Concurs județean „Comunicare, colaborare, competiție, calculatoare”
Nume proiect: Proiect județean „Comunicare, colaborare, competiție, calculatoare”
Organizatori: Școala Gimnazială nr 28 „Dan Barbilian” Constanța
Condiţii de participare: Regulamentul concursului, fișa de înscriere și protocolul de colaborare se află în fișierul atașat. La concurs pot participa elevi din clasele primare, gimnaziale, liceale din unități școlare, cluburi sau Palate ale copiilor, centre educațional
Perioadă înscriere: 17.01.2025 - 09.05.2025
Perioadă desfăşurare: 17.01.2025 - 17.05.2025
Înscrierea unităților școlare se realizează completând formularul disponibil în linkul următor: Formular de înscriere în proiect și a protocolului de colaborare.
Înscriere în proiect: https://forms.gle/QMoobdeA9kzRRRe5A
Probe de concurs:
Secțiunea I - Acesta e talentul meu
În cadrul probei elevii vor utiliza instrumentele IT pentru ilustrarea și prezentarea unor lucrări digitale cu tematica „Acesta e talentul meu”.
*Ce putem ilustra/ prezenta? - Activitățile la care elevii sunt talentați sau au abilități deosebite (domeniul artistic și creativ, științific, digital, sportiv etc), hobby-uri, pasiuni; - Aplicarea în practică și descrierea talentului personal; - Produsele finale realizate (exemple: lucrări artistice digitale, colaje audio/video, turoriale, filme- maxim 3 minute, prezentări - maxim 15 slide-uri, afișe, postere, cărți, benzi desenate); - Etapele sau modul în care a fost realizat produsul respectiv (exemple: cum a compus o poezie, o poveste, un cântec, etapele unui dans, etapele unui joc, programare și codare, gaming, produse digitale etc).
Tehnoredactarea/ redactarea se poate realiza în limba română, engleză, germană.
Exemple de aplicații/ platforme care pot fi utilizate (acestea sunt orientative, fiecare elev/ profesor poate opta pentru orice aplicație cu care este familiarizat): Canva, WordArt, Paint, Word, Docs, Jamboard, Whiteboard.fi, PPT, Google Slides, Story Jumper, Book Creator, Stop Motion, Comics, Animoto, Youtube, Mozaik, Powtoon, Padlet, Thinglink, Mentimeter etc.
Secțiunea a II-a - Proba de cultură generală utilizând aplicațiile digitale
Proba se desfășoară cu participare online pentru testarea abilităților de utilizare a platformelor digitale de evaluare și a cunoștințelor de cultură generală (nivel mediu) cu ajutorul Kahoot (nivel gimnazial și liceal), și Google Forms (nivel primar).
Calendarul și modul de desfășurare:
▪ Etapa I (etapa locală) – participarea directă la școala organizatoare și în unitățile școlare partenere; perioada: 17 – 21 martie 2025
▪ Etapa a II-a - selecționarea elevilor din fiecare unitate școlară în vederea înscrierii pentru etapa județeană, fiecare cadru didactic selectează maxim 5 elevi pentru etapa următoare (Secțiunea I); perioada: 24 martie – 9 mai 2025.
Termen limită pentru trimiterea pe email a listei cu elevii calificați pentru cele 2 secțiuni și a lucrărilor pentru participare indirectă: 9 mai 2025
Anexă: Fișa de înscriere la etapa județeană și Protocolul de colaborare.
▪ Etapa a III-a (etapa județeană) – desfășurarea concursului pe secțiuni: 17 mai 2025
Conducerea concursului/ evaluarea:
Juriul va fi format din profesori de specialitate, jurizarea lucrărilor secțiunii I se va realiza pentru fiecare nivel de vârstă: ciclul primar: P-II, III-IV; ciclul gimnazial: V-VI, VII-VIII; ciclul liceal: IX-X, XI-XII.
Proba din cadrul secțiunii a II-a se va realiza online, sincron, moderatorii vor interacționa cu participanții în cadrul sesiunii interactive, organizată pe nivel de clasă. Punctajul elevilor se afișează în momentul finalizării testului.
Mediatizarea proiectului:
https://www.facebook.com/comunicarecolaborarecompetitiecalculatoare?ref=pages_you_manage
Certificare:
Se vor acorda premii la fiecare secțiune din cadrul concursului: maxim 30% din numărul participanților. Toți participanții primesc diplome de participare. Diplomele elevilor, adeverințele cadrelor didactice vor fi trimise prin poșta electronică (email), până la data de 31 august 2025.
Lucrările participanților vor fi incluse în Publicația proiectului, având cod de identificare ISSN 3061-3713, ISSN-L 2821-7721 (Nr.4/2025).
Precizări suplimentare:
Lucrările selecționate pentru etapa finală vor fi trimise la adresa de email: proiectcccc@gmail.com
Lucrările încrise în concurs se vor salva cu următorul format: clasa_elev_profesor
(exemplu: clasa4_Popescu_Andrei_Simion_Cristina)
Persoane de contact:
Prof. Simion Cristina email cristina_smn@yahoo.com
Prof. Nicolai Georgian email georgenicolai91@yahoo.com
Interes general | Toate disciplinele | Evenimente
Propus de: cristina_smn | 18.01.2025 19:38 | 909 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.