Jocuri educaţionale

Joc de colorat
Joc de colorat. Culori calde-reci etc.
Matematica Clasa a II-a

Pericol de explozie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Cutremur
Unităţi de măsurat lungimea
Matematica Clasa a III-a

Asigurarea de locuință este obligatorie. Ce trebuie să faci. (GHID PRACTIC)

Ești proprietar de locuință? Ți-e frică de efectele cutremurelor, inundațiilor sau alunecărilor de teren asupra locuinței tale? Soluția o reprezintă PAD – Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

Potrivit legii care reglementează aspectele legate de asigurarea locuinței, și anume Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, ești obligat să închei un contract de asigurare împotriva dezastrelor naturale pentru locuința deținută. Ce riscuri acoperă? Cât costă? Acestea sunt doar câteva din întrebările proprietarilor de locuințe, persoane fizice sau juridice, din mediul rural sau urban.

Pentru că știm că, uneori, poate părea copleșitor, am realizat un GHID PRACTIC cu toate informațiile necesare la încheierea unei polițe. Este mai ușor decât crezi! Suntem aliatul tău!

Ce este? Ce evenimente acoperă?

Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) este o poliță de asigurare obligatorie care acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor.

Cât costă?

Polița costă anual 10 euro sau 20 de euro (în funcție de materialul de construcție al locuinței) pentru sume asigurate de 10.000 euro, respectiv 20.000 de euro.

Mai concret:

Locuința TIP A - construcţia cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic- implică o sumă asigurată de 20.000 euro si o prima de asigurare de 20 euro/an

Locuința TIP B -construcţia cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic- implică o sumă asigurată de 10.000 euro si o prima de asigurare de 10 euro/an.

Care sunt excepțiile?

Locuințele situate în clădirile expertizate tehnic în condițiile legii de către experți tehnici atestați și încadrate în raport de expertiză tehnică în clasa 1 de risc nu se asigură pentru niciunul din riscurile prevăzute de lege.

Este bine să știi că nu sunt asigurate anexele, dependinţele, dotările și utilitățile care nu sunt legate structural de clădirea în care este situată locuința asigurată și nici bunurile din interiorul locuinței.

Unde se încheie polița?

Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţei pot fi încheiate în orice agenţie a companiilor de asigurare autorizate să practice riscuri de catastrofă – fie că sunt membre PAID, fie că au semnat protocol de colaborare cu Pool-ul. 

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurari obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

Asigură-ți liniștea cu PAD!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 09.10.2018 12:06 | 463 vizualizări

Aflați mai multe despre asigurare obligatorie locuinta

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 14 evenimente

«OCTOMBRIE 2018»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Printre frunze

Propus de: gabrielaturea

Sondajul zilei

De ce mulţi dintre părinții copiilor din învățământul liceal refuză colaborarea cu școala? Vă rugăm insistent să argumentaţi în comentarii.

213 voturi | 5 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: danataclit Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!