De ce aleg profesorii auxiliarul Intuitext de Matematică pentru clasa a VI-a

A apropia Matematica de copii este, poate, una dintre cele mai dificile sarcini pentru profesori și de aceea, specialiștii Intuitext în educație au creat un auxiliar care să ajute la înțelegerea conceptelor grele, abstracte.

 

Astfel, culegerea Intuitext de matematică pentru clasa a VI-a, prin abordarea modernă, îi atrage pe copii către universul fascinant al acestei științe exacte.

 

 Elevii înțeleg matematica mai ușor – iată cum!

 

 Fiind conceput ca un îndrumar de tipul „Tot ce trebuie să știi la matematică la clasa a VI-a”, auxiliarul Intuitext Matematică. Suport teoretic și exerciții aplicative conține elemente de teorie și de predare care le permit elevilor să învețe matematica în mod autonom.

 

Exercițiile și problemele propuse sunt utile în activitatea la clasă, în pregătirea suplimentară a elevilor, precum și în pregătirea pentru participarea la diverse concursuri școlare.

 

Oferă modele de rezolvare cu explicații

Uneori, elevii nu înțeleg explicațiile profesorilor în clasă, de aceea este important să aibă acasă un instrument de studiu care să-i ajute să înțeleagă conceptele noi. Auxiliarul Intuitext Matematică. Suport teoretic și exerciții aplicative le oferă copiilor modele de exerciții rezolvate în pași, pentru a înțelege logica din spatele unor anumite tipuri de probleme și exerciții.

Conține teorie explicată în mod clar și util pentru elevi

 

Uneori, modul în care este prezentată o noțiune poate determina cât de ușor sau greu o vor înțelege copiii. De aceea, modul în care sunt prezentate elementele de teorie în auxiliarul Intuitext de clasa a VI-a este ușor de înțeles, fiind adaptat nivelului de cunoștințe al elevilor.

Folosește exemple din aria de cunoaștere a elevilor

Prin exemple concrete, desprinse din experiența de viață a elevilor, aceștia înțeleg mai ușor chiar și cele mai dificile noțiuni de matematică.

De aceea, autorii auxiliarului Intuitext au însoțit și noțiunile teoretice și exercițiile cu exemple desprinse din zona elevilor de cunoaștere, astfel încât să poate vedea legătura dintre conceptele matematice și situații concrete de viață.

În plus, pentru înțelegerea unor concepte, elevii sunt implicați în activități practice care le permit să învețe ușor chiar și noțiunile abstracte.

Este un instrument util și cadrelor didactice

Culegerea de Matematică pentru clasa a VI-a este de un real folos și pentru cadrele didactice, cărora le oferă sugestii inedite de predare a anumitor noțiuni și de captare a atenției elevilor prin activități practice de tipul „Împăturește hârtia”, probleme de tip poveste (Camera enigmelor, Vizita la Planetariu etc.) sau prin tipurile de probleme oferite spre rezolvare.

 

Propus de: Editura_Intuitext | 27.03.2019 15:55 | 1815 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Trei greseli ale parintilor care afecteaza sanatatea emotionala a copiilor

Comunicarea parinte - copil
Echilibrul emotional

Despre generozitate

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 23 evenimente

«IUNIE 2021»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


lucram cu spor

Propus de: dragomirescu

Sondajul zilei

Care credeți că sunt cauzele predominante ale eficienței scăzute a procesului de predare-învățare-evaluare desfășurat online?

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: cristeadianaromana Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN