Jocuri educaţionale

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a IV-a

Cu răţuştele la culcare
Formarea numerelor. Clasa miilor, clasa unităţilor
Matematica Clasa a III-a

Podul
Adunarea şi scăderea fracţiilor cu acelaşi numitor
Matematica Clasa a IV-a

Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, ajuns la ediția a IX-a, este un concurs național avizat de MEN, organizat de Societatea de Științe Matematice din România în parteneriat cu Intuitext.

Nume proiect: Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

Organizatori: Societatea de Științe Matematice din România și Intuitext

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele IV-XII, pasionați de matematică.

Perioadă înscriere: 22.12.2017 - 31.01.2018

Perioadă desfăşurare: 22.12.2017 - 31.08.2018

Încurajați viitoarele generații de olimpici la matematică înscriind elevii pasionați de matematică la concursul Gazeta Matematică și Viitori Olimpici.

Concursul are două componente, una online, pe site-ul Viitoriolimpici.ro și una offline, ce constă în rezolvarea de probleme din Gazeta Matematică, seria B.

În fiecare etapă, pe lângă problemele de rezolvat, elevii au acces şi la materiale de pregătire pentru concurs. Iată doar câteva exemple:

Probleme de numărare clasa a IV-a - material pregătire ViitoriOlimpici.ro

Probleme de numărare clasa a V-a - material pregătire ViitoriOlimpici.ro

Divizibilitate clasa a VI-a - material pregătire ViitoriOlimpici.ro

Pentru participarea la concurs, este nevoie ca elevii să își creeze cont pe site-ul Viitoriolimpici.ro, să rezolve testele și probleme propuse în cele 7 etape online și, pentru partea offline, trebuie ca elevii să trimită, prin poștă, rezolvările problemelor propuse prin borderoul dedicat concursului.

Concursul  se finalizează cu o tabără gratuită pentru 180 de elevi din clasele IV-XII. Tabăra Gazeta Matematică și Viitori Olimpici aduce împreună elevii cu cele mai bune rezultate la concurs și unii dintre cei mai buni profesori de matematică din țară. Se desfășoară la Câmpulung Muscel, în perioada 13-18 august 2018.

Cadrele didactice care au înscris cel puțin un copil în concurs primesc diplome și șansa de a se bucura de experiența taberei Viitori Olimpici și Gazeta Matematică (marele premiu la tombola care va fi organizată în luna iunie 2018).

Vedeţi cum au arătat edițiile trecute ale taberei ViitoriOlimpiciInteres general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: intuitext | 21.12.2017 18:51 | 4532 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

26.02.2018 11:09 ValeriuIovan

Am participat la mai multe ediții. Anul trecut am reușit să conving un grup numeros de elevi să participe la activitate, dar nici-unul dintre ei nu a primit diplomă de participare, deși în regulamentul afișat pe sit afirma că este nevoie de participare la cel puțin 2 etape. Unii elevi nu au înțeles de ce au fost depunctați. Alți elevi, care nu se cunosc între ei, dar care au folosit stilul de redactare al profesorului comun au fost acuzați că au copiat. Totuși, lipsa adeverințelor de participare au redus considerabil numărul elevilor participanți (anul acesta au mai acceptat doar doi...) Probabil se dorește transformarea concursului din național în...

0 0

26.02.2018 19:40 intuitext - Autor

Stimate domnule Valeriu Iovan, vă mulțumim pentru faptul că ați participat la ediții ale concursului nostru.

Ne pare rău că așteptările dumneavoastră nu au fost răsplătite. În regulamentul concursului precizăm că a avea puncte la minim două etape ale concursului online este una dintre condițiile pe care concurenții trebuie să le îndeplinească pentru a se califica în tabăra gratuită, nicidecum nu garantează obținerea de diplome de participare.

Concursul nostru este, într-adevăr dificil și presupune mult efort din partea copiilor, pe parcursul întregului an școlar. Performanţa de a fi în primii 10 % de la clasa la care participă concurentul este răsplătită prin participarea în tabăra gratuită de la Câmpulung. Diplome de participare primesc toți copiii care, în tabără, nu câștigă alte premii.

Va rugăm să consultați aici regulamentul: https://www.viitoriolimpici.ro/regulament

Sperăm ca pe viitor să aveți copii care să își dorească să participe la concursul nostru. De asemenea, vă asigurăm că luăm în considerare sugestia dumneavoastră de a oferi diplome de participare și copiilor care nu se califică în tabără.

Mult succes mai departe!
Cu stimă, echipa ViitoriOlimpici.ro

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 14 evenimente

«OCTOMBRIE 2018»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Printre frunze

Propus de: gabrielaturea

Sondajul zilei

De ce mulţi dintre părinții copiilor din învățământul liceal refuză colaborarea cu școala? Vă rugăm insistent să argumentaţi în comentarii.

233 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: danataclit Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!