Şcoala cu
bune practici

2 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs şcolar naţional "Cuvintele în imagini"

Universul literar propune o diversitate de imagini artistice, a căror reprezentare vizuală devine o provocare creativă pentru talentul şi originalitatea liceanului, ca modalitate de a surprinde un stil, o idee, o viziune. Nu doar viziunea scriitorului, a cuvintelor, ci şi cea a imaginilor, adică a artistului vizual. Două moduri de a abordare a viziunii propuse prin cuvânt vor da naştere la două secţiuni în cadrul acestui concurs: Secţiunea I : Creaţie plastică Secţiunea a II-a: Eseu - paralelă cuvânt/ produs artistic vizual Pentru prima ediţie a concursului şcolar “Cuvintele în imagini” propunem ca sursă de inspiraţie lumea “ce gândea în basme şi vorbea în poezii” a literaturii eminesciene.

Nume proiect: "Cuvintele în imagini"

Organizatori: Liceul Teoretic "Al. I. Cuza", Bucureşti Propunător proiect: prof. A. Szekely

Condiţii de participare: Se poate participa fie la una dintre secţiuni, fie la ambele. Elevii pot participa cu o singură lucrare pe secţiune; dUn profesor poate coordona cel mult trei elevi; profesorul coordonator poate avea orice specialitate. Participanţii

Perioadă înscriere: 30.01.2016 - 13.04.2016

Perioadă desfăşurare: 30.01.2016 - 22.04.2016

REGULAMENT

  • Ø      CONDIŢII DE DESFĂŞURARE

 

  • o       Secţiunea I : Creaţie plastică

Participanţii vor selecta fragmente din textele eminesciene (proză sau poezie) pe care le vor reprezenta vizual. Se recomandă selectarea unor fragmente mai rar - sau deloc – reprezentate vizual. Fragmentele de text nu vor fi foarte ample, recomandarea fiind de o strofă (textul poetic) sau de două fraze (textul în proză). Cuvintele vor fi integrate sau anexate produsului vizual.

Pentru reprezentarea vizuală suportul poate fi de hârtie, carton sau orice alt material, dimensiunea minimă fiind cea a unei coli A4 (sau minimum 20 de cm). Se acceptă orice tehnici de creaţie: pictură, grafică, desen, graffiti, colaj, sculptură. Poate fi folosit orice tip de culori sau de creioane.

Lucrarea va avea semnătura elevului, în colţul din dreapta, jos, în mod vizibil.

Lucrările plastice vor avea, pe verso, jos, înscrise numele şi prenumele participantului, clasa şi şcoala de provenienţă, precum şi numele profesorului coordonator şi adresa electronică de contact.

 

Analiza lucrării plastice va ţine cont de originalitatea reprezentării şi de talentul elevului.

 

 

  • o       Secţiunea a II-a: Eseu - paralelă cuvânt/ produs artistic vizual

Participanţii vor propune, în cadrul unui eseu de minimum 250 de cuvinte, o analiză comparativă a unui text/ fragment de text eminescian cu o operă vizuală - pictură sau sculptură – din arta naţională sau universală. Eseului i se va anexa o reproducere a operei artistice comparate.

 

 

 

Participantul va oferi un titlu sugestiv eseului propus. Lucrarea trebuie să fie originală; în cazul în care vor fi folosite surse de documentare, eseul va cuprinde, la final, lista bibliografică.

Textul va fi editat în Word, cu fontul Times New Roman, litera de mărimea 12 şi va fi însoţit de câteva date personale, care se vor regăsi şi pe fişa de înscriere: nume şi prenume, şcoala, clasa, adresă de e-mail, numele profesorului coordonator.

Lucrarea va fi trimisă pe adresa ana_durac@yahoo.com, însoţită de fişa de înscriere scanată, cu semnătura participantului.

 

 

  • Ø      Premiile vor consta în diplome şi cărţi

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: anade | 26.01.2016 19:48 | 1264 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cand adolescentul te critica

Comunicarea parinte - copil

Dependenta de alcool a parintilor

Consumul de alcool
Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 56 evenimente

«MARTIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Obiecte decorative

Propus de: ancuta-loredana

Sondajul zilei

Cât de importante vi se par Centrela de Informare și Documentare din școli? (CDI) Comentați

85 voturi | 5 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: danut29 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN