Şcoala cu
bune practici

38 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Educatori în mișcare: dezvoltarea observării corp-minte

Dacă mintea, emoțiile și corpul sunt un sistem interactiv strâns integrat, atunci cu siguranță putem obține informații despre minte observând corpul. În cadrul atelierului, vom descoperi instrumente eficiente în interacțiunea cu copiii, vom învăța cum să folosim mișcarea cu scopul de a crea o bază pentru relații sănătoase și pentru a determina modul în care reacționăm în fața stimulilor interni și externi.

Nume proiect: Atelierele First 7 pentru formarea educatorilor

Organizatori: First 7 - Parents & Educators Coaching

Condiţii de participare: Durata / atelier: 2 ore Numărul maxim de persoane / atelier: 16-20 Cost: 90 lei/persoana Înscriere: office@first7.ro Adresă: Acorns Nursery, Str. Popa Soare nr.63, sector 2, Bucuresti

Perioadă înscriere: 06.02.2019 - 15.02.2019

Perioadă desfăşurare: 16.02.2019

Beneficiile atelierului:
Creșterea conștientizării asupra propriului corp (limite, ritmuri etc.)
Descoperirea modului în care reacționăm la stimuli externi (mediu) și cum utilizăm spațiul exterior
Explorarea modalităților de comunicare și interacțiune cu copiii prin folosirea mișcării (exerciții practice care pot fi aplicate cu ușurință în clasă)
O mai bună înțelegere a dinamicii relației copil-adult prin mișcarea corpului

Fiecare atelier va avea trei părți principale:
1. Încălzirea
2. Un set de exerciții bazate pe temele de mai jos, în urma cărora vom împărtăși utilitatea lor și modul în care pot fi folosite cu copiii:
• Introducere în terapia dansului prin mișcare (prezentarea conceptelor de terapie prin dans, exerciții pentru a ne cunoaște mai bine, stabilirea așteptărilor)
• Emoția, întruchiparea și oglinda neuronilor (Empatie kinesthetică)
• Spațiul personal și limitele
• Introducere în ritmurile fluxului de tensiune Kestenberg ("Analiza mișcărilor KMP este un sistem cuprinzător pentru identificarea sănătății / dezechilibrului psihologic, de dezvoltare, emoțional, cognitiv și global prin observarea, notarea și interpretarea mișcării").
• Șase mișcări fundamentale și rolul lor în dezvoltarea experienței: randament, împingere, ajungere, înțelegere, tragere, eliberare
• Postura și respirația
• Crearea atașamentului prin dans
3. Mișcarea de închidere, care va varia în funcție de energia și nevoile participanților (stabilirea unei mișcări de grup, exerciții de relaxare etc.)

Corpul și modul său de mișcare nu numai că dezvăluie aspecte ale sentimentelor și emoțiilor curente, ci ne pot da o perspectivă asupra trecutului unui individ. După cum au scris Loman și Foley în 1996, "... experiențele se stochează în organism și se reflectă în mișcarea corpului".
Dezvoltarea copiilor își atinge potențialul maxim doar într-un mediu sigur, cu ajutorul unor îngrijitori consecvenți și previzibili. (Kestenberg & Buelte, 1977). Un astfel de mediu este posibil atunci când există înțelegere reciprocă la nivel kinestezic.

Un studiu făcut de cercetătorii de la Școala Medicală Harvard a demonstrat că mișcarea / dansul crește nivelul serotoninei (hormonul fericirii), contribuind la crearea de noi legături neuronale, în special în hipocampus. Acesta din urmă joacă un rol important în consolidarea informațiilor de la memoria de scurtă durată la memoria pe termen lung și în memoria spațială care permite navigarea.

Despre Sorina Petrescu:

Cariera mea de dans a început când aveam 5 ani la Opera Națională Română. Dupa 8 ani de balet m-am mutat spre jazz, contemporan si modern, absolvind sectia Coregrafie la Scoala de Arta Bucuresti si castigand mai multe concursuri de dans in Romania si Franta. Am continuat formarea în Franța, într-o companie de teatru de dans. Am fost profesor pentru copii și adulți defavorizați și am realizat proiecte care au promovat bunăstarea emoțională și fizică a copiilor cu ajutorul mișcării.
În proiectele mele, adopt o abordare holistică, ce combină experiența în dans cu neuroștiința, psihoterapia, anatomia și artele marțiale.
În present, urmez Trinity-Laban Conservatoire of Musci and Dance și finalizez un program de pregătire în psihoterapie prin dans și mișcare, unde am ocazia să învăț și să experimentez de la cei mai buni dansatori din Europa. Îmi place să lucrez cu copiii (cu vârsta de 3 ani și peste), adolescenți și adulți, pentru ca toți să avem o mai bună înțelegere și relație cu trupurile, mințile și oamenii din jurul nostru.

Învăţământ preşcolar | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: First7 | 06.02.2019 11:16 | 1025 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 39 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

118 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN