Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, ajuns la ediția a IX-a, este un concurs național avizat de MEN, organizat de Societatea de Științe Matematice din România în parteneriat cu Intuitext.

Nume proiect: Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

Organizatori: Societatea de Științe Matematice din România și Intuitext

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele IV-XII, pasionați de matematică.

Perioadă înscriere: 22.12.2017 - 31.01.2018

Perioadă desfăşurare: 22.12.2017 - 31.08.2018

Încurajați viitoarele generații de olimpici la matematică înscriind elevii pasionați de matematică la concursul Gazeta Matematică și Viitori Olimpici.

Concursul are două componente, una online, pe site-ul Viitoriolimpici.ro și una offline, ce constă în rezolvarea de probleme din Gazeta Matematică, seria B.

În fiecare etapă, pe lângă problemele de rezolvat, elevii au acces şi la materiale de pregătire pentru concurs. Iată doar câteva exemple:

Probleme de numărare clasa a IV-a - material pregătire ViitoriOlimpici.ro

Probleme de numărare clasa a V-a - material pregătire ViitoriOlimpici.ro

Divizibilitate clasa a VI-a - material pregătire ViitoriOlimpici.ro

Pentru participarea la concurs, este nevoie ca elevii să își creeze cont pe site-ul Viitoriolimpici.ro, să rezolve testele și probleme propuse în cele 7 etape online și, pentru partea offline, trebuie ca elevii să trimită, prin poștă, rezolvările problemelor propuse prin borderoul dedicat concursului.

Concursul  se finalizează cu o tabără gratuită pentru 180 de elevi din clasele IV-XII. Tabăra Gazeta Matematică și Viitori Olimpici aduce împreună elevii cu cele mai bune rezultate la concurs și unii dintre cei mai buni profesori de matematică din țară. Se desfășoară la Câmpulung Muscel, în perioada 13-18 august 2018.

Cadrele didactice care au înscris cel puțin un copil în concurs primesc diplome și șansa de a se bucura de experiența taberei Viitori Olimpici și Gazeta Matematică (marele premiu la tombola care va fi organizată în luna iunie 2018).

Vedeţi cum au arătat edițiile trecute ale taberei ViitoriOlimpici



Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: intuitext | 21.12.2017 18:51 | 6073 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

26.02.2018 11:09 ValeriuIovan

Am participat la mai multe ediții. Anul trecut am reușit să conving un grup numeros de elevi să participe la activitate, dar nici-unul dintre ei nu a primit diplomă de participare, deși în regulamentul afișat pe sit afirma că este nevoie de participare la cel puțin 2 etape. Unii elevi nu au înțeles de ce au fost depunctați. Alți elevi, care nu se cunosc între ei, dar care au folosit stilul de redactare al profesorului comun au fost acuzați că au copiat. Totuși, lipsa adeverințelor de participare au redus considerabil numărul elevilor participanți (anul acesta au mai acceptat doar doi...) Probabil se dorește transformarea concursului din național în...

0 0

26.02.2018 19:40 intuitext - Autor

Stimate domnule Valeriu Iovan, vă mulțumim pentru faptul că ați participat la ediții ale concursului nostru.

Ne pare rău că așteptările dumneavoastră nu au fost răsplătite. În regulamentul concursului precizăm că a avea puncte la minim două etape ale concursului online este una dintre condițiile pe care concurenții trebuie să le îndeplinească pentru a se califica în tabăra gratuită, nicidecum nu garantează obținerea de diplome de participare.

Concursul nostru este, într-adevăr dificil și presupune mult efort din partea copiilor, pe parcursul întregului an școlar. Performanţa de a fi în primii 10 % de la clasa la care participă concurentul este răsplătită prin participarea în tabăra gratuită de la Câmpulung. Diplome de participare primesc toți copiii care, în tabără, nu câștigă alte premii.

Va rugăm să consultați aici regulamentul: https://www.viitoriolimpici.ro/regulament

Sperăm ca pe viitor să aveți copii care să își dorească să participe la concursul nostru. De asemenea, vă asigurăm că luăm în considerare sugestia dumneavoastră de a oferi diplome de participare și copiilor care nu se califică în tabără.

Mult succes mai departe!
Cu stimă, echipa ViitoriOlimpici.ro

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

289 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN