Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ”GEORGE TUTOVEANU”, EDIȚIA a XIV-a, 2023

Concursul inițiat de catedra de limba și literatura română de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” Bârlad urmărește să valorifice și să stimuleze potențialul artistic al elevilor din ȋnvățământul primar și gimnazial. Prin acest demers, ne-am propus, de asemenea, să menținem în conștiința publică memoria fondatorului Academiei Bârlădene – poetul care îndemna pe tinerii scriitori la reînălțare spirituală și la transformarea „unui colț de țară într-o vatră luminoasă de cultură”. Rezultatele edițiilor anterioare ale concursului ne-au încurajat să continuăm acest proiect care valorifică atât interesul copiilor pentru lectură, cât și nevoia acestora de a-și afirma talentul literar.

Nume proiect: CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ GEORGE TUTOVEANU

Organizatori: Profesorii din catedra de limba și literatura română de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu”, Bârlad. Persoane de contact: Prof.Căruţaşu Cristina (0740659414) Prof. Munteanu Oana (0746172600).

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele II- VIII şi se desfășoară pe două secțiuni, având tematică liberă: a) poezie b) proză Pentru sectiunea poezie, participanții vor trimite maximum 5(cinci) poezii pentru fiecare categorie de vârs

Perioadă înscriere: 01.02.2023 - 28.02.2023

Perioadă desfăşurare: 01.03.2023 - 31.03.2023

CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ,,GEORGE TUTOVEANU’’, EDIȚIA, A XIV-A, 2023REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA PROIECTULUI  CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ,,GEORGE TUTOVEANU’’, EDIȚIA, A XIV-A, 2023

Inspectoratul Școlar al Județului Vaslui

Primăria Municipului Bârlad

Academia Bârlădeană

Școala Gimnazială George Tutoveanu Bârlad

Organizează

 

CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ GEORGE TUTOVEANU, EDIȚIA a XIV-a, 2023

 Prezentare generală

Concursul inițiat de catedra de limba și literatura română de la Școala Gimnazială George Tutoveanu urmărește să valorifice și să stimuleze potențialul artistic al elevilor din ȋnvățământul primar și gimnazial.

Prin acest demers, ne-am propus, de asemenea, să menținem în conștiința publică memoria fondatorului Academiei Bârlădene – poetul care îndemna pe tinerii scriitori la reînălțare spirituală și la transformarea „unui colț de țară într-o vatră luminoasă de cultură”.

Rezultatele edițiilor anterioare ale concursului ne-au încurajat să continuăm acest proiect care valorifică atât interesul copiilor pentru lectură, cât și nevoia acestora de a-și afirma talentul literar.

Desfășurarea concursului

Concursul se adresează elevilor din clasele II- VIII şi se desfășoară pe două secțiuni, având tematică liberă:

  1. a) poezie
  2. b) proză

Pentru sectiunea poezie, participanții vor trimite maximum 5(cinci) poezii pentru fiecare categorie de vârstă (fiecare nivel de studiu);

Pentru secțiunea proză, se vor trimite maximum 3(trei) texte în proză scurtă.

Lucrările vor fi tehnoredactate la un rând, scrise cu Times New Roman, pe format A4, obligatoriu  cu semne diacritice.

Profesorii ȋndrumători vor trimite materialele până la 28 februarie 2023, data poștei, ȋn format electronic, pe adresa prajescu_lorena@yahoo.com, ȋnsoțite obligatoriu de fișa de ȋnscriere.

Pentru a primi protocolul de colaborare și diploma de participare/mențiune, premiu, participantul trebuie să trimită un plic autoadresat, pe adresa: str. Carpați nr. 5, la Școala Gimnazială George Tutoveanu, cod poștal 731230, loc. Bârlad, jud. Vaslui, în caz contrar, diplomele se vor expedia  on-line, pe adresa de mail indicată.

Profesorilor coordonatori le revine obligaţia de a organiza etapele intermediare ale procesului de selecţie (pe unitate şcolară, pe localitate sau judeţ), la concurs fiind transmise lucrările care au obţinut cele mai bune punctaje.

Evaluarea lucrărilor se va face de către un juriu alcătuit din scriitori bârlădeni, profesori, învățători şi elevi câștigători la edițiile anterioare, având ca președinte pe doamna profesor doctor Elena Monu.

Premiile acordate la faza finală (I, II, III şi menţiuni) vor fi în limita de 25%  din numărul de concurenţi, pentru fiecare categorie de concurs.

De asemenea, partenerii şi sponsorii concursului pot oferi premii speciale.

Se vor acorda diplome câștigătorilor, tuturor participanților și profesorilor îndrumători.

Rezultatele vor putea fi vizualizate pe https://scoalagtutoveanu.ro, secțiunea informații la zi, la data de 31 martie 2023.

Fișa de înscriere si acordul de parteneriat

Persoane de contact:

Prof.Căruţaşu Cristina (0740659414)

Prof. Munteanu Oana (0746172600).

DIRECTOR, Prof. LUNGU MIHAELIA                                                                      COORDONATOR, Prof. CĂRUŢAŞU CRISTINA                                                                      

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: scoala11gt | 01.02.2023 23:44 | 2206 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

296 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN