Jocuri educaţionale

Dale
Forme geometrice în plan
Matematica Clasa a VI-a

Una din trei
Apele curgătoare şi vegetaţia României
Geografie Clasa a IV-a

Duel geometrie
Liniile importante în triunghi
Matematica Clasa a VI-a

Antrenarea inteligenţei emoţionale

Ce trăsătură ți-ai dori să îl definească pe copilul tău? Să fie inteligența? Sinceritatea? Curajul? Există teorii conform cărora inteligența emoțională este responsabilă de succesul unei persoane, mai importantă chiar decât IQ-ul ridicat.

 

Inteligența emoțională este abilitatea de a observa, diferenția, întelege emoțiile tale și pe ale celor din jur și de a folosi informațiile obţinute în ghidarea propriilor acțiuni. O persoană cu inteligență emoțională empatizează cu trăirile celorlalți, este sociabilă și lipsită de prejudecăți, își selectează emoțiile pozitive pe care le folosește în mod constructiv și găsește soluții creative pentru rezolvarea problemelor.

Practic, aptitudinile emoționale ne guvernează talentele și capacitățile intelectuale.

Valentina Secară, specialist în educație timpurie și promotor al First 7- Parents & Educators Coaching, explică principalele modalități prin care îți poți ajuta copilul să dobândească inteligența emoțională: ”Pentru a ţine pasul cu nevoile actuale ale copiilor, părinții și educatorii trebuie să acorde atenție mediului socio-emoțional în care aceștia învață și se dezvoltă. Reducerea stresului și stabilirea unui climat emoțional pozitiv la grădiniță și acasă este, fără îndoială, primul pas către inteligența emoțională”.

4 paşi către inteligența emoțională

Așadar, relațiile stabile și coerente, căldura și încurajarea sunt cheia dezvoltării sănătoase a copiilor.

Am aflat de la Valentina Secară patru sfaturi pe care părinții ar trebui să le aplice în relația cu copilul.

1. Încurajează-l să vorbească despre sentimentele sale. Folosește des întrebarea ”Cum te simți?” și, de asemenea, împărtașește-i din trăirile tale de zi cu zi.


2. Nu refuza sau subestima emoțiile copilului pentru a nu-i transmite mesajul că unele sentimente sunt rușinoase sau inacceptabile. Sentimentele reprimate nasc un conflict interior cu repercusiuni pe termen lung.


3. Empatizează pentru a-l învăța lecția empatiei. În plus, simplul sentiment că este înţeles îl va ajuta pe copilul tău să treacă peste micile drame zilnice. Empatia nu înseamnă neapărat că ești de acord cu el și îi validezi obiceiurile neplăcute.


4. Învață-l calea către rezolvarea problemelor sale. Îndeamnă-l să nu acționeze sub impulsul momentului, analizați problema împreună. Exprimă-ți încrederea în abilitatea lui de a rezolva situațiile dificile și oferă-i ajutor doar dacă într-adevăr are nevoie.

Specialiștii în psihologia educației susțin că primii ani din viața copilului sunt marcați de momente cruciale pentru succesul său de mai târziu, la școală și în viață. De aceea, este important ca părinții și educatorii să țină pasul cu metodele inovatoare de modelare a copiilor de a căror educație sunt responsabili.

First7, divizia de training a Fundației Acorns, organizează în perioada 25-27 octombrie  Conferința de educație timpurie cu tema ”Educație cu entuziasm pentru copii fericiți”. Evenimentul care aduce în România 4 specialiști internaționali în educație timpurie este organizat cu scopul de a oferi acces la informație profesioniștilor care lucrează cu copii de 0-6 ani, de a promova și susține profesia de educator în România și de a contribui la îmbunătățirea sistemului de învățământ preșcolar.

Educatorii se pot înscrie la conferința printr-un e-mail la office@first7.ro.Conferinta de educatie timpurie

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 29.08.2017 12:36 | 915 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Managementul clasei de elevi

Comunicarea cu cadrele didactice
Note mici la scoala
Violenta la scoala

Parintele critic

Comunicarea parinte - copil
Echilibrul emotional

Agresivitatea la prescolari

Relatii de prietenie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 22 evenimente

«DECEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Salvati planeta Pamant !

Propus de: Ela123

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

1028 voturi | 44 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati