Jocuri educaţionale

Podul
Adunarea şi scăderea fracţiilor cu acelaşi numitor
Matematica Clasa a IV-a

Baloane
Adunări şi scăderi fără trecere peste ordin
Matematica Clasa a II-a

Provizii
Factor comun
Matematica Clasa a III-a

Definitivat 2019 – Totul despre proba scrisă a examenului

Proba scrisă a examenului de definitivat pentru anul 2019 va avea loc pe data de 24 iulie.

În conformitate cu calendarul examenului,până la data de 31 mai 2019 trebuie organizate inspecțiile la clasă.

Pe data de 31 iulie se vor afișa rezultatele inițiale, contestațiile se depun în perioada 31 iulie-1 august, iar rezultatele finale trebuie afișate pe data de 5 august 2019.

Rezultatele probei scrise se vor afişa la sediul centrului de examen şi vor fi publicate şi online, pe site-ul www.definitivat.edu.ro.

Pentru a se putea prezenta la proba scrisă din cadrul examenului de definitivat, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 • să aibă calificativul Bine sau Foarte bine pentru activitatea desfăşurată în cursul anului şcolar curent;
 • media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi la portofoliu să fie minimum 8, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre probe;
 • stagiul minim de practică are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite.

Ce trebuie să știe candidații despre proba scrisă:

 • În data de 24 iulie, accesul candidaţilor în centrul de examen se face în intervalul 08.00 – 08.45, pe baza actului de identitate valabil sau, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate.
 • Proba scrisă a examenului de definitivat va începe la ora 10.00, durata de redactare a lucrării fiind de 4 ore.
 • Examenul se susţine în limba română, dar cadrele didactice care predau la clase cu predare integrală în limbile minorităţilor naţionale pot susţine probele în limba minorității naționale la care asigură predarea.
 • Pe uşa fiecărei săli de examen se afişează tabelele nominale cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor, repartizaţi în sala respectivă şi disciplina la care aceştia susţin examenul - ordinea de aşezareîn bănci este conform tabelului.
 • Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate părăsi sala decât dacă predă lucrarea şi semnează de predare. Candidaţii care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului pierd dreptul de a mai susţine examenul.
 • Redactarea lucrărilor se face doar cu cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/ graficele se execută cu creion negru. Pentru disciplinele latină sau greacă veche - candidaţii pot avea, în sala de examen, dicţionare, iar pentru disciplinele economice planuri de conturi.
 • Candidaţii nu pot avea asupra lor obiecte sau materiale care facilitează frauda (genţi, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile etc.). Cei depistați că introduc în sala de examen materiale nepermise sunt eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.
 • Candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. Lucrarea scrisă nu este evaluată, iar candidatul se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare.
 • În cazuri excepţionale, dacă un candidat solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţii supraveghetori până la înapoierea în sala de examen, fără a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvării subiectelor.
 • Președintele comisiei de examen poate anula lucrările scrise pe care se regăsesc semne distinctive sau dacă se constată nerespectarea anumitor norme.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 06.02.2019 11:22 | 358 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parinte echilibrat, copil cooperant

Comunicarea parinte - copil
Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«OCTOMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


SCOALA MEA

Propus de: getau2009

Sondajul zilei

Ce procent din totalul "hârtiilor" pe care le produceți in activitatea dumneavoastră didactica sunt inutile (nu va sunt de folos la clasa, nu sunt relevante, nu sustin procesul didactic etc)

380 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: magghyc Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!