Jocuri educaţionale

Armonia culorilor
Fracţii egale
Matematica Clasa a IV-a

Ispita fructelor
Ordinea operaţiilor şi folosirea parantezelor rotunde în exerciţii
Matematica Clasa a III-a

Duelul primăverii
Probleme care se rezolvă prin 1-2 operaţii
Matematica Clasa a II-a

Digitaliada: Mai sunt doar două săptămâni de concurs! Propune și tu un material educațional digital!

Înscrierile în cea de-a doua ediție a #Digitaliada, concurs naţional ce premiază cele mai bune materiale digitale educaționale pentru ciclul gimnazial, mai sunt deschise până pe 15 martie 2018.

Concursul #Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital pentru clasele V-VIII.

Digitaliada

La prima ediție a concursului au fost înscrise 114 materiale educaționale, validate științific, 10 dintre ele fiind premiate. Materialele înscrise au acoperit o gamă largă de materii pornind de la Matematică, Limbi străine și TIC, cele mai des abordate subiecte, și ajungând până la Limba Română, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Chimie și Educație civică.

Prof. dr. univ. Radu Gologan, Președintele juriului primei ediții a concursului #Digitaliada: “Am fost plăcut surprins să constat că, în ciuda condiției destul de ingrate a dascălilor din ziua de azi, există o mare dorință a celor mai mulți de a se perfecționa și, mai ales, de a aduce mijloacele IT în procesul de predare-învățare. Aceasta uniune va fi sigur viitorul școlii.”

Premiul I al ediției 2017 a concursului #Digitaliada a fost câștigat de Rareș Tohănean, cu materialul “Lecții video introductive în matematica de clasa a V-a”.

Premiul II a revenit Didinei Botgros, profesor la Școala Gimnazială Sf. Varvara, din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru materialul “Universul”  - Geografie.

Premiul al III-lea a fost acordat lui Constantin Ferșeta pentru aplicația „Kidibot”, un material multidisciplinar care îmbină Limba Română și T.I.C.

„M-a bucurat nespus că ideea mea de a ajuta la modernizarea modului de predare a matematicii a fost înțeleasă și apreciată de Digitaliada. Întotdeauna schimbarea necesită efort și resurse și de aceea inițiativa Fundației Orange este binevenită într-un sistem de învățământ cu o inerție enormă, cu resurse puține. Este ușor să dăm vina pe elevi, părinți, profesori, programă, sistem etc. Sunt sigur însă că există mulți oameni dedicați care, ca și mine, pot să creeze materiale digitale adaptate nevoilor elevului contemporan.” - Rareș Tohănean, câștigătorul ediției de anul trecut a concursului #Digitaliada.

Concursul face parte din Digitaliada - un program care urmărește îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin folosirea tehnologiei și crearea unor modele de bune practici prin adaptarea profesorilor la metode de predare moderne. La nivel național, prin platforma Digitaliada.ro,  sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare. În plus, la nivel rural, 30 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente și conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 01.03.2018 15:15 | 1112 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Temele pentru acasa si amanarea lor

Responsabilitatea
Temele pentru acasa

Pasiunea pentru carti

Lectura suplimentara

Metode de calmare

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

10.03.2018 12:06 stefania_7

Ar trebui să includeți și ciclul primar în concursul dvs.!

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 7 evenimente

«SEPTEMBRIE 2018»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


emotii de septembrie

Propus de: otilia_horeanga66

Sondajul zilei

România are planuri-cadru unice, programe unice și obligatorii, manuale făcute (în timp scurt) strict pe baza acestor programe. În alte țări, fie coexistă mai multe sisteme (și elevii pot alege pe care să îl urmeze), fie școlile pot alege între metode (programă + manual) propuse de echipe profesioniste, fie chiar școlile sunt implicate (cu limite destul de largi) în stabilirea conținuturilor. Pentru a elimina actualele nerealizări din învățământul românesc.

233 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ezragsit Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!