Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Culegerea Intuitext de Matematică pentru clasa a VI-a – Tot ce trebuie să știe elevii se află aici!

A apropia Matematica de copii este, poate, una dintre cele mai dificile sarcini pentru profesori și de aceea, specialiștii Intuitext în educație au creat un auxiliar care să ajute la înțelegerea conceptelor grele, abstracte.

 

Astfel, Culegerea Intuitext de Matematică pentru clasa a VI-a, prin abordarea plăcută și inedită, îi atrage pe copii către universul fascinant al acestei științe exacte.

 

Elevii pot învăța Matematica singuri – iată cum!

 

Culegerea se adresează elevilor de clasa a VI-a, conținuturile fiind însoțite de răspunsuriindicații de rezolvare, sau, în unele cazuri, chiar rezolvări. Astfel, elevii au posibilitatea de a se autoevalua și de a înțelege noțiunile pe care trebuie să le aprofundeze.

 

Materialul este structurat în 14 unități de învățare, dintre care prima este dedicată recapitulării cunoștințelor de clasa a V-a, iar ultima vizează recapitularea finală. 

 

Toate noțiunile au un suport științific și sunt ușor de înțeles, fiind explicate pornind de la situații concrete de viață din universul de cunoaștere al elevilor. În plus, pentru înțelegerea unor concepte, elevii sunt implicați în activități practice care le permit să învețe ușor chiar și noțiunile abstracte.

 

Lucrarea conține exerciții și probleme care constituie contexte variate pentru dezvoltarea tuturor competențelor specifice prevăzute de programa școlară. Sunt propuse spre rezolvare douăsprezece teste sumative (câte unul pentru fiecare capitol/ unitate) și două teste de pregătire a elevilor pentru evaluarea națională.

 

Exercițiile și problemele propuse sunt utile în activitatea la clasă, în pregătirea suplimentară a elevilor, precum și în pregătirea pentru participarea la diverse concursuri școlare.

 

Culegerea de Matematică de clasa a VI-a este de un real folos și pentru cadrele didactice, cărora le oferă sugestii inedite de predare a anumitor noțiuni și de captare a atenției elevilor prin activități practice de tipul „Împăturește hârtia“, probleme de tip poveste (Camera enigmelor, Vizita la Planetariu etc.) sau prin tipurile de probleme oferite spre rezolvare.

 

Fiind concepută ca un îndrumar de tipul „Tot ce trebuie să știi la matematică fără profesor“, culegerea de clasa a VI-a conține elemente de teorie și de predare care le permit elevilor să învețe matematica în mod autonom.

 

 

Propus de: Editura_Intuitext | 18.09.2018 17:56 | 2300 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

317 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN