Jocuri educaţionale

Curcubeu
Elemente intuitive de geometrie. Forme spaţiale
Matematica Clasa a III-a

Cutremur
Unităţi de măsurat lungimea
Matematica Clasa a III-a

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a IV-a

Cel mai bun manual de Matematică pentru clasa a V-a – elemente-surpriză ce vor ajuta elevii să înțeleagă și să îndrăgească Matematica

A fost desemnat cel mai bun manual de Matematică pentru clasa a V-a în urma evaluării calitative a Ministerului Educației Naționale și și-a dovedit din plin calitățile.

După ce a fost studiat de numeroși profesori pe site-ul www.intuitext.ro, manualul INTUITEXT de Matematică și-a câștigat o cotă de popularitate imensă, grație abordării inedite, activităților propuse și, per total, unei viziuni moderne și transdisciplinare ce transferă matematica din zona aridă a științelor exacte în zona concretă, a vieții de zi cu zi a elevilor.

Manual Matematica pentru clasa a V-a

Prof. Dr. Radu Gologan – De ce apreciază manualul INTUITEXT de Matematică clasa V-a

De altfel, chiar domnul Prof. Dr. Radu Gologan a afirmat că „Iată câteva fapte care mă fac să afirm că acest text este de o minunată originalitate și va deveni, sunt sigur, un manual apreciat:

- Reprezentarea pe axă a numerelor naturale este bine argumentată cu exemple din viața cotidiană și desene atractive;

- Operațiile cu numere naturale au o prezentare grafică exemplară ușor de înțeles chiar de copii cu posibilități mai mici de urmărire a fenomenelor matematice;

- Originalitatea deosebită la Unitatea Puteri;

- Explicarea intuitivă a ordinii operațiilor;

- Unitatea Metode aritmetice de rezolvare a problemelor constituie, după părerea mea, o lucrare consistentă în sine, ce ar putea fi publicată ca broșură;

- Exemple bine alese pentru unitățile referitoare la fracții ordinare și zecimale;

- O excelentă prezentare a paragrafului Probleme de organizare a datelor, atât de lipsit din programele noastre de până acum;

- Derularea naturală, intuitivă și cu o minunată grafică a unităților referitoare la introducerea geometriei plane;

- Unitatea finală, recapitulativă, extrem de bine structurată.“

Elementele-surpriză ale unui manual creat cu suflet și dragoste pentru educație

- Îmbinarea Matematicii cu Geografia – astfel, elevii vor descoperi partea practică a acestei științe, latura ei „lumească“ pe care o vor identifica în diferite domenii și situații concrete, cu care se întâlnesc în viața de zi cu zi.

exemplu pagina 11, manual Matematica

- Prezența unor curiozități interesante pe care copiii le vor regăsi în cadrul chenarelor de tip Știați că... Noile informații le vor îmbogăți cunoștințele și îi vor ajuta să-și surprindă profesorii și părinții în cel mai plăcut mod!

exemplu pag. 13

- Activități ingenioase ce implică elevii în mod plăcut. Astfel, autorii manualului propun Proiecte deosebite, prin care copiii vor învăța să caute informații, să sintetizeze, să facă legături între cunoștințele acumulate și să gândească critic.

ex. pag. 19, manual Mate clasa a V-a

- Elevii vor descoperi ce urmează să învețe la începutul fiecărui capitol, fiindu-le astfel mai ușor să urmărească „firul roșu“ al materiei de studiat pe parcursul întregului an școlar.

exemplu pag. 23, manual Mate clasa a V-a

- Matematica poate fi mult mai distractivă atunci când... lucrăm în perechi. Astfel, autorii au conceput activități în cadrul cărora mai mulți elevi formează echipe și rezolvă diverse mistere din lumea fascinantă a Matematicii.

exemplu pag. 31, manual Mate clasa a V-a

- Probleme noi, noțiuni provocatoare – toate vor fi mult mai ușor de înțeles cu ajutorul Problemelor rezolvate. În acest fel, elevii vor învăța imediat tipare de calcul sau metode de descifrare a enigmelor matematice. (pag. 107)

exemplu pag. 107, manual Mate clasa a V-a

 

buton DESCARCĂ MANUAL PDF

Propus de: Editura_Intuitext | 25.09.2017 13:13 | 3806 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tulburarea de opozitionism

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«NOIEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Magia toamnei

Propus de: 77adn

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

406 voturi | 23 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati