Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

,,ecOprovocarea” Saptămânii Școala Altfel

Începand din anul scolar 2015-2016, ViitorPlus da posibilitatea tuturor cadrelor didactice din tara, sa utilizeze curricula educationala realizata pentru implementarea Programului Cluburile ecOprovocarea. Fie că v-ati propus sa desfasurati activitati practice de protectia mediului doar in Saptamana ,,Scoala Altfel” ( 18 – 22 aprilie 2016), fie ca alegeti sa continuati utilizarea atelierelor puse la dispozitie ( propuse ) de noi și în perioada urmatoare, va felicitam si va dorim mult succes in activitatile cu elevii dvs. Si, pentru ca vrem sa promovam activitatile desfasurate in scolile dvs., dar si pentru ca dorim sa rasplatim initiativa de a fi partasi la un Program educational de protectia mediului –aratand astfel ca va pasa – va propunem participarea la un concurs dedicat profesorilor care isi creaza cont pe www.ecoprovocarea.ro , descarca materialele educationale puse la dispozitie de ViitorPlus și implementeaza activitatile propuse de acestea.

Nume proiect: ecOprovocarea

Organizatori: ViitorPlus - Asociația pentru Dezvoltare Durabilă

Condiţii de participare: Accesarea site-ului www.ecoprovocarea.ro sectiunea Resurse profesori Crearea un cont de utilizator valid Descarcarcarea Atelierelor din curricula de mediu Organizarea de intalniri cu elevii din clasele IX-XII, surprinzand imagini cu momentele chei

Perioadă înscriere: 18.04.2016 - 22.04.2016

Perioadă desfăşurare: 18.04.2016 - 22.04.2016

Dacă ești profesor în cadrul unui liceu și vrei să oferi elevilor o oră cu adevărat altfel, cei de la asociația ViitorPlus te invită să predai, prin metode non-formale, unul dintre atelierele de protecția mediului, puse gratuit la dispoziție pe platforma https://www.ecoprovocarea.ro/resurse-profesori/ Profesorul care va avea cei mai mulți liceeni participanți în cadrul unora dintre  atelierele propuse va câștiga două locuri gratuite în tabăra de vară organizată de asociația ViitorPlus.

Atelierele au durata de o oră și conțin explicații detaliate despre modalitatea de desfășurare (suport de curs) și fișe de lucru sau informații suplimentare. Ele au fost deja testate de către tineri din Călărași, Sibiu si Zalau timp de doua semestre, în cadrul programului “Cluburile ecOprovocarea”, iar feedback-ul lor a fost pozitiv.

Profesorii pot alege să predea unul din cele 18  ateliere educaționale non-formale, care pun accent pe activități în aer liberdescoperire, experimentare, încurajează voluntariatul pentru protejarea naturii și dezvoltarea unor abilități personale ale tinerilor liceeni. Principalele teme educaționale sunt: legătura dintre om și natură, leadership în protecția mediului, reducerea consumului de resurse, reutilizarea și reciclarea, schimbările climatice, amprenta de carbon. Printre metodele educaționale folosite, se regăsesc: vizualizare de filme și discuții dirijate pe baza acestora, joc de paradigmă, treasure hunt, world café, sociometrie, joc de rol, lucrări creative, vânătoarea de deșeuri, “deșeurometru”, analiza stea, cercetare, lucru în echipă ș.a.

Materialele educaționale non-formale, puse gratuit la dispoziția profesorilor, au fost dezvoltate de specialiști în domeniul educației, pentru programul extracurricular “ecOprovocarea”, derulat de Asociația ViitorPlus. În prezent, programul se desfășoară sub forma de cluburi (activități permanente) în 9 licee din 3 județe ale țării, implicând în activitățile sale 25 de cadre didactice cu specializări diferite și aproximativ 150 de elevi din clasele liceale IX – XI. Din dorința de a extinde efectele benefice ale acestui program, a fost făcută publică și pusă la dispoziția tuturor profesorilor interesați toată gama materialelor educaționale dezvoltate și folosite în cluburi. Materialele pot fi descărcate prin simpla înregistrare pe platforma ecOprovocarea, ca Profesor Partener, și astfel pot fi utilizate materialele în activități punctuale ori de cate ori se dorește. Profesorii interesati sa deschidă un club ecOprovocarea la ei în liceu și să desfășoare astfel de activități în mod constant și pe termen lung, sunt rugați să ia legătura cu organizatorii programului.

Pentru detalii suplimentare puteți lua legătura cu Lucia Cojocaru, Coordonatorul Programului ecOprovocarea, la adresa de e-mail lucia.cojocaru@viitorplus.ro

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: cojocaru_lucica_clarina | 15.04.2016 15:36 | 1049 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

149 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN