Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Despre răbdare, atenție și alte abilități cu NOUL Caiet Intuitext de Dezvoltare personală

 

Ne dorim copii fericiți, autonomi, empatici, curajoși și manifestăm o grijă deosebită de fiecare dată când interacționăm cu ei.

Și pentru noi este extrem de important să contribuim la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Să le oferim toate motivele să meargă la școală cu bucurie, să le încurajăm curiozitatea și pofta de cunoaștere.

De aceea, specialiștii Intuitext în educație și profesori cu o înaltă calificare au completat portofoliul Intuitext cu o lucrare nouă: caietul de Dezvoltare personală pentru clasa I.

Elevii sunt invitați să conștientizeze cine sunt, să-și analizeze permanent emoțiile pe care le au, să fie motivați să învețe cu succes, să se raporteze sănătos la sine și la ceilalți. Astfel, datorită activităților propuse, copiii cunosc și recunosc emoțiile și sentimentele lor și ale celor din jur, descoperă ce motivații se află în spatele acestora și învață să numească în mod corect tot ceea ce simt.

Sarcinile de învățare sunt accesibile, atractive, au grade diferite de dificultate, sunt adecvate exersării comportamentelor și relaționării pozitive. Succesiunea acestor corespunde etapelor învățării: orientare, achiziții noi, aplicare, transfer și evaluare.

 

1. Activități sub formă de joc

Studiile de specialitate au evidențiat rolul jocului în educație, îndeosebi la clasele primare. Atunci când se joacă, cei mici sunt relaxați, iar când sunt relaxați învață cel mai bine.

Într-un interviu acordat special pentru ScoalaIntuitext.ro, Oana Moraru (expert în educație) a subliniat faptul că „cine poate traduce conținuturile învățării în limbajul jocului este cu adevărat, profesor.

De aceea, caietul Intuitext de Dezvoltare personală pentru clasa I îmbină elementele ludice cu cele educative, pentru ca experiența învățării să fie cu adevărat deosebită.

 

 

2. Emoții și sentimente pe înțelesul lor

Cunoașterea emoțiilor și capacitatea de a le numi este o abilitate extrem de importantă în viața fiecăruia dintre noi. Este esențial să putem spune când ne este teamă, când suntem îngrijorați, curioși, nerăbdători, emoționați sau anxioși și este, de asemenea, esențial să ne învățăm copiii să poată face acest lucru.

 

3. Efectele emoțiilor negative

Faptele sau vorbele noastre au consecințe, mai ales dacă nu suntem foarte atenți în ce privește efectul pe care îl pot avea asupra celor din jur.

Prin activitățile ludice, potrivite vârstei lor, copiii de clasa I înțeleg ce generează emoțiile negative și cum le pot controla.

 

4. Imagini plăcute

În procesul de învățare, imaginile au un rol fundamental. Astfel, echipa de autori ai caietului Intuitext de Dezvoltare personală a inclus în această lucrare numeroase ilustrații și fotografii care transformă acest instrument de învățare într-un prieten minunat al copiilor.

 

5. Legătura dintre învățare și viața reală

Prin exemple desprinse din experiența lor de viață, copiii înțeleg mai bine efectul pe care vorbele sau faptele lor îl au asupra celor din jur. Astfel, micii elevi de clasa I încep să-și dezvolte în mod plăcut Inteligența Emoțională.

 

6. Lucru în echipă

Atunci când lucrează în echipe, copiii își formează și abilitatea de a colabora cu colegii, dar și abilitățile de comunicare. Exprimarea unui punct de vedere, acceptarea unei alte păreri, găsirea unei soluții de mijloc – iată doar câteva dintre deprinderile pe care le vor avea copiii de clasa I cu ajutorul caietului Intuitext de Dezvoltare personală.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 08.04.2019 14:31 | 3273 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

317 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN