Jocuri educaţionale

Fagurele
Noţiunea de fracţie
Matematica Clasa a IV-a

Dale
Forme geometrice în plan
Matematica Clasa a VI-a

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a IV-a

Asigurarea de locuință este obligatorie. Ce trebuie să faci. (GHID PRACTIC)

Ești proprietar de locuință? Ți-e frică de efectele cutremurelor, inundațiilor sau alunecărilor de teren asupra locuinței tale? Soluția o reprezintă PAD – Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

Potrivit legii care reglementează aspectele legate de asigurarea locuinței, și anume Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, ești obligat să închei un contract de asigurare împotriva dezastrelor naturale pentru locuința deținută. Ce riscuri acoperă? Cât costă? Acestea sunt doar câteva din întrebările proprietarilor de locuințe, persoane fizice sau juridice, din mediul rural sau urban.

Pentru că știm că, uneori, poate părea copleșitor, am realizat un GHID PRACTIC cu toate informațiile necesare la încheierea unei polițe. Este mai ușor decât crezi! Suntem aliatul tău!

Ce este? Ce evenimente acoperă?

Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) este o poliță de asigurare obligatorie care acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor.

Cât costă?

Polița costă anual 10 euro sau 20 de euro (în funcție de materialul de construcție al locuinței) pentru sume asigurate de 10.000 euro, respectiv 20.000 de euro.

Mai concret:

Locuința TIP A - construcţia cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic- implică o sumă asigurată de 20.000 euro si o prima de asigurare de 20 euro/an

Locuința TIP B -construcţia cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic- implică o sumă asigurată de 10.000 euro si o prima de asigurare de 10 euro/an.

Care sunt excepțiile?

Locuințele situate în clădirile expertizate tehnic în condițiile legii de către experți tehnici atestați și încadrate în raport de expertiză tehnică în clasa 1 de risc nu se asigură pentru niciunul din riscurile prevăzute de lege.

Este bine să știi că nu sunt asigurate anexele, dependinţele, dotările și utilitățile care nu sunt legate structural de clădirea în care este situată locuința asigurată și nici bunurile din interiorul locuinței.

Unde se încheie polița?

Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţei pot fi încheiate în orice agenţie a companiilor de asigurare autorizate să practice riscuri de catastrofă – fie că sunt membre PAID, fie că au semnat protocol de colaborare cu Pool-ul. 

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurari obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

Asigură-ți liniștea cu PAD!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 09.10.2018 12:06 | 718 vizualizări

Aflați mai multe despre asigurare obligatorie locuinta

Asigurare obligatorie PAD şi asigurarea facultativă. Care sunt diferenţele?

intuitext | 04.02.2019

0 comentarii

PAID explică: ABC-ul recuperării daunelor din dezastre naturale

intuitext | 04.02.2019

0 comentarii

Știi care au fost cele mai frecvente dezastre în ultimii 3 ani? Ajutorul tău: asigurarea obligatorie pentru locuință in caz de dezastre (Ghid Practic PAD)

intuitext | 20.12.2018

0 comentarii

Ce se întâmplă dacă nu închei polița obligatorie pentru locuință?

intuitext | 20.12.2018

0 comentarii

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Validarea emotionala

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 63 evenimente

«FEBRUARIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Gradinita mea

Propus de: cristina_bejan2001

Sondajul zilei

Sunteți de părere că la disciplinele Joc și mișcare, Muzică și mișcare, Educație fizică, Religie, Arte vizuale și abilități practice, este necesară notarea?

270 voturi | 1 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: alinabandas Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!