Jocuri educaţionale

Joc de colorat
Joc de colorat. Culori calde-reci etc.
Matematica Clasa a II-a

Pericol de explozie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Cu răţuştele la culcare
Formarea numerelor. Clasa miilor, clasa unităţilor
Matematica Clasa a III-a

Educatori în mișcare: dezvoltarea observării corp-minte

Dacă mintea, emoțiile și corpul sunt un sistem interactiv strâns integrat, atunci cu siguranță putem obține informații despre minte observând corpul. În cadrul atelierului, vom descoperi instrumente eficiente în interacțiunea cu copiii, vom învăța cum să folosim mișcarea cu scopul de a crea o bază pentru relații sănătoase și pentru a determina modul în care reacționăm în fața stimulilor interni și externi.

Nume proiect: Atelierele First 7 pentru formarea educatorilor

Organizatori: First 7 - Parents & Educators Coaching

Condiţii de participare: Durata / atelier: 2 ore Numărul maxim de persoane / atelier: 16-20 Cost: 90 lei/persoana Înscriere: office@first7.ro Adresă: Acorns Nursery, Str. Popa Soare nr.63, sector 2, Bucuresti

Perioadă înscriere: 06.02.2019 - 15.02.2019

Perioadă desfăşurare: 16.02.2019

Beneficiile atelierului:
Creșterea conștientizării asupra propriului corp (limite, ritmuri etc.)
Descoperirea modului în care reacționăm la stimuli externi (mediu) și cum utilizăm spațiul exterior
Explorarea modalităților de comunicare și interacțiune cu copiii prin folosirea mișcării (exerciții practice care pot fi aplicate cu ușurință în clasă)
O mai bună înțelegere a dinamicii relației copil-adult prin mișcarea corpului

Fiecare atelier va avea trei părți principale:
1. Încălzirea
2. Un set de exerciții bazate pe temele de mai jos, în urma cărora vom împărtăși utilitatea lor și modul în care pot fi folosite cu copiii:
• Introducere în terapia dansului prin mișcare (prezentarea conceptelor de terapie prin dans, exerciții pentru a ne cunoaște mai bine, stabilirea așteptărilor)
• Emoția, întruchiparea și oglinda neuronilor (Empatie kinesthetică)
• Spațiul personal și limitele
• Introducere în ritmurile fluxului de tensiune Kestenberg ("Analiza mișcărilor KMP este un sistem cuprinzător pentru identificarea sănătății / dezechilibrului psihologic, de dezvoltare, emoțional, cognitiv și global prin observarea, notarea și interpretarea mișcării").
• Șase mișcări fundamentale și rolul lor în dezvoltarea experienței: randament, împingere, ajungere, înțelegere, tragere, eliberare
• Postura și respirația
• Crearea atașamentului prin dans
3. Mișcarea de închidere, care va varia în funcție de energia și nevoile participanților (stabilirea unei mișcări de grup, exerciții de relaxare etc.)

Corpul și modul său de mișcare nu numai că dezvăluie aspecte ale sentimentelor și emoțiilor curente, ci ne pot da o perspectivă asupra trecutului unui individ. După cum au scris Loman și Foley în 1996, "... experiențele se stochează în organism și se reflectă în mișcarea corpului".
Dezvoltarea copiilor își atinge potențialul maxim doar într-un mediu sigur, cu ajutorul unor îngrijitori consecvenți și previzibili. (Kestenberg & Buelte, 1977). Un astfel de mediu este posibil atunci când există înțelegere reciprocă la nivel kinestezic.

Un studiu făcut de cercetătorii de la Școala Medicală Harvard a demonstrat că mișcarea / dansul crește nivelul serotoninei (hormonul fericirii), contribuind la crearea de noi legături neuronale, în special în hipocampus. Acesta din urmă joacă un rol important în consolidarea informațiilor de la memoria de scurtă durată la memoria pe termen lung și în memoria spațială care permite navigarea.

Despre Sorina Petrescu:

Cariera mea de dans a început când aveam 5 ani la Opera Națională Română. Dupa 8 ani de balet m-am mutat spre jazz, contemporan si modern, absolvind sectia Coregrafie la Scoala de Arta Bucuresti si castigand mai multe concursuri de dans in Romania si Franta. Am continuat formarea în Franța, într-o companie de teatru de dans. Am fost profesor pentru copii și adulți defavorizați și am realizat proiecte care au promovat bunăstarea emoțională și fizică a copiilor cu ajutorul mișcării.
În proiectele mele, adopt o abordare holistică, ce combină experiența în dans cu neuroștiința, psihoterapia, anatomia și artele marțiale.
În present, urmez Trinity-Laban Conservatoire of Musci and Dance și finalizez un program de pregătire în psihoterapie prin dans și mișcare, unde am ocazia să învăț și să experimentez de la cei mai buni dansatori din Europa. Îmi place să lucrez cu copiii (cu vârsta de 3 ani și peste), adolescenți și adulți, pentru ca toți să avem o mai bună înțelegere și relație cu trupurile, mințile și oamenii din jurul nostru.

Învăţământ preşcolar | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: First7 | 06.02.2019 11:16 | 397 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cand copilul musca

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 23 evenimente

«DECEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Salvati planeta Pamant !

Propus de: Ela123

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

1156 voturi | 52 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati