Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Județean de creație literară într-o limbă modernă

Acest concurs cross-disciplinar promovează ideile de competiție și performanță în rândul elevilor de nivel gimnazial și liceal din județul Dolj punându-se accent pe munca în echipă și colaborare. Este stimulat potențialul creativ al elevilor, aceștia fiind sprijiniți de profesorii coordonatori să reinventeze/reinterpreteze basme tradiționale dintr-o perspectivă modernă în limba română și, obligatoriu, o limbă modernă la alegere. Pentru a dezvolta o colaborare cât mai productivă la nivelul grupului, proiectul va fi însoțit de un desen/prezentare power-point. Venind în întâmpinarea nevoii de modernizare și adaptare la nevoile secolului XXI, elevii vor completa online un chestionar prin care vor oferi un feedback autentic asupra rezultatului muncii lor.

Nume proiect: OLD CREATIONS NEW CREATORS

Organizatori: Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Craiova

Condiţii de participare:

Perioadă înscriere: 15.01.2016 - 15.02.2016

Perioadă desfăşurare: 11.01.2016 - 19.02.2016

Concursul judeţean de creaţie într-o limbă modernă ”Old Creations, New Creators” a fost conceput  pentru a veni în sprijinul elevilor care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele de limba română și o limba modernă studiată în școală  răspunzând, în acelaşi timp, nevoii de competiţie creativă, fiind organizat astfel încât să ofere posibilitatea participării tuturor elevilor de nivel gimnazial şi liceal, indiferent de nivelul de limbă achiziţionat până la momentul desfăşurării concursului.

Scopul principal al concursului este acela de a le permite elevilor să se informeze cât mai temeinic asupra literaturii europene şi, în acelaşi timp, să reinterpreteze basmele sau personajele preferate într-o manieră creativă, adaptată preferințelor și viziunii proprii.

Prin faptul că lucrările vor fi realizate în limbile engleză, franceza, italiană sau spaniola, concursul le va permite elevilor participanţi să dobândească o atitudine mai degajată şi mai sigură ca vorbitori/utilizatori ai acestor limbi de circulaţie internaţională.

Competiţia se adresează elevilor de (11-19 ani) care pot participa cu lucrări originale bazate pe lecturile din literatura română sau universală.

 

Propus de: TatianaElenaH | 15.01.2016 20:55 | 1089 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

311 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN