Jocuri educaţionale

Podul
Adunarea şi scăderea fracţiilor cu acelaşi numitor
Matematica Clasa a IV-a

Pinguinii
Înmulţiri în concentrul 0-1000
Matematica Clasa a III-a

În căutarea morcovului
Adunări şi scăderi în concentrul 0-1000
Matematica Clasa a III-a

Manual Intuitext de Matematică clasa a VII-a - Locul 1 la calitate! Aflați de ce!

Anul școlar începe cu vești bune! Manualul Intuitext de Matematică pentru clasa a VII-a a obținut locul 1, în urma evaluării calitative CNEE!

Una dintre cele mai provocatoare și fascinante științe, Matematica se dezvăluie celor care vor să-i descopere tainele cu metodă, fără grabă, în doze bine măsurate.

În era digitală însă, răbdarea este poate unul din punctele slabe ale noilor generații de elevi și de aceea calea de a le prezenta noțiunile noi de matematică trebuie să fie alta decât până acum.

De aceea, o echipă de profesori cu rezultate excelente la catedră (Ion Cicu, Silvia Mareș, Ioana Iacob, Răzvan Ceucă, Andrei Băleanu) au realizat un manual care să schimbe modul de lucru la clasă cu elevii și să le dea acestora șansa de a-și forma competențe matematice și de logică utile pe termen lung.

 

10 motive să alegeți manualul Intuitext de Matematică (locul 1, în urma evaluării calitative CNEE)

 

- Oferă experiențe de învățare prin care elevii își dezvoltă structuri cognitive și competențe care le vor permite adaptarea la cerințele vieții sociale, flexibilitate în gândire, creativitate și autonomie în soluționarea problemelor diverse din viața de zi cu zi.

- Promovează exersarea obișnuinței de a recurge la modele matematice în abordarea unor situații cotidiene sau pentru rezolvarea unor probleme practice.

- Pune la dispoziție numeroase și variate contexte de învățare și aplicare care au în vedere individualizarea și exersarea, asigurând fiecărui elev instruire în propriul ritm, oferindu-i posibilități de reluare și continuare a studiului în cadrul unor activități extrașcolare sau sugerându-i un program de activitate compensatoriu, în timpul liber.

- Îi oferă profesorului oportunitatea de a alege cu uşurinţă diverse tipuri de sarcini plecând de la probleme clasice până la lucru în echipă.

- Conţine un număr mare de exerciţii si acoperă toate nivelurile de dificultate, fiind astfel util pentru orice clasă, indiferent de nivelul aceleia.

- Facilitează proiectarea eficientă a lecţiilor, adaptată nevoilor fiecărui elev.

- Conține itemi ce stimulează dezvoltarea creativităţii.

- Are o grafică atractivă.

- Prin diversitatea metodelor activ-participative abordate, manualul transformă elevul în subiect activ al învățării, dându-i posibilitatea de a studia informația de sine stătător, înțelegând-o, stocând-o și aplicând-o în mod independent.

- Manualul nu limitează activitatea elevilor la o simplă observare, ci invită și la activităţi practice. Aplicaţiile pe care le propune manualul în secțiunea Exersează! sunt o continuare a experienţei pe care o au mulţi dintre copii, experienţă acumulată în diferite contexte.

 

În plus, așa cum spunea profesorul Ion Cicu, autor al manualului Intuitext pentru clasa a VII-a, „manualul s-a dorit a fi, în primul rând, un instrument pentru elevi. De aceea, în manual, sunt probleme rezolvate în care se arată cum trebuie să gândească, ce trebuie să facă și cum trebuie să scrie.

De asemenea, toate justificările sunt redactate într-un limbaj prietenos, fără abuz de formalisme și cu explicarea clară a fiecărui pas.

În același timp, am dorit ca manualul să fie și un sprijin pentru profesor. De aceea manualul a fost structurat pe unități de învățare astfel încât profesorului să îi fie ușor să își realizeze proiectatea didactică.

Mai mult, în conținutul manualului sunt probleme care să îi permită profesorului să meargă, acolo unde este posibil, mai sus de programa școlară.“

Propus de: Editura_Intuitext | 12.09.2019 14:05 | 1285 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Sanatatea mintala a familiei

Echilibrul emotional

Relatia parinte profesor

Comunicarea cu cadrele didactice

Comunicarea eficienta parinte profesor

Comunicarea cu cadrele didactice

Comentarii (4)

0 0

14.09.2019 08:05 CIPOS_vol

Buna ziua.
O varianta pdf sa l putem vedea?

0 0

17.09.2019 11:08 Editura_Intuitext - Autor

Buna ziua. Va multumim pentru interesul acordat lucrarilor Intuitext. Dat fiind ca procedura de achizitie/ licitatie inca nu s-a incheiat, nu ne este permis sa divulgam continutul manualelor. Va dorim o zi buna!

0 0

16.09.2019 06:50 stoicaionut

Un model de planificare există?

0 0

17.09.2019 11:09 Editura_Intuitext - Autor

Buna ziua. Va multumim pentru interesul acordat produselor Intuitext. Va rugam sa ne scrieti un email la adresa scoala@intuitext.ro. Cu drag, echipa Intuitext!

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«OCTOMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Gârcina

Propus de: savcoco

Sondajul zilei

Ce procent din totalul "hârtiilor" pe care le produceți in activitatea dumneavoastră didactica sunt inutile (nu va sunt de folos la clasa, nu sunt relevante, nu sustin procesul didactic etc)

193 voturi | 1 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: magghyc Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!