Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Descărcați gratuit și integral manualele Editurii INTUITEXT de clasa a III-a

Vă invităm să faceți cunoștință cu manualele Editurii INTUITEXT pentru clasa a III-a la disciplina Muzică și mișcare.

Manualul respectă noua programă școlară având ca scop dezvoltarea progresivă a competențelor specifice precum și a celor transversale, necesare în viaţa cotidiană.

La manualul Muzică și mișcare, clasa a III-a conținuturile muzicale se îmbină armonios cu cele de limba română, de știinţe ale naturii, urmărindu-se transdisciplinaritatea.

Manualul de Muzică și mișcare îi are ca autori pe Mirela Rizea Marinescu, Mihaela Predoiu, Ana Motora-Ionescu (postum).

Semestrul I - 3 unități de învățare + Repertoriu

Semestrul II - 2 unități de învațare + Mini spectacol muzical

 

Abordare

Manualul de Muzică și mișcare abordează un stil activ de predare-învăţare-evaluare, ţinând cont în formularea sarcinilor de particularităţile de vârstă și psiho-individuale ale elevilor.
Manualul se distinge prin diversitatea activităților de învățare atât în format tipărit, cât și în digital. Activitățile propuse au tipologii diferite (exerciții de intonație, de ritmizare, jocuri muzicale, exersare pe claviatură, audiții, atelier de creație, experimente, desen, colaj, jocuri, recomandări etc.) și forme de organizare diverse (activități individuale, în perechi și în grup). Materialele concepute în format digital: explicații, interpretări ale cântecelor, experimente, exersarea pe o claviatură virtuală, animații, atelierele de creație, clipuri cu interpretarea unor dansuri și obiceiuri populare etc. constituie resurse care oferă posibilitatea desfășurării unor lecții moderne, de calitate.

Structura unității de învățare

Manualul este structurat pe unităţi de învăţare, fiecare unitate începând cu o pagină de gardă în care sunt menţionate competenţele specifice, formulate astfel încât să răspundă nivelului de înțelegere al elevilor. Temele unităților se îmbină armonios cu tema perioadei în care unitatea de învăţare apare în planificarea calendaristică (primăvara, ziua mamei etc. )
Fiecare lecţie începe cu o provocare care trezeşte interesul elevului pentru noţiunile muzicale ce vor fi prezentate.
Procesul de învăţare a fost gândit asemenea unui caleidoscop cu faţete multiple, având o viziune integrată ce permite elevilor să exploreze domeniile cunoaşterii din mai multe perspective. Etichetele de secțiuni utilizate și etapele de lucru scrise în paginile manualului (Descoperă!, Cântă!, Lucrează!, Reține!, Audiază!, Creează!, Joc de rol, Joacă-te! Știaţi că..., Portofoliu) orientează învățarea.
Unitățile de învăţare din cuprinsul manualului au pagini dedicate recapitulării și evaluării.

Cum au fost alese cântecele?

Conținutul, a fost gândit de autori (profesori practicieni cu experienţă în elaborarea de resurse didactice pentru ciclul primar) cu scopul de a-i apropia pe copii mai mult de muzică și de a le deschide apetitul pentru acest domeniu. Lecturile despre copilăria și viața unor compozitori și muzicieni de seamă, români și străini, au rolul de a-i apropia pe copii mai mult de muzica cultă și de a le forma acestora o cultură muzicală. Totodată, exercițiile, atelierele de creație, experimentele… toate acestea permit dezvoltarea auzului muzical şi incită la creativitate muzicală.
Cântecele alese sunt frumoase, vesele, optimiste, educative, reflectând universul copilăriei și adaptate ca dificultate pentru un elev de clasa a III-a.

Aspectele de teorie muzicală sunt explicate clar, accesibil, concretizate prin scheme, grafice, imagini, desene lămuritoare, iar cântecele care ilustrează aspectele teoretice sunt judicios selectate pentru înțelegerea noțiunilor teoretice.

Vizualizați și varianta digitală a manualului!

Aveți întrebări legate de manualele de clasa a III-a? Vă răspundem la 0372 156 300 sau la scoala@intuitext.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 20.01.2016 14:00 | 3808 vizualizări

Aflați mai multe despre Manuale și auxiliare Intuitext

Oferta Intuitext de caiete pentru anul școlar 2018-2019 - De la clasa Pregătitoare până la clasa a V-a învățăm cu plăcere!

Editura_Intuitext | 15.05.2018

0 comentarii

Caietul INTUITEXT de Limba și literatura română pentru clasa a V-a - le dezvăluie elevilor plăcerea cititului și le dezvoltă abilitățile de comunicare

Editura_Intuitext | 23.01.2018

0 comentarii

Manualul digital Intuitext de Matematică clasa a V-a – manualul numărul 1 pentru un an școlar sub semnul performanței

Editura_Intuitext | 20.09.2017

4 comentarii

Caietele elevului INTUITEXT pentru ciclul primar - De ce sunt alegerea perfectă atât pentru învățători, cât și pentru elevi

Editura_Intuitext | 01.09.2017

2 comentarii

Manualul INTUITEXT de Limba și Literatura Română clasa a V-a – un instrument excelent pentru invățarea centrată pe elev

intuitext | 02.08.2017

1 comentariu

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

294 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN