Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ediția a VII-a a Festivalului concurs național Video Art pentru liceeni

Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava în parteneriat cu Asociația cultural-educativă „Clubul Video Art” sub auspiciile Ministerului Educației și Cercetării Științifice organizează în luna mai cea de-a șaptea ediție a Festivalului concurs Video Art pentru liceni, Ediția a VII-a, manifestare devenită tradiție în contextul căreia se reunesc pentru trei zile, cei mai talentați liceeni în domeniul cinematografiei de amatori.

Nume proiect: Festivalul concurs național Video Art pentru liceeni, Ediția aVII-a, 2015

Organizatori: Ministerul Educației Și Cercetării Științifice, Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, Asociația cultural-educativă „Clubul Video Art”

Condiţii de participare: Manifestarea se adresează elevilor de liceu din întreaga țară, indiferent de profilul urmat.

Perioadă înscriere: 20.04.2015 - 15.05.2015

Perioadă desfăşurare: 29.05.2015 - 31.05.2015

Festivalul Național Video Art pentru liceeni

Ediția a VII-a 2015

Cu o experiență bogată, acumulată în edițiile anterioare, Festivalul concurs oferă tinerilor liceeni, pasionați de arta video, în general, o modalitate inedită, dinamică, atractivă în contextul căreia își pot descoperi reale calități pentru o viitoare profesie, în domeniul multimedia sau cinematografie. Având un format original, prin derularea etapei practice finale, concursul nostru oferă o experiență unică tuturor participanților și, implicit,  posibilitatea de a relaționa în  cadrul unei  comunități din ce în ce mai numeroase, având aceeași pasiune.

Ca și în anii anteriori, concursul este inclus în Calendarul activităților educative naționale - anul 2015, la secțiunea A2: Domeniul cultural-artistic: Arte Vizuale, poz. 15.

Implicarea dumneavoastră în derularea concursului – ca profesori coordonatori – asigură una din cerinţele învăţământului modern - interdisciplinaritatea - şi poate constitui, în acelaşi timp, un reper al activităţii personale, care, în ultima vreme, este atât de mult cuantificată.Toţi profesorii implicaţi în coordonarea echipelor vor primi diplome de participare, în conformitate cu regulamentul festivaluli concurs.

Concursul cuprinde un număr de două secţiuni:

1) FILM DE SCURTMETRAJ

2) SPOT PUBLICITAR CU IMPACT SOCIAL

În contextul celor două secțiuni elevii îşi pot dovedi câteva calităţi, poate nerelevate până acum: gustul pentru literatură, muzică, pasiunea pentru actorie, dar şi implicarea în probleme ale societăţii contemporane. Reporter, scenarist, regizor, actor, documentarist, operator video sau editor imagine sunt câteva din  opţiunile profesionale spre care oferă deschidere participarea la un astfel de concurs.

Ceea ce deosebește concursul nostru de altele din  aceeași sferă de preocupări, e faptul că la noi, elevii nu doar trimit un film spre a fi jurizat, ci vin împreună cu profesorul coordonator și chiar realizează un film la fața locului, ca probă de concurs. Prilejul este unic, întrucât oferă posibilitatea ca elevii să-și demonstreze abilitățile de viitor cineast, înlăturând, totodată, orice suspiciuni asupra paternității filmului nominalizat.

După derularea celor cinci ediții anterioare am constatat că acest concurs a atras atenţia unei categorii destul de largi de profesori de diferite specialităţi, de la cei care predau limba şi literatura română, până la cei de informatică. Practic, această formă de competiţie şcolară, prin participările din anii anteriori, a demonstrat interesul tuturor profesorilor, care au găsit şi în această manifestare, o modalitate extrem de antrenantă pentru elevii lor, în stimularea spiritului competitiv şi  nu numai.

Vă rugăm să popularizaţi în rândul colegilor şi elevilor dumneavoastră această formă de competiţie şcolară, care poate aduce beneficii pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru dumneavoastră.

Totodată, în cadrul festivalului va avea loc „Sesiunea anuală de referate și comunicări pe teme de educație nonformală”, la care sunteți invitați să participați. (Detalii pe seit-ul festivalului).

Pentru elevii finaliști  premiile sunt la fel de consistente. La fiecare secțiune, Premiul I 1000 Ron.

Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice, pe adresa liceului nostru este 15 mai 2015, iar data etapei naționale de la Suceava este 29 – 31 mai 2015.

Detalii complete găsiţi în atachment sau pe seit-ul concursului la următorul link:

 

Web: www.concursulvideoart.ro

e-mail: concursul_video_art@yahoo.com

P.S. Invitația se adresează și tinerilor din afara granițelor României.

 

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: viorel_ieremie | 20.04.2015 23:21 | 1031 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

269 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN