Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Editura INTUITEXT vă prezintă manualul câştigător pentru Muzică și mișcare, clasa III-a!

Manualul INTUITEXT pentru Muzică și mișcare propus de profesoarele Mirela Rizea Marinescu, Mihaela Predoiu (Ana Motora-Ionescu – postum) este structurat pe trei mari secțiuni: Magia muzicii, Sunetul instrumentelor și Limbajul muzicii.

Manualul INTUITEXT de Muzică și mișcare este un instrument de lucru modern și operaţional, care abordează un stil activ de predare-învățare-evaluare, ţinând cont de particularităţile de vârstă ale elevilor.

Conținuturile muzicale se îmbină armonios cu cele de limba română, de știinţe ale naturii, urmărindu-se transdisciplinaritatea.

Vă informăm că perioada de selecție a manualelor pentru clasa a III-a și a IV-a este: 16 iulie-28 iulie 2021!

Descoperiți manualul INTUITEXT de Muzică și mișcare:

RĂSFOIȚI MANUALUL TIPARIT

RĂSFOIȚI MANUALUL DIGITAL

PREZENTARE GENERALĂ:

Manualul este conceput într-un singur volum de 96 de pagini.

Alegeți manualul INTUITEXT și primiți GRATUIT Pachetul Învățătorului care cuprinde:

  • Un set de manuale pentru clasa a III-a;
  • Acces la ScoalaIntuitext.ro, în zona de resurse educaționale online (filme de predare, teste de evaluare: inițiale, sumative și finale, jocuri de exersare);
  • Ghidul Învățătorului (planificarea și proiectarea unităților);
  • Fișe de lucru (ortograme, elemente de geometrie, înmulțirea și împărțirea, numerația, probleme cu cele 4 operații aritmetice, fracții recapitulare, probleme)
  • Activități educaționale pentru clasa a III-a;
  • Amenajarea clasei;
  • Adeverință de utilizator al produselor Intuitext;
  • Un abonament Didactic Premium valabil 3 luni.

Manualul respectă programa școlară având ca scop dezvoltarea progresivă a competențelor specifice, precum și a celor transversale, necesare în viaţa cotidiană.

Învățarea prin descoperire, dar și prin activități în perechi sau în echipă, integrarea exercițiilor - joc sunt caracteristici definitorii ale manualului ce urmăresc să implice activ elevul în procesul de descoperire a noilor informații.

Cele 5 unități de învățare din cuprinsul manualului au pagini dedicate recapitulării și evaluării, iar la pagina de evaluare, elevului i se oferă o grilă de autoevaluare care îi permite să își stabilească cu ușurință nivelul la care se situează.

Sarcinile de lucru sunt însoțite de imagini sugestive, care au rolul de a facilita învățarea, de a-l implica activ pe elev în propria formare, de a-i capta și orienta atenția. Ca element suplimentar de motivare, pentru realizarea sarcinilor, elevii sunt sprijiniți cu indicații de rezolvare.

Varianta tipărită:

Varianta tipărită este atractivă, are un design modern și aerisit, adaptat vârstei elevilor, un tipar de bună calitate. Varianta printată vine la pachet cu varianta digitală a manualului, disponibilă pe platforma: www.manuale.edu.ro. Manualul digital este creat având la bază manualul tipărit, păstrând structura și elementele acestuia, dar contribuind la crearea unei învățări complexe.

Varianta digitală:

Varianta digitală a manualului sporeşte eficienţa didactică a demersului școlar. Informaţia oferită prin suporturile vizuale, audio, resursele multimedia este relevantă pentru vârsta elevilor.

IMPORTANT: pentru utilizarea eficientă a edițiilor digitale veți beneficia de suportul nostru pe toată durata anului școlar.

Iată câteva dintre punctele forte ale manualului INTUITEXTpentru  Muzică și mișcare, clasa III-a:

   1.prevede numeroase și diverse activităţi de învățare vizând exprimarea prin              mişcări corporale a unor lucrări muzicale, dar şi manifestarea unor reacţii,                emoţii, sentimente sugerate de acestea;

  1. propune activități de comunicare în contexte autentice de viață;
  2. centrarea pe copil (textele cântecelor şi textele pentru aplicaţii sunt selectate din perspectiva respectului pentru copil, pentru dezvoltarea unei percepţii pozitive despre sine şi despre ceilalți, pentru cultivarea încrederii în capacitatea de reuşită, pentru edificarea unor valori);
  3. este un manual care creează oportunități pentru ca fiecare copil să-și pună la încercare aptitudinile proprii, talentul, creativitatea;
  4. manualul este caracterizat de spiritul ludic, specific vârstei elevilor cărora li se adresează.

 

DOVEZILE CALITĂȚII:

  1. Manualul are un caracter original: Toate secțiunile sunt realizate într-un mod original, prezentarea fiecărei problematici fiind făcută de ghizii” volumului, Mara și Radu, două personaje care, prin dialog, facilitează explicarea informațiilor, într-un mod plăcut și atractiv pentru elevi.  - conf. univ. dr. Dragoș Călin.
  2. Propune un mod de abordare prietenos, în spiritul înveți cu plăcere. Autoarele folosesc jocul didactic ca metodă principală de abordare a educației muzicale, metodă interactivă foarte apreciată de către elevi care, s-a dovedit – este foarte eficientă la această grupă de vârstă. Pe lângă jocul didactic mai sunt folosite metodele explicației, a dialogului, a exercițiului, precum și metoda euristică. - conf. univ. dr. Dragoș Călin.
  3. Contextele oferite pentru învățare sunt familiare elevilor, răspund intereselor și preocupărilor lor. Ele îi încurajează să exploreze, să cerceteze, să caute noi provocări. Din punct de vedere al Programei Școlare pentru clasa a III-a, manualul respectă documentul în litera și spiritul acesteia, asigură realizarea Competențelor Specifice și a celor Generale. Din punct de vedere al analizei discursului teoretic, acesta ne apare ca fiind structurat pe nivelul de vârstă al elevilor, într-un vocabular elevat, dar prietenos, fără a exagera cu informația, manualul punând accent pe latura practic-aplicativă, oferind un excelent suport pentru elevi, nefiind nevoie de explicații multiple pentru înțelegerea conținuturilor și realizarea cerințelor.  - conf. univ. dr. Dragoș Călin.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 15.07.2021 13:47 | 9594 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

148 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN