Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cât de mult preț punem pe rezultatele școlare ale copiilor

În absența pasiunii pentru un anumit domeniu, cei mici trebuie să facă performanță în mod impus și să-și sacrifice adevăratele hobby-uri, timpul de joacă sau orele de relaxare alături de prieteni. În ce privește școala, sunt câteva metode prin care putem încuraja interesul copiilor pentru educație.

 

Copiii au o curiozitate naturală în ceea ce privește lumea înconjurătoare, curiozitate care se manifestă încă de la naștere. Ființa umană, în fiecare stadiu al dezvoltării sale, are nevoi sau interese, iar cunoașterea și respectarea acestora asigură implicarea copilului în procesul propriei învățări.

 

Copilul este motivat să învețe dacă ceea ce învață este legat de realitate, dacă este util și îl ajută în viața cotidiană sau dacă, pur și simplu, îi face plăcere – așa cum se întâmplă în cazul sporturilor sau al artelor, de exemplu.

 

Învățarea eficientă se realizează într-o atmosferă plăcută, în care copilul simte că poate decide, că are un anumit grad de libertate, în care are voie să greșească și în care este susținut să corecteze greșelile, nu criticat pentru ele sau comparat cu alți copii.

 

Când vine vorba de performanță, copiii își pot orienta singuri resursele într-o anumită direcție cu condiția ca zona respectivă să le trezească un interes real, o pasiune.

 

 Ce motivație au copiii care învață

 Ce îi motivează pe copii să învețe din proprie inițiativă și cum pot profesorii și părinții să le încurajeze o atitudine pozitivă în raport cu școala?

 

Copiii au nevoie...

 

Citiți continuarea articolului.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 25.03.2019 11:32 | 338 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

149 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN