Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conferinţa de Educaţie Timpurie a adus la Bucureşti 5 experţi internaţionali în educaţie pozitivă

Evenimentul organizat de Fundația Acorns, prin divizia de training First 7, a fost conceput în jurul temei ”Educație pozitivă: mediu fericit, resurse infinite” și a adus la București 5 specialiști internaționali în educație timpurie. În cele 3 zile de eveniment, educatorii, învățătorii, psihologii și personalul complementar din creșe, grădinițe și școli primare au putut dobandi un set de concepte inovatoare din domeniul educației timpurii, dar mai ales activități ușor de aplicat în instituțiile lor.

Conferința de educație timpurie a debutat cu sesiunea lui Helen O’Donoghue, specialist în modele educaționale internaționale. Aceasta le-a explicat celor 140 de participanți cum influențează mediul de la grădiniță sau școală dezvoltarea copiilor și cum pot construi unui mediu educațional eficient pentru susținerea nevoilor actuale de învățare ale copiilor. Alicia Blanco-Bayo, consultant educațional și cercetător în Marea Britanie, a propus o nouă abordare a evaluării în sala de clasă, evaluarea prin observare. Acest concept își propune să îi elibereze atât pe copii, cât și pe profesori de etichete și modele educaționale stricte și contribuie substanțial la dezvoltarea inteligenței emoționale. Observarea structurată a activității copiilor le permite educatorilor să obțină informații autentice despre modul de învățare și relaționare al fiecărui copil, fără a-i lăsa acestuia din urmă sentimentul unei judecăți.

Conferinta de Educatie Timpurie

În doua zi a conferinței, Anita Curtis, membră a mișcării educaționale Spread The Happiness, a vorbit despre rolul unui element care stârnește fascinația în procesul de învățare și i-a îndrumat pe participanți să includă în sala de clasă elemente neobișnuite, care stimulează interesul pentru explorare și gândirea critică. Ziua a continuat cu sesiuneaspecialistului în educație timpurie prin activitate fizică, Helen Battelley. Pornind de la rezultatele unor studii internaționale, aceasta a explicat importanța activității fizice în primii ani de viață, pentru dezvoltarea abilităților fizice, cognitive, emoţionale și sociale. A doua parte a prezentări a fost concepută în jurul unui set de activități care să încurajeze mișcarea, experiențele senzoriale și interacțiunea socială, trei componente vitale ale educației moderne.

Ziua de vineri a debutat cu sesiunea lui Mark Carter, educator și parte a mișcării britanice Spread The Happiness. Acesta a vorbit despre impactul stării de spirit a adultului în procesul de învățare și a împărtășit cadrelor didactice prezente la conferință câteva modalităti prin care aceștia se pot elibera de stresul cotidian, care ar putea afecta negativ predarea. Publicul a fost mai mult decât încântat să completeze lista de sugestii și să împărtășească experiențe proprii. Valentina Secară, inițiatoarea Conferinței de educație timpurie și fondatoarea grădiniței cu profil britanic Acorns Nursery, a încheiat evenimentul din acest an cu un rezumat al principiilor educației pozitive și a propus 5 schimbări cu impact major în eficientizarea procesului de învățare pe care educatorii le pot aplica cu grupele lor de copii.

”Am încheiat a 5-a ediție a Conferinței de educație timpurie cu sentimentul că suntem pe drumul cel bun în îndeplinirea obiectivului de a contribui la evoluția sistemului de învățământ preșcolar și primar din România. Numărul de participanți a crescut cu 40% față de ediția anterioară, ambele ediții având liste de așteptare. Multe dintre cadrele didactice prezente în anii anteriori au revenit cu mărturii legate de eficiența strategiilor învățate de la specialiștii internaționali și aplicate cu grupa de copii, dornice să afle lucruri noi. Există interes pentru astfel de evenimente de formare a cadrelor didactice în spiritul educației moderne, astfel că, pentru anul viitor, ne propunem să mărim numărul de locuri în București și explorăm ideea de a organiza conferința și în alte orașe ale țării”, Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de educație timpurie.

Sponsorii evenimentului au fost: Catena, Învață-mă să zbor, BIC, Raiffeisen Broker de Asigurare, Happy Tour, Estetiq Solutions, Palatul Noblesse, Autonom, Imagine Art Studio, Camera Luminoasă, Optiprint, Edu Performance, Omega House.

Parteneri media: Revista Mami, Revista Copii și Părinți, Revista Tonica, www.didactic.ro, www.suntmamica.ro, www.sfatulparintilor.ro, www.9vremparinti.ro, www.gangblog.ro, www.blogintandem.ro, Elite Business Women.

Sustinut de: Itsy Bitsy FM – Bucurie in familie

Despre First7:

FIRST7 Parents & Educators Coaching este primul centru pentru educație timpurie din România dedicat dezvoltării armonioase a copilului și oferirii sprijinului corespunzător educatorilor, părinților și celor implicați în procesul de creștere și educare a acestuia, de la naștere și până la 10 ani.

Prioritățile în activitatea de instruire a educatorilor și a personalului specializat includ utilizarea celor mai bune practici de lucru cu copiii, promovarea descoperilor recente în domeniu și crearea unui mediu de învățare creativ, stimulant și armonios, care să înlăture barierele culturale și diferențele dintre copii.

Mai multe detalii despre First7 Training Center puteți găsi pe www.first7.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 15.11.2018 14:04 | 637 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

289 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN