Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Editura INTUITEXT vă prezintă noul manual pentru Matematică, clasa III-a!

Cunoașterea matematicii va deschide elevilor dvs. ușile viitorului pentru multe profesii... neinventate încă!

Conceput de autorii: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel, manualul INTUITEXT de Matematică pentru clasa a III-a asigură dezvoltarea și valorificarea obiectivelor din punct de vedere intra- , inter- și transdisciplinar în contextul experienţei de viaţă a elevilor.

Manualul răspunde nevoii reale a mileniului al III-lea, aceea de apropiere a procesului educaţional de nevoile actuale ale elevilor, ale comunităţii în care aceştia trăiesc. Utilizarea acestuia facilitează deplasarea accentului spre conştientizare, cooperare, gândire critică şi creativă.

RĂSFOIȚI MANUALUL TIPĂRIT

RĂSFOIȚI MANUALUL DIGITAL

Descoperiți povestea manualului INTUITEXT de MATEMATICĂ prin infograficul de mai jos:

Manualele INTUITEXT vin alături de Pachetul Învățătorului care cuprinde:

  • Un set de manuale pentru clasa a III-a;
  • Acces la ScoalaIntuitext.ro, în zona de resurse educaționale online (filme de predare, teste de evaluare: inițiale, sumative și finale, jocuri de exersare);
  • Ghidul Învățătorului (planificarea și proiectarea unităților);
  • Fișe de lucru (ortograme, elemente de geometrie, înmulțirea și împărțirea, numerația, probleme cu cele 4 operații aritmetice, fracții recapitulare, probleme);
  • Activități educaționale pentru clasa a III-a;
  • Amenajarea clasei;
  • Adeverință de utilizator al produselor Intuitext;
  • Un abonament Didactic Premium valabil 3 luni.

Prin acest manual, elevii invitați să descopere/redescopere activități specifice vârstei lor (exemplu: la bibliotecă, la fabrica de jocuri și jucării, jocuri de timp liber, pregătirea mesei etc.).

Pentru fiecare competență, conţinuturile sunt prezentate de la simplu la complex, cerinţele propuse au grade diferite de dificultate, pentru a crea şi asigura efectiv şanse egale de reuşită pentru toţi copiii.

Cele 12 unități principale de învățare oferă elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, consolidare a deprinderilor și abilităților, de sistematizare a achizițiilor dobândite, de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități precum și de ameliorare sau dezvoltare a nivelului atins de fiecare în dobândirea unei competențe specifice.

Varianta printată este atractivă, are un design modern și aerisit, adaptat vârstei elevilor, un tipar de bună calitate și vine la pachet cu varianta digitală a manualului. Manualul digital este creat având la bază manualul tipărit, păstrând structura și elementele acestuia, dar contribuind la crearea unei învățări complexe. Manualul digital este ușor de folosit și respectă ultimele convenții în materie de ergonomie.

În manualul digital, predarea conceptelor şi noţiunilor noi se face prin intermediul unor animaţii, cu un pronunţat caracter dinamic și cu un grad ridicat de atractivitate, în cadrul cărora se respectă paşii metodici ai disciplinei. Noțiunile și conceptele noi de matematică sunt explicate, introduse treptat și prezentate vizual și interactiv. Abordările vizuale au rol explicit de susţinere a învăţării, prin colorări de elemente importante, sublinieri, marcări distincte, evidenţieri de obiecte.

Manualul de Matematică pentru clasa a III-a asigură concretizarea programei școlare într-o formă atractivă, creativă și vizează competențele specifice disciplinei. Sarcinile de învățare sunt concepute având la bază o metodologie interactivă care vizează atât realizarea obiectivelor de ordin cognitiv cât și a celor de ordin socio-afectiv (dezvoltarea capacităților de comunicare, de dialogare interpersonală și intrapersonală, stimularea încrederii în sine). - Prof. univ. dr. Marin Manolescu, Universitatea București

Alegeți manualul INTUITEXT de MATEMATICĂ, clasa a III-a!

Propus de: Editura_Intuitext | 05.10.2021 10:14 | 20894 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

147 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN