Jocuri educaţionale

Curcubeu
Elemente intuitive de geometrie. Forme spaţiale
Matematica Clasa a III-a

Dale
Forme geometrice în plan
Matematica Clasa a VI-a

Baloane
Adunări şi scăderi fără trecere peste ordin
Matematica Clasa a II-a

Antrenarea inteligenţei emoţionale

 

Inteligența emoțională este abilitatea de a observa, diferenția, întelege emoțiile tale și pe ale celor din jur și de a folosi informațiile obţinute în ghidarea propriilor acțiuni. O persoană cu inteligență emoțională empatizează cu trăirile celorlalți, este sociabilă și lipsită de prejudecăți, își selectează emoțiile pozitive pe care le folosește în mod constructiv și găsește soluții creative pentru rezolvarea problemelor.

Practic, aptitudinile emoționale ne guvernează talentele și capacitățile intelectuale.

Valentina Secară, specialist în educație timpurie și promotor al First 7- Parents & Educators Coaching, explică principalele modalități prin care îți poți ajuta copilul să dobândească inteligența emoțională: ”Pentru a ţine pasul cu nevoile actuale ale copiilor, părinții și educatorii trebuie să acorde atenție mediului socio-emoțional în care aceștia învață și se dezvoltă. Reducerea stresului și stabilirea unui climat emoțional pozitiv la grădiniță și acasă este, fără îndoială, primul pas către inteligența emoțională”.

4 paşi către inteligența emoțională

Așadar, relațiile stabile și coerente, căldura și încurajarea sunt cheia dezvoltării sănătoase a copiilor.

Am aflat de la Valentina Secară patru sfaturi pe care părinții ar trebui să le aplice în relația cu copilul.

1. Încurajează-l să vorbească despre sentimentele sale. Folosește des întrebarea ”Cum te simți?” și, de asemenea, împărtașește-i din trăirile tale de zi cu zi.


2. Nu refuza sau subestima emoțiile copilului pentru a nu-i transmite mesajul că unele sentimente sunt rușinoase sau inacceptabile. Sentimentele reprimate nasc un conflict interior cu repercusiuni pe termen lung.


3. Empatizează pentru a-l învăța lecția empatiei. În plus, simplul sentiment că este înţeles îl va ajuta pe copilul tău să treacă peste micile drame zilnice. Empatia nu înseamnă neapărat că ești de acord cu el și îi validezi obiceiurile neplăcute.


4. Învață-l calea către rezolvarea problemelor sale. Îndeamnă-l să nu acționeze sub impulsul momentului, analizați problema împreună. Exprimă-ți încrederea în abilitatea lui de a rezolva situațiile dificile și oferă-i ajutor doar dacă într-adevăr are nevoie.

Specialiștii în psihologia educației susțin că primii ani din viața copilului sunt marcați de momente cruciale pentru succesul său de mai târziu, la școală și în viață. De aceea, este important ca părinții și educatorii să țină pasul cu metodele inovatoare de modelare a copiilor de a căror educație sunt responsabili.

First7, divizia de training a Fundației Acorns, organizează în perioada 25-27 octombrie  Conferința de educație timpurie cu tema ”Educație cu entuziasm pentru copii fericiți”. Evenimentul care aduce în România 4 specialiști internaționali în educație timpurie este organizat cu scopul de a oferi acces la informație profesioniștilor care lucrează cu copii de 0-6 ani, de a promova și susține profesia de educator în România și de a contribui la îmbunătățirea sistemului de învățământ preșcolar.

Educatorii se pot înscrie la conferința printr-un e-mail la office@first7.ro.Conferinta de educatie timpurie

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 29.08.2017 12:36 | 986 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Patru capcane in care cad parintii

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


La mare

Propus de: danieladumitrascu

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Care dintre scenariile de începere școlii, propuse de guvern, este potrivit la școala dvs.?

3171 voturi | 57 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Cum veți începe școala? Votați!