Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Național de Creație Plastică- ARTA - INTRE TALENT ȘI DĂRUIRE, Ediția a V-a, CAEN 2019, poz. 15

OBIECTIVUL GENERAL: Cunoașterea, stimularea și afirmarea potențialului artistic al copiilor din învățământul primar, gimnazial, liceal. TEMATICA CREAȚIE PLASTICĂ: LOCUL COPILĂRIEI MELE Lucrările din secțiunea Creație Plastică vor surprinde peisaje ale naturii din orașul natal, activitățile și jocurile copilăriei, momente și persoane dragi care stârnesc emoții, monumente istorice, obiective turistice care și-au pus amprenta asupra copilăriei lor. TEMATICA ICOANE PE STICLĂ: CHIPUL MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS în iconografia tradiționala româneasca. Lucrările din secțiunea Icoane pe sticlă vor surprinde scene biblice din viața Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compozitii ce îl evidențiaza pe Iisus etc.

Nume proiect: Arta - între talent și dăruire

Organizatori: Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” Chitila, Ilfov Fundația „Prețuiește Clipa”

Condiţii de participare: 1. CREAȚIE PLASTICĂ – PICTURĂ (tempera, ulei, acrilic, acuarelă, guașe) Dimensiune: format A4 / A3 (21x29cm / 29x42cm) 2. ICOANE PE STICLĂ STIL TRADIȚIONAL ROMÂNESC – tempera, acrilic, ulei TEMATICA: CHIPUL MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS în

Perioadă înscriere: 21.01.2019 - 01.05.2019

Perioadă desfăşurare: 21.01.2019 - 01.06.2019

SECȚIUNI:
1. CREAȚIE PLASTICĂ – PICTURĂ (tempera, ulei, acrilic, acuarelă, guașe)
Suport de lucru: bloc de desen (recomandat să se lucreze pe carton/hârtie peste 200 g pentru un suport rezistent sau canvas). Pentru lucrarile realizate pe suport canvas este obligatoriu sa fie prevazute cu sistem de prindere rezistent (agatatoare) pentru expunerea pe panouri. Lucrarile realizate nu se vor înrăma și nu se vor trimite dimensiuni intermediare.
Dimensiune: format A4 / A3 (21x29cm / 29x42cm)
Lucrările realizate pe suport de carton/hârtie nu se returnează. Lucrările realizate pe canvas vor putea fi ridicate după finalizarea vernisajului.
2. ICOANE PE STICLĂ STIL TRADIȚIONAL ROMÂNESC – tempera, acrilic, ulei
Se vor descalifica lucrările care nu respectă această încadrare. Lucrările care nu prezintă ramă, agațătoare și care nu respecta tehnica picturii pe sticlă vor fi descalificate.

CALENDARUL CONCURSULUI

Perioada de înscriere: 21 ianuarie – 01 mai 2019

Primirea lucrărilor: 01 februarie - 1 mai 2019 (data postei)

Panotarea si Jurizarea se va efectua în intervalul: 1 - 12 mai 2019

Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc în intervalul 12 – 31 mai 2019, în funcție de disponibilitatea spațiului la o locatie ce va fi anunțată ulterior pe pagina noastră de facebook, dar și prin email. După jurizarea lucrărilor, profesorii coordonatori ai căror copii vor obține premii, vor fi informați pentru a fi prezenți, împreună cu elevii participanti, la festivitatea de premiere. Pentru un schimb de experiență și pentru a vedea toate lucrările înscrise în concurs recomandăm domnilor profesori coordonatori să vină cu elevii la vernisajul concursului care va avea loc în aceeași zi cu festivitatea de premiere.

MODALITATE DE ÎNSCRIERE

Elevii se pot înscrie până pe data de 01 mai 2019 pe baza fișei de înscriere (anexa 1), completată și trimisă la adresa de e-mail: concursarta@yahoo.com. Sunt considerați înscriși în concurs participanții care se regăsesc până în data limită de 01 mai 2019 în baza de date întocmită după primirea fișelor de înscriere. Nu se percepe taxă de înscriere sau de participare la concurs.

Expedierea lucrărilor se va face în perioada 01 februarie - 01 mai 2019 (data poștei), coletul va conține lucrarea/lucrările elevului/elevilor împreună cu fișa de înscriere completată corect cât și un plic autoadresat și timbrat necesar expedierii diplomelor (pentru cei care nu vor putea fi prezenți la festivitatea de premiere). Fiecare profesor coordonator va trimite un plin autoadresat și timbrat cu 3 lei. Nu se admit inscrieri peste termenul stabilit.

Coletele vor fi expediate la următoarea adresă: Casuța Poștală CP 428, Oficiul Poștal Chitila, Jud. Ilfov (in atentia D-rei Popa Elena - pentru Concurs Arta – Între Talent și Dăruire) sau prin curier la adresa Fundației Prețuiește Clipa: Șos. Banatului nr. 52, Oraș Chitila, Jud. Ilfov. Participanții cu domiciliul în București sau in Judetul Ilfov vor putea aduce personal lucrarile la sediul fundatiei: Șos. Banatului nr. 52, Oraș Chitila, Jud. Ilfov

Persoană de contact:

Responsabil proiect: Elena Adriana Popa Tel: 0746.513.222

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: validuminica | 27.03.2019 21:12 | 1846 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

294 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN