Jocuri educaţionale

Joc de colorat
Joc de colorat. Culori calde-reci etc.
Matematica Clasa a II-a

Pericol de explozie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Curcubeu
Elemente intuitive de geometrie. Forme spaţiale
Matematica Clasa a III-a

Concursul Național Video Art pentru liceeni. Ediția a III-a

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava vă invită să participați la:

 

Concursul național Video Art pentru liceeni

Ediția a III-a

(28-29 mai 2011)

Manifestarea la care vă adresăm invitația de a participa, se derulează sub auspiciile Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului  și Sportului, figurând în CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE NAȚIONALE PENTRU ANUL 2011, la poz. 42, în cadrul domeniului cultural artistic(F2).

În contextul acestui concurs elevii participanți au posibilitatea de a-și dezvolta o serie de competențe  nebănuite, vizate de o gamă largă de profesii noi din domeniul multimedia sau al informaticii(reporteri, editori și operatori imagine, prelucrare imagine digitală, grafică pe calculator etc.). Totodată își pot dezvolta o serie de aptitudini vocaționale din domeniul artistic (actorie, literatură, muzică, desen etc.).

Ineditul concursului nostru constă în aceea că elevii finaliști(zece echipe din întreaga țară) participă alături de profesorii îndrumători, la o etapă finală în cadrul căreia sunt supuși unei probe practice de realizare a unui film, pe parcursul unei zile de concurs. Cu acest prilej au posibilitatea să-și demonstreze calitățile probate în cadrul filmului nominalizat, confirmând juriului autenticitatea acestuia, dar și capacitatea de concentrare și rezistență la un efort prelungit(shooting-ul de o jumătate de zi, scenariu, editare digitală video).

De-a lungul celor două zile, prezența în finală oferă participanților posibilitatea schimbului de opinii cu alți tineri din întreaga țară, pasionați de același domeniu, iar profesorilor coordonatori, care însoțesc echipele, li se oferă posibilitatea unei dezbateri largi cu colegii din țară, pe o temă generoasă: implicarea domeniului multimedia în educația adolescenților, în cadrul unei mese rotunde, la care vor participa reprezentanți ai juriului național, responsabili din mass-media locală și regională, cât și profesori din alte licee. Tuturor participanților la etapa finală(elevi și profesori) li se vor acorda diplome de participare, în afară de premiile aferente, obținute în urma concursului.

Concursul se derulează pe două secțiuni:

1) Film de scurtmetraj

2) Spot publicitar cu impact social

Temele propuse de organizatori sunt extrem de flexibile, practic oferindu-se participanților posibilitatea de a alege aproape orice formă de exprimare artistică, singura mențiune referindu-se la alegerea unei teme adecvate vârstei adolescentine și problemelor acesteia.

Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice, pe adresa liceului nostru este 30 aprilie 2011 (data poştei).

Detaliile complete le găsiți în Regulamentul complet al ediției 2011, pe care îl puteți descărca din  Atachment, iar orice informație suplimentară:

e-mail: concursul_video_art@yahoo.coom sau

seit-ul concursului: www.concursulvideoart.ro

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: viorel_ieremie | 21.03.2011 21:20 | 1684 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Art terapie pentru copii

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

04.05.2011 16:03 viorel_ieremie - Autor

Ca și la ediția de anul trecut, organizatorii concursului se confruntă cu aceeași problemă a necesității modificării termenului limită de trimitere a fimelor pentru jurizare, întrucât mulți liceeni din țară, care doresc să participe la concurs, ne-au semnalat faptul că au aflat destul de târziu de organizarea ediției din acest an. Ca urmare noul termen limită este 14 mai 2011, urmând ca echipele nominalizate să fie anunțate în ziua de 23 mai 2011, pentru a participa la etapa finală(proba de film) din 28-29 mai 2011, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. Ca și la edițiile anterioare, premiile sunt consistente.

Organizatorii

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«AUGUST 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Toate evenimentele

Fotografia zilei


MAGIA VERII

Propus de: florina_aura

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre monopolul pe care îl va avea online-ul în formarea noastră profesională didactică? Comentați, vă rog.

89 voturi | 5 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: rubalore Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.