Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs județean ”EUROPA UNITĂ-EUROPA NOASTRĂ” ediția a II-a

Conştiinţa europeană este din ce în ce mai prezentă în rândul societăţii româneşti. Fie că ne referim la principii generale, dreptate, libertate, egalitate, sau la drepturile omului- drepturile copilului, relaţii la nivelul comunităţii sau între state, toţi aceşti factori influenţează viaţa noastră în prezent dar şi în viitor. Așadar pe lângă formarea unor competenţe în diverse domenii de activitate, este de datoria noastră, a dascălilor, să pregătim tinerii pentru viaţă, iar în viaţa românilor integrarea europeană are un rol decisiv.

Nume proiect: ”EUROPA UNITĂ-EUROPA NOASTRĂ”

Organizatori: CLUBUL COPIILOR CEHU SILVANIEI dir.Augustin Gavra Cercul Atelierul Fanteziei prof. Oana Sabou Cercul Educație pentru Cetățenie Democratică prof. Teodora Pop

Condiţii de participare: Un cadru didactic poate participa cu maxim 10 lucrări, indiferent de secţiunea la care participă. Înscrierea în concurs se face prin completarea formularului de înscriere şi trimiterea lui împreună cu lucrările, acordul de parteneriat în dou

Perioadă înscriere: 01.04.2016 - 30.04.2016

Perioadă desfăşurare: 02.05.2016 - 31.05.2016

Desfăşurarea concursului va avea loc cu ocazia sărbătoririi zilei Europei, data de 9 Mai având o însemnătate deosebită pentru întreaga comunitate, iar tinerii vor percepe acest eveniment ca pe un moment important în existenţa lor. Aşadar, fie că ne referim la principii generale, dreptate, libertate, egalitate, sau la drepturile omului- drepturile copilului, relaţii la nivelul comunităţii sau între state, toţi aceşti factori influenţează viaţa noastră în prezent dar şi în viitor.

Pentru a transpune toate aceste concepte la nivelul de cunoaştere al elevilor din învăţământul prescolar, gimnazial şi preuniversitar, am gândit acest concurs de eseuri şi lucrări artistice pornind de la titlul proiectului Europa unită- Europa noastră, prin intermediul căruia elevii vor putea să îşi exprime sentimentele, gândurile şi cunoştinţele referitor la această temă.

SCOPUL PROIECTULUI

  • Stimularea creativităţii copiilor;
  • Dezvoltarea spiritului de competiţie şi a simţului estetic;

OBIECTIVELE PROIECTULUI

ü  Dezvoltarea şi valorificarea capacităţilor şi talentelor copiilor în vederea constituirii simţului estetic;

ü  Cunoaşterea principiilor care stau la baza unei societăţi democratice membră a U.E;

ü  Conştientizarea impactului pe care statutul ţării noastre ca stat membru al comunităţii europene îl are asupra vieţii cotidiene;

ü  Stabilirea de relaţii de colaborare între instituţiile de bază ale societăţii: Familia- Şcoala- Comunitatea.

GRUP ŢINTĂ

Copiii și elevii din toate ciclurile învăţământului preuniversitar(preșcolari,școlari și liceeni), coordonaţi de către cadrele didactice specializate.

SECŢIUNI:

  1. Desen- pictură;
  2. Colaj;
  3. Eseu structurat;
  4. Compunere

Desenele, picturile şi colajele vor fi realizate în tehnica de lucru la alegere, pe suport cartonat format A4 sau A3. Pe verso se va lipi o etichetă tehnoredactată ce va conţine: secţiunea, titlul lucrării, numele şi prenumele participantului, numele şi prenumele profesorului coordonator, şcoala, clasa şi localitatea.

Compunerea va fi realizată pe 1-2 pagini, tehnoredactată în format Word, Times New Roman, caractere de 12,  spaţierea între rânduri de 1,5, cu tiltlu la alegere (respectând tema concursului, poate să fie scrisă sub forma unei poveşti/povestiri).

Eseul structurat nu va depăşi 3 pagini, tehnoredactat în format Word, Times New Roman, caractere de 12,  spaţierea între rânduri de 1,5, cu tiltlu la alegere (respectând tema concursului). Eseul va fi structurat astfel: introducere, cuprins, concluzie, referințe bibliografice. La sfârșitul eseului/compunerii se va menționa numele complet al autorului, adresa de corespondență, adresa de e-mail, numărul de telefon și liceul/şcoala de proveniență.

Depunerea lucrărilor se face până la data de 30 aprilie 2016 (data poştei) pe adresa:

 

CLUBUL COPIILOR CEHU SILVANIEI

Strada Piaţa Trandafirilor nr. 29,

Loc. Cehu Silvaniei, jud. Sălaj

COD POŞTAL 455100

 

Pe plic va rugăm să specificaţi “PENTRU CONCURS”.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE:

E-MAIL: club_cehu@yahoo.com

TELEFONIC:

CLUBUL COPIILOR CEHU SILVANIEI- 0260560823

Persoane de contact: SABOU OANA tel. 0745009692

POP TEODORA tel 0743030385

Vă așteptăm cu drag și vă dorim success!

 

Propus de: raluca-oana | 23.03.2016 18:21 | 998 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (2)

0 0

23.03.2016 19:32 ioanaadina

Doar scoli din judetul Salaj pot participa?

0 0

29.03.2016 22:10 raluca-oana - Autor

Nu doar scolile din Salaj pot participa la concurs, asteptam cu drag si participanti din alte judete!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

148 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN