Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Copilul meu, erou de poveste. Cărțile personalizate văzute din perspectiva unui părinte

Cărțile au fost mereu o parte importantă din viața noastră de familie, iar fiicei noastre am încercat să îi oferim mereu cărți diverse și potrivite vârstei sale. 

Dar oricât de multe cărți are Mara în biblioteca ei, încă nu avea o carte în care să fie ea însăși personaj principal. Așa că, atunci când am auzit de cărțile personalizate de la ElefantulMeu.ro, am decis că trebuie neapărat să aflu mai multe.

Mara are 7 ani și ne surprinde des cu replici amuzante și istețe, iar imaginația, energia și curajul ei ne inspiră în fiecare zi. Îi place să citească, dar și să se joace cu prietenii. Când am decis să îi oferim o carte personalizată, abia așteptam să îi vedem reacția. Am ales Mara la Zoo, pentru că îi plac animalele și în ultima vreme a fost interesată de acest subiect.

Reacția

Când am primit cartea, Mara se juca...tocmai „de-a grădina zoologică”, cu un set de animale recent primit cadou. Așadar, cartea a venit la momentul potrivit din toate punctele de vedere. Reacția ei când a deschis cartea? Sinceră bucurie și uimire: „Mamiiii, cartea asta a fost scrisă pentru mine!!!??? E despre mine, că și mie îmi plac aventurile!”.

După ce a răsfoit-o fascinată, s-a uitat la finalul cărții și a văzut restul titlurilor personalizate cu numele ei:  Toate cărțile astea sunt cu Mara.

Eu: Da. Ca și aceasta. Este personalizată cu numele tău. Asta înseamnă că personajul principal din carte ești tu.

Mara: „Întotdeauna mi-am dorit să fiu personaj principal!”

Un detaliu care merită menționat este că povestea nu este personalizată doar cu Mara ca personaj principal. În carte, Mara nu trece singură prin aventuri, ci alături de prietenul ei din viața reală, Alexandru. Abia așteaptă să îi arate și lui cartea :).

Lectura – o surpriză plăcută

Am început să citim împreună cartea și nu am lăsat-o din mână până când nu am deslușit misterul. Povestea ne-a captivat pe amândouă - chiar și mie mi-a fost trezită curiozitatea - și am dat pagină după pagină pentru a găsi împreună răspunsul la întrebarea: „De ce se întâmplă lucruri atât de neobișnuite la Zoo?”. (Nu o să ofer răspunsul la această întrebare, pentru a nu vă răpi bucuria de a descoperi singuri misterul.)

Unul dintre aspectele care m-a surprins cel mai plăcut a fost umorul descrierilor și dialogului. Am râs împreună în momentele caraghioase ale poveștii și am studiat cu atenție ilustrațiile expresive

Povestea este scrisă într-un stil accesibil copiilor de vârsta Marei, asigurând fluența lecturii, cu suficiente elemente de noutate încât trezească interesul și curiozitatea. Aspectele educative ale poveștii sunt strecurate cu naturalețe în structura ei: Mara a învățat denumiri noi de animale, a vrut să descopere mai mult despre pădurea amazoniană și a început să se gândească în mod serios la profesia de medic veterinar.

Per ansamblu, povestea este construită cu suspans și umor, dialogurile și descrierile sunt echilibrate, iar narațiunea are un ritm alert, care nu ne-a lăsat să închidem cartea până nu am ajuns la finalul poveștii. Privită cu ochi de adult, este o lectură memorabilă, despre restabilirea ordinii după instaurarea haosului și despre importanța optimismului și curajului în mijlocul confuziei sau descurajării generale. Pentru copii, povestea este despre aventură, rezolvarea unui mister și prietenie.

Concluzii și planuri de lecturi viitoare

Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat cu această ocazie este că o carte personalizată aduce copilului un alt fel de bucurie și entuziasm decât celelalte cărți. Iar bucuria copilului înseamnă și bucuria părinților. A fost o experiență tare plăcută pentru noi toți să îi vedem reacția de supriză și încântare și să citim cartea împreună.

În plus, pentru noi, cartea personalizată a fost o modalitate perfectă de a discuta cu Mara despre ce înseamnă spiritul de aventură, curajul și încrederea în sine. O discuție care a venit numai bine pentru începutul noului an școlar, în care va avea nevoie de ele mai mult ca oricând.

Pentru că prima experiență a fost un real succes, vom completa colecția de cărți personalizate. Mara deja a ales următorul titlu pe care ar vrea să îl citească: „Mara și pungașii din Pădurea Neagră”.  V-am spus că îi plac aventurile, nu? :)

Puteți vedea întreaga colecție de cărți personalizate de la ElefantulMeu.ro aici!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 15.09.2020 12:57 | 22182 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

20.09.2020 17:23 ameeleecute

Are you looking for Help with Assignment ? Are you not able to choose the best experts? GotoAssignmenthelp is one of the most famous Assignment providers in the world. We provide MYOB Perdisco assignment help to students in Australia in all subjects. Our online assignment makers provide quality assignment writing services but should be an option for all students. Which is why we are pleased to provide you with android assignment help.
https://www.gotoassignmenthelp.com/

0 0

20.09.2020 17:23 ameeleecute

Are you looking for Help with Assignment ? Are you not able to choose the best experts? GotoAssignmenthelp is one of the most famous Assignment providers in the world. We provide MYOB Perdisco assignment help to students in Australia in all subjects. Our online assignment makers provide quality assignment writing services but should be an option for all students. Which is why we are pleased to provide you with android assignment help .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN