Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs județean "Simfonia iernii", ediția a II -a

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Caransebeș vă invită să participați la Concursul Județean "Simfonia iernii", ediția a II -a,desfășurat în cadrul Programului Național de Stimulare a Interesului pentru Lectură "Să citim pentru mileniul III"

Nume proiect: Concurs județean "Simfonia iernii", ediția a II -a

Organizatori: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Caransebeș

Condiţii de participare: La concurs pot participa preșcolari, elevi din clasele I - IV, precum și cadre didactice din învățământul preșcolar și primar

Perioadă înscriere: 02.12.2013 - 24.01.2014

Perioadă desfăşurare: 24.01.2014 - 08.02.2014

Iarna înseamnă dragoste, colinde, bucurie şi mirosul bradului vrăjit, frumos împodobit aşezat la loc de cinste în casa fiecărui român.
Primii fulgi de zăpadă aduc în sufletele copiilor bucuria reîntâlnirii cu Moş Crăciun. Zăpezi îmbelşugate, clinchete de clopoţei, frumoasele colinde împletite cu fiorul ninsorii, toate ne amintesc de sărbătorile de iarnă. Ceremoniile, de la Moş Nicolae la Moş Crăciun, la Anul Nou şi la Bobotează, se desfăsoară într-o continuă înflorire a sufletului către lumina spirituală care leagă cerul de pământ şi omul de veşnicie.
Sărbătorile de iarnă le trăim cu un farmec şi o frumusete aparte, ce le fac aşteptate cu emoţie şi multă bucurie. Naşterea Domnului, marea sărbătoare a creştinilor, acest miracol al lumii, aduce schimbarea şi speranţa noastră de mai bine şi ne face parcă, în preajma acestor sărbători să fim mai buni, mai omenoşi, mai răbdători, mai iertători unii cualţii.
Frumuseţea obiceiurilor şi colindelor de Crăciun trebuie simţită şi preţuită de copii. Cu glasurile lor cristaline, calde şi tremurând de emoţie, copiii sunt cei meniţi să exprime cel mai bine gândurile curate şi să facă urări celor dragi în aceste zile de mare sărbătoare. Înfofoliţi în haine groase, cu năsucurile îngheţate după ce au colindat în lung şi în lat, gândul îi poartă pe copii la Moş Crăciun, de la care aşteaptă să le îndeplinească toate dorinţele
.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: codrugradi | 29.11.2013 18:08 | 1415 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN