Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Clasa a II-a – Caietele Intuitext încurajează educația modernă

Comunicare în limba română este un instrument de învățare care oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor, conform programei școlare, de receptare a mesajelor orale/ scrise și redactare de mesaje.

Între avantajele acestui caiet al elevului menționăm:

- Textele propuse  sunt interesante, atractive, stimulează plăcerea de a citi și dezvoltă gustul pentru lectura de calitate.

- Ilustrațiile constituie suport pentru învățare, stimulează dezvoltarea gustului estetic și ajută la formarea unei atitudini pozitive a copiilor în raport cu școala.  

- Exercițiile propuse spre rezolvare vizează înțelegerea textului (extragerea informațiilor, interpretarea, examinarea și evaluarea acestora) și dezvoltarea gândirii critice.

- Jocurile/ exercițiile cu caracter creator au o pondere semnificativă și oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline (ex: pag. 48, ex. 4).

- Sarcinile de învățare au grade diferite de dificultate, sunt atractive, asigură formarea, aprofundarea, dezvoltarea competențelor specifice prevăzute de programă și au legătură cu experiențele trăite de copii sau posibile în realitate.

- Auxiliarul conține pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare, recapitulării și evaluării finale, repere pentru reglare (Ai rezolvat asemănător).

- Integrarea la nivel intradisciplinar și interdisciplinar este o caracteristică a concepției pedagogice care a stat la baza elaborării auxiliarului pentru clasa a II-a.

- Spațiile de completat sunt generoase, oferind copiilor ocazia să scrie corect literele.

- Elevii învață să se autoevalueze datorită îndrumărilor utile ce se regăsesc la finalul fiecărei secțiuni de tip Evaluare.

 

Matematică și explorarea mediului  Alegerea acestui auxiliar reprezintă o opțiune sigură pentru a avea un copil competent, deschis către noi şi variate experiențe de învăţare, pregătit pentru evaluarea națională de la sfârșitul clasei a II-a.

Alte puncte forte ale acestei lucrări sunt:

- Spațiile de completat sunt generoase, oferind copiilor ocazia să scrie corect și lizibil.

- Jocurile și exercițiile cu caracter creator au o pondere semnificativă și oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline.

- Propune un set variat de exerciţii, cu grade diferite de dificultate, care stimulează curiozitatea în explorare, facilitează dezvoltarea creativității și a gândirii critice a elevilor.

- Exercițiile, activitățile și chiar exemplele oferite sunt concepute în strânsă legătură cu experiențele trăite de copii sau posibile în realitate, pentru a putea facilita procesul de înțelegere a noțiunilor abstracte sau mai dificile.

- Conține pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare, recapitulării și evaluării finale, pagini pentru ameliorare (Pentru a merge mai departe) și dezvoltare (Un pas spre Excelent), repere pentru reglare (Ai rezolvat asemănător).

- Evaluarea se realizează prin metode tradiţionale şi complementare: probe scrise, portofoliu, autoevaluare pe baza grilei oferite la finalul fiecărei probe de evaluare.

- Elevii învață să se autoevalueze datorită îndrumărilor utile ce se regăsesc la finalul fiecărei secțiuni de tip Evaluare.

- Caseta IMPORTANT le oferă elevilor explicații clare, menite să-i ajute pe copiii de clasa a II-a să înțeleagă concepte noi de Matematică și Științe.

- Susține filosofia Intuitext de „a învăța cu plăcere“, implicând elevii în jocuri educaționale foarte atractive (pag. 19) care ajută la înțelegerea noțiunilor noi.

- Încurajează elevii să lucreze împreună prin activități care presupun împărțirea în echipe, discuții, găsirea de soluții și acceptarea opiniilor celorlalți (ex. pag. 15, ex. 2).

- Conține activități practice plăcute, prin care elevii descoperă în mod plăcut fenomenele din mediul înconjurător (pag. 33).

 

Caietele elevului de la Intuitext – PUNCTE FORTE

 

Comunicare în limba română

- Conține activități și exerciții ce dezvoltă creativitatea (pag. 28, ex. 6), auto-analiza (pag. 38, ex. 3c), scrierea creativă (pag. 41, ex. 4) sau imaginația și exprimarea liberă (pag. 10, ex. 8).

- Exerciții care îi învață pe elevi să-i observe pe cei din jur, să fie atenți la detalii și să poată descrie persoane din anturajul apropiat. (pag. 13, ex. 2)

- Conține exerciții care îi provoacă pe elevi să gândească și să-și construiască opinii argumentate. (pag. 8, ex. 4)

- Elevii sunt invitați să aprecieze singuri felul în care au respectat regulile de scriere corectă, îngrijită. Astfel, își dezvoltă abilitatea de a se autoevalua.

- Are o abordare ludică, cu exerciții amuzante ce stimulează creativitatea elevilor și încurajează o atitudine pozitivă în raport cu școala. (pag. 12, ex. 5)

 

Matematică și explorarea mediului

 - Integrarea la nivel intradisciplinar și interdisciplinar este o caracteristică a concepției pedagogice care a stat la baza elaborării caietelor pentru clasa a II-a.

- Caietele conțin pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare, recapitulării și evaluării finale, pregătirii pentru evaluarea națională. Sarcinile de învățare sunt atractive, cu grade diferite de dificultate.

- Lecțiile respectă ordinea celor din manualul editurii INTUITEXT; sarcinile de învățare asigură aprofundarea/dezvoltarea celor din manual, au legătură cu experiențele trăite de copii sau posibile în realitate.

- La finalul fiecăruia dintre cele două caiete (corespunzătoare celor două semestre), autorii propun modele de teste asemănătoare celor de la Evaluarea Națională clasa a II-a.

 

Teste pentru Evaluarea Națională – Comunicare în Limba Română și Matematică și explorarea mediului

- Îi ajută pe elevi să se familiarizeze cu evaluarea pe care o vor avea de susținut la finalul clasei a II-a, să înțeleagă unde mai au de învățat și de îmbunătățit.

- Propun o abordare plăcută, cu grafică atractivă, pentru ca elevii să perceapă testările ca ocazii de a înțelege ce nu știu foarte bine.

 

Cadrele didactice care aleg caietele Intuitext primesc GRATUIT:

- Ghidul învăţătorului (se trimite în format editabil pe adresa de e-mail menționată în momentul plasării comenzii) care cuprinde proiectarea integrată şi planificarea unităţilor de învăţare;

Teste de Evaluare Inițială (se trimit în format editabil pe e-mail);

Teste de Evaluare Sumativă și Finală pe parcursul întregului an școlar (se trimit pe e-mail).

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la: 0372 156 300unde un agent de vânzare vă stă la dispoziție de luni până vineri între orele 9:00 – 18:00.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 07.11.2018 13:58 | 901 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 49 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

290 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN