Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Descărcaţi planificările calendaristice integrate şi proiectările pe unităţi de învăţare pentru manualele de clasa a III-a Intuitext

Planificările le puteți descărca de aici:

Planificare orientativă clasa a III-a, semestrul al II-lea (word)

Planificare orientativă clasa a III-a, semestrul al II-lea (pdf)

Deoarece alegerea manualelor de clasa a III-a (Matematică și Științe ale Naturii) are loc între 10 – 17 februarie 2016, până la orele 14.00, vă prezentăm mai jos de ce să alegeți manualele de Matematică și Științe ale Naturii INTUITEXT, clasa a III-a, din lista oficială MENCȘ.

 

Manualul INTUITEXT de Matematică pentru clasa a III-a este un manual atractiv și captivant în care competențele sunt formulate pe înțelesul elevilor. În același timp, manualul asigură șanse de reușită tuturor copiilor, oferind posibilitatea fiecăruia să avanseze în ritmul lui și punând accent pe o învățare graduală.

Descărcați manual Matematică, clasa a III-a, sem 1 Intuitext

Descărcați manual  Matematică, clasa a III-a, sem 2 Intuitext

 

Manualul INTUITEXT de Științe ale naturii poate fi considerat o adevărată enciclopedie științifică a conceptelor și cunoștințelor prevăzute de programa școlară. Manualul facilitează activitatea de învățare a elevilor și oferă posibilitatea cadrelor didactice să își proiecteze activitatea didactică pentru 30 de teme care acoperă domeniile științei prevăzute de programa școlară.

Descărcați manual Ştiinţe ale naturii clasa a III-a sem 1 Intuitext

Descărcați manual Ştiinţe ale naturii clasa a III-a sem 2 Intuitext

 

Aceste manuale fac parte din pachetul complet de manuale INTUITEXT pentru clasa a III-a manuale aprobate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și completate și de seria noastră de caiete de lucru la Limba și Literatura Română și Matematică.

Iată cel puțin 5 motive pentru care merită să alegeți manualul de Matematică:

- Sarcinile de lucru sunt variate, astfel sunt propuse atât sarcini individuale, cât și sarcini care vizează activitățile în grup sau în pereche (Lucrați în grup/Lucrați în pereche). Elevului i se oferă sprijin pentru rezolvare prin exemple, modele, indicații, precum și contexte variate de a aplica noile achiziții în rezolvarea unor probleme la nivel personal și la nivel de grup.

- Manualul propune o abordare integrată a învățării, fiecare unitate de învățare fiind spaţiul comun al unor teme abordate la disciplinele Matematică, Limba și literatura română, Științe ale naturii. Fiecare lecție debutează cu o provocare, ce are rolul de a capta și orienta atenția elevilor, de a valorifica achizițiile anterioare ale elevilor și experiența lor de viață, iar sarcinile propuse în secțiunile Amintește-ți!, Observă!, Descoperă!, Exersează! Joc! valorifică noțiuni dobândite la diverse discipline. Secțiunile Știați că..., Observă cum poți calcula rapid, Sprijin pentru reușită, Iată cum poți reține ușor! vin să completeze, într-un mod original, contribuția manualului la dezvoltarea intelectuală și socială a elevilor.

- Se acordă o atenție deosebită evaluării. Probele de evaluare sumativă de la finalul unităților de învățare conţin itemi de diverse tipuri (obiectivi, semiobiectivi şi subiectivi), sunt construite de la simplu la complex, oferind șanse tuturor elevilor și contribuind la dezvoltarea deprinderilor de autoevaluare. În plus, în cuprinsul manualului se regăsesc modalități alternative de evaluare: proiecte portofolii, autoevaluare.

- Manualul digital facilitează procesul de învățare. O demonstrație video însoțită de explicații, un joc interactiv, o imagine, o simulare la care elevul participă activ prezintă informațiile mult mai clar și mai ușor de înțeles de către elevi. Animațiile transpun caseta Reține! în filme care au drept protagoniști personajele însoțitoare din manual, în care copiii se regăsesc, atât ca vârstă, cât și ca preocupări și interese. Un exemplu interesant de animație este: Măsurarea lungimilor – unitate standard și instrumente. Informațiile teoretice sunt îmbogățite cu explicații și exemple pe înțelesul elevilor, la care aceștia se pot raporta ușor, căci le întâlnesc în universul familiar. Animațiile de predare sunt concepute din prisma paradigmei matematicii din jurul nostru. Jocurile (precum Ghicitoare cu…surprize) oferă posibilitatea elevilor să exerseze noțiuni matematice, într-un context ludic, iar simulările (precum cea de la Paralelipiped) sunt resurse interactive care îl pun pe elev în contextul explorării corpurilor geometrice.

Prin maniera atractivă, modernă și creativă în care este conceput, prin ancorarea în realitățile actuale ale societății pe care copiii le agreează la această vârstă, manualul depășește statutul de instrument de lucru care facilitează predarea-învățarea-evaluarea întrunind și calități ce ar putea să îl transforme într-un fidel prieten alături de care copilul explorează, se joacă, învață, se bucură, dezleagă enigme, descoperă și crește.

Iată cel puțin 3 motive pentru care merită sa alegeți manualul de Științe ale naturii:

- Manualul propune o abordare integrată a învățării

Elevii au posibilitatea să descopere în cuprinsul manualului conținuturi integrate provenite din domenii ale disciplinelor fizică, biologie, chimie, astronomie.

Manualul prezintă situații de învățare contextuale, prin care sunt valorificate probleme cotidiene, cu aplicabilitate practică, oferindu-le elevilor oportunități de rezolvare a situațiilor concrete de viață, prin corelarea conceptelor și abilităților de la mai multe discipline de studiu.

- Conținutul este divers și atractiv.

Aplicațiile practice, redescoperirea adevărului științific prin experimentele propuse, interacțiunile între elevi prin activitățile în perechi sau în echipe, formularea concluziilor sau a constatărilor individuale sau colective, argumentarea răspunsurilor evidențiază preocuparea autorilor pentru transformarea manualului într-un instrument util în formarea competențelor elevilor.

Paginile de gardă descriu în termeni de competențe specifice disciplinei de studiu unele competențe transferabile, evidențiindu-se legăturile cu alte discipline opționale (educația pentru sănătate și educația ecologică).

- Manualul digital este atractiv, ușor de înțeles și oferă siguranță în exploatare.

Este similară variantei tipărite a manualului, prin respectarea conţinutului știinţific, ordinii temelor și stilului grafic.

Fiecare lecţie cuprinde mai multe momente de învăţare transpuse în resurse digitale, astfel: imagini suport, experimente, predări animate şi simulări.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 12.02.2016 17:44 | 8312 vizualizări

Aflați mai multe despre Manuale și auxiliare Intuitext

Oferta Intuitext de caiete pentru anul școlar 2018-2019 - De la clasa Pregătitoare până la clasa a V-a învățăm cu plăcere!

Editura_Intuitext | 15.05.2018

0 comentarii

Caietul INTUITEXT de Limba și literatura română pentru clasa a V-a - le dezvăluie elevilor plăcerea cititului și le dezvoltă abilitățile de comunicare

Editura_Intuitext | 23.01.2018

0 comentarii

Manualul digital Intuitext de Matematică clasa a V-a – manualul numărul 1 pentru un an școlar sub semnul performanței

Editura_Intuitext | 20.09.2017

4 comentarii

Caietele elevului INTUITEXT pentru ciclul primar - De ce sunt alegerea perfectă atât pentru învățători, cât și pentru elevi

Editura_Intuitext | 01.09.2017

2 comentarii

Manualul INTUITEXT de Limba și Literatura Română clasa a V-a – un instrument excelent pentru invățarea centrată pe elev

intuitext | 02.08.2017

1 comentariu

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

289 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN