Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Manual Intuitext de Matematică clasa a VII-a - Locul 1 la calitate! Aflați de ce!

Una dintre cele mai provocatoare și fascinante științe, Matematica se dezvăluie celor care vor să-i descopere tainele cu metodă, fără grabă, în doze bine măsurate.

În era digitală însă, răbdarea este poate unul din punctele slabe ale noilor generații de elevi și de aceea calea de a le prezenta noțiunile noi de matematică trebuie să fie alta decât până acum.

De aceea, o echipă de profesori cu rezultate excelente la catedră (Ion Cicu, Silvia Mareș, Ioana Iacob, Răzvan Ceucă, Andrei Băleanu) au realizat un manual care să schimbe modul de lucru la clasă cu elevii și să le dea acestora șansa de a-și forma competențe matematice și de logică utile pe termen lung.

 

10 motive să alegeți manualul Intuitext de Matematică (locul 1, în urma evaluării calitative CNEE)

 

- Oferă experiențe de învățare prin care elevii își dezvoltă structuri cognitive și competențe care le vor permite adaptarea la cerințele vieții sociale, flexibilitate în gândire, creativitate și autonomie în soluționarea problemelor diverse din viața de zi cu zi.

- Promovează exersarea obișnuinței de a recurge la modele matematice în abordarea unor situații cotidiene sau pentru rezolvarea unor probleme practice.

- Pune la dispoziție numeroase și variate contexte de învățare și aplicare care au în vedere individualizarea și exersarea, asigurând fiecărui elev instruire în propriul ritm, oferindu-i posibilități de reluare și continuare a studiului în cadrul unor activități extrașcolare sau sugerându-i un program de activitate compensatoriu, în timpul liber.

- Îi oferă profesorului oportunitatea de a alege cu uşurinţă diverse tipuri de sarcini plecând de la probleme clasice până la lucru în echipă.

- Conţine un număr mare de exerciţii si acoperă toate nivelurile de dificultate, fiind astfel util pentru orice clasă, indiferent de nivelul aceleia.

- Facilitează proiectarea eficientă a lecţiilor, adaptată nevoilor fiecărui elev.

- Conține itemi ce stimulează dezvoltarea creativităţii.

- Are o grafică atractivă.

- Prin diversitatea metodelor activ-participative abordate, manualul transformă elevul în subiect activ al învățării, dându-i posibilitatea de a studia informația de sine stătător, înțelegând-o, stocând-o și aplicând-o în mod independent.

- Manualul nu limitează activitatea elevilor la o simplă observare, ci invită și la activităţi practice. Aplicaţiile pe care le propune manualul în secțiunea Exersează! sunt o continuare a experienţei pe care o au mulţi dintre copii, experienţă acumulată în diferite contexte.

 

În plus, așa cum spunea profesorul Ion Cicu, autor al manualului Intuitext pentru clasa a VII-a, „manualul s-a dorit a fi, în primul rând, un instrument pentru elevi. De aceea, în manual, sunt probleme rezolvate în care se arată cum trebuie să gândească, ce trebuie să facă și cum trebuie să scrie.

De asemenea, toate justificările sunt redactate într-un limbaj prietenos, fără abuz de formalisme și cu explicarea clară a fiecărui pas.

În același timp, am dorit ca manualul să fie și un sprijin pentru profesor. De aceea manualul a fost structurat pe unități de învățare astfel încât profesorului să îi fie ușor să își realizeze proiectatea didactică.

Mai mult, în conținutul manualului sunt probleme care să îi permită profesorului să meargă, acolo unde este posibil, mai sus de programa școlară.“

Propus de: Editura_Intuitext | 12.09.2019 14:05 | 4636 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (4)

0 0

14.09.2019 08:05 CIPOS_vol

Buna ziua.
O varianta pdf sa l putem vedea?

0 0

17.09.2019 11:08 Editura_Intuitext - Autor

Buna ziua. Va multumim pentru interesul acordat lucrarilor Intuitext. Dat fiind ca procedura de achizitie/ licitatie inca nu s-a incheiat, nu ne este permis sa divulgam continutul manualelor. Va dorim o zi buna!

0 0

16.09.2019 06:50 stoicaionut

Un model de planificare există?

0 0

17.09.2019 11:09 Editura_Intuitext - Autor

Buna ziua. Va multumim pentru interesul acordat produselor Intuitext. Va rugam sa ne scrieti un email la adresa scoala@intuitext.ro. Cu drag, echipa Intuitext!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

317 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN