteți solicita la ScoalaIntuitext acces gratuit aici.

Prin Pagina Învățătorilor vine în sprijinul cadrelor didactice care predau la clasele I-IV, oferind acces nelimitat la resurse educaționale valoroase, structurate pe patru domenii corespunzătoare claselor I, a II-a , a III-a și a IV-a, pentru toate disciplinele de studiu din planul-cadru de învățământ și care respectă întru totul programele școlare în vigoare. Platforma de învățare permite accesul la peste:

-800 de animații de predare a unor teme din programa școlară;

-450 de jocuri de exersare a conținuturilor din programă;

-70 de experimente interactive;

-75 de teste de evaluare.

Aceste materiale sunt concepute de specialiști în domeniul educațional și le puteți trimite elevilor dumneavoastră spre rezolvare, exersare, descoperire, lectură, dezbatere sau observare.

 

Cum trimitem resursele digitale existente în platforma de învățare ScoalaIntuitext.ro elevilor noștri?

Extrem de simplu: doar bifăm una, două sau mai multe dintre resursele digitale pe care le-am ales și ni se va genera automat un link. Link-ul generat îl putem trimite prin mijloacele de comunicare pe care le folosim deja: WhatsApp, Messenger, e-mail etc. Fiecare elev va primi o pagină cu link-urile selectate de noi.

Resursele digitale pot fi incluse în diferite etape ale lecției on-line: pentru verificarea și consolidarea noțiunilor, în repetarea unor noțiuni, pentru autoevaluarea cunoștințelor. De asemenea, pot fi folosite ca muncă independentă, în lucrul pe grupe de elevi, ca sursă de inspirație pentru o sarcină creativă, pentru documentare, pentru concretizarea unor cunoștințe teoretice cunoscute elevilor sau pentru emulație între colegi/grupe.

Mai mult decât atât, platforma oferă acces la un raport de activitate pentru fiecare dintre resursele trimise copiilor, prin care se comunică clar câți elevi au accesat link-ul, câți au realizat sarcina propusă, scorul fiecăruia.

Utilizati_platforma

Alte platforme permit profesorului să creeze materiale pe niște template-uri existente. Am creat testul on-line „Fracții – clasa a IV-a” utilizând aplicația Wordwall.

Citiți și Episodul 2 din Jurnalul de Școala de Acasă.

Interes general | Toate disciplinele | Şcoala online

Propus de: Editura_Intuitext | 31.03.2020 11:33 | 14630 vizualizări

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

147 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN