Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cursuri de public speaking pentru predare eficientă

Cele mai importante abilități de comunicare la clasă

Predarea nu înseamnă doar o transmitere de cunoștințe și informații, ci se bazează și pe abilitățile de comunicare ale profesorului.

O prezentare bună, o lecție captivantă sau un discurs inspirat, toate acestea se realizează prin îmbinarea informațiilor prezentate cu aptitudinile verbale ale celui care le susține, incluzând totodată limbajul corpului sau tonul vocii.

Mai mult decât oricând, educatorii de astăzi au nevoie să își adapteze stilul de predare nevoilor actuale ale copiilor.

“Nativii digitali sunt conectați permanent la fluxul de informație din mediul online.

Sunt atât de multe opțiuni de conținut care vor să ocupe spațiul din mintea lor, în fiecare moment, chiar și atunci când sunt la ore, încât nu mai este niciun secret că evoluția predării și a educației în ansamblu, depinde de puterea educatorilor de a captiva mințile elevilor cât mai rapid, cu un conținut relevant și foarte adaptat nevoilor și intereselor lor de entertainment.

Un cadru didactic este, astăzi mai mult ca oricând, un performer”, spune Andrei Dunuță, Public Speaking Trainer si Fondator Selftrust Academy.

O bună ordine a gândurilor și ideilor ajută cadrele didactice să comunice cât mai clar și concis. Mesajele complexe trebuie împărțite în idei simple și adaptate în funcție de situație și destinatarul mesajului. Mai mult decât atât, profesorii trebuie să poată comunica eficient atât verbal, față în față sau la telefon, cât și în scris.

 

De ce ar trebui un cadru didactic să dispună de abilități de vorbit în public?

Andrei Dunuță consideră că procesul de predare al cadrului didactic în fața elevilor săi seamănă în foarte multe privințe cu cel al actorului în fața publicului.

”Modul de predare necesită un nivel ridicat și susținut de energie, proiectarea unui personaj care inspiră și capacitatea de a captiva în mod constant audiența.

Totul în slujba transmiterii unui mesaj puternic, cu care elevii să rămână, care să declanșeze acel moment de revelație, de unde începe cu adevărat învățarea.

Actorii petrec ore și ani perfectând arta lor de a transmite un mesaj. De ce nu ar face-o și cadrele didactice? La Speakings, noi considerăm că de această schimbare de optică depinde viitorul educației în România și ne dorim să sprijinim acest proces.”

Deși activitatea profesorilor se desfășoară cel mai adesea într-o clasă plină de elevi și fără prezența altor adulți, din când în când, aceștia trebuie să ia cuvântul și în fața unei audiențe mai mari, fie că este vorba despre un proiect de echipă, o prezentare sau un discurs.

Capacitatea de a vorbi în public este o carte de vizită pentru un cadru didactic.

Un comunicator cu experiență poate fi recunoscut printr-o voce puternică, sigură și deloc monotonă și printr-o frecvență a cuvintelor nici prea lentă, nici prea rapidă.

Iar limbajul corpului său denotă o atitudine degajată și este însoțită de mimică și gesturi. Aceasta înseamnă că nu va avea niciodată mâinile ascunse, nici la spate și nici în buzunare.

În același fel, trebuie evitată și încrucișarea brațelor pentru că aceasta este considerată ca o încercare de a pune o barieră în fața audienței.

 

Cum poate un curs de public speaking să ajute un cadru didactic?

Ca orice altă abilitate, vorbitul în public poate fi învățat și îmbunătățit, iar rezultatele nu vor întârzia să apară: obiectivele vor fi atinse mult mai ușor, mesajele vor fi mai clare pentru toți cei implicați, iar audiența va fi captivată.

Prin participarea la cursuri de vorbit în public, profesorii și educatorii pot să învețe tehnici și stiluri de comunicare și au ocazia să le pună, apoi, în practică.

Cursul de public speaking susținut de Andrei Dunuță este o sesiune practică concepută pentru a dezvolta și îmbunătăți aptitudinile de prezentare și discursul. Se vor aborda subiecte precum:

- Modul de gândire pentru o prezentare cu impact

- Pregătirea prezentării: strategia

- Crearea prezentării: conținutul

- Public Speaking: tehnici de livrare a discursului

- Storytelling.

Evenimentul are loc în data de 13 aprilie, de la ora 10.00, la Camera de Comerț și Industrie a României și este organizat de First7.

Preț: 80 lei pentru cadre didactice, 120 de lei pentru celelalte categorii profesionale.

Încasările din vânzarea de bilete vor fi direcționate către organizarea Conferinței de educație timpurie, ediția 2019.

Înscrieri: https://first7.ro/inscrieri/

 

Despre Andrei Dunuță

Andrei Dunuță antrenează de peste 6 ani Top Performers pentru discursuri puternice si relevante. Specializat în cursuri tematice și practice de vorbit în public,

Andrei este creatorul conceptului "SPEAKINGS powered by Selftrust Academy" – primul show de public speaking din România. Pana acum, au fost organizate 3 editii SPEAKINGS cu și despre oameni din HR, dar si o Cupa Corporate, cu 23 de companii de top din Romania.

 

 

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 08.04.2019 12:05 | 928 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

317 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN