Jocuri educaţionale

Duelul primăverii
Probleme care se rezolvă prin 1-2 operaţii
Matematica Clasa a II-a

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a VIII-a

Întrecerea
Folosirea parantezelor în exerciţii
Matematica Clasa a III-a

ADFABER și Oracle Academy te invită să participi la competiția Java „Învață să programezi cu Alice” pentru liceu și gimnaziu

Organizația ADFABER în parteneriat cu Oracle Academy lansează a treia ediție a concursului „Învață să programezi cu Alice”, ce îi încurajează și ajută pe elevii de liceu și gimnaziu să învețe bazele programării Java.

Până acum, peste 1 500 de elevi au participat în edițiile anterioare și ne dorim sa atragem cât mai mulți elevi în acest demers de studiu interactiv.

Concursul este realizat în cadrul Kids in Tech - platforma educațională lansată de ADFABER - care pune în legătură elevii și companiile IT internaționale ce se pot implica direct în dezvoltarea competențelor digitale necesare în piața muncii.

Cum participi?

Concursul „Învață să programezi cu Alice” se adresează elevilor și profesorilor de liceu și gimnaziu din toate județele țării. Fiecare echipă participantă trebuie să fie formată din doi elevi și un profesor coordonator.

Echipele au posibilitatea de a se înscrie în concurs până pe 25 octombrie 2017, folosind formularele de pe site-ul oficial adfaber.org/alice.

Participarea (trimiterea proiectului educațional - lecție, joc sau animație, realizat cu ajutorul platformei Alice 3) se face pana la 1 noiembrie 2017.

Fiecare proiect înscris pentru concurs trebuie să conțină:

  • o prezentare a acestuia,
  • un video și
  • o animație/ un joc realizat cu ajutorul platformei Alice 3

Alice 3 este un tool excelent pentru începători ce te ajută să înveţi bazele programării Java folosind personaje ce interacţionează într-un mediu virtual.

Tema proiectului este un joc educativ pe o temă aleasă de voi. Obiectivul este simplificarea noţiunilor teoretice învăţate prin transpunerea lor într-un joc interactiv şi captivant.

Jurizarea preliminară unde se vor alege 20 de proiecte finaliste va avea loc între 2 şi 8 noiembrie 2017, urmând ca echipele câştigătoare să fie alese în urma jurizării finale (9 şi 15 noiembrie 2017) şi afişate în data de 16 noiembrie 2017.

Invata sa programezi cu Alice

 

De ce să participi?

Ca elev, poţi să descoperi partea practică a informaticii folosind nu numai cunoştinţele de operare a calculatorului, ci şi imaginaţia, creativitatea şi abilitatea de a lucra în echipă. În urma studiului şi folosirii programului ALICE 3, vei putea dezvolta programe ce însufleţesc obiectele 3D dintr-o lume virtuală şi folosi principalele funcţii ale programării (algoritmi, funcţii, variabile bucle sau condiţionale).

Ca profesor, puteţi inspira şi susţine următoarea generaţie de specialişti IT. Mai mult decat atât, competiţiile antrenează elevii să ia parte la un nou tip de educaţie în România - e-learning şi learning by doing. Implicarea profesorilor ar atrage atenţia elevilor asupra importanţei domeniului IT, prezentând tehnologia şi programarea într-un mod aplicativ şi distractiv.

In plus, toţi participanţii primesc diplome şi adeverinţe de participare, iar cele mai bune dintre echipe (3 premii şi 3 menţiuni pentru liceu şi 3 premii speciale pentru gimnaziu) primesc premii constând în echipamente IT.

Ia parte anul acesta la cea mai frumoasă şi interesantă experienţă de învăţare - fă-ţi echipă şi înscrie-te în competiţia “Învaţă să programezi cu Alice”!

Kids in Tech, proiectul inițiat de organizația ADFABER, își propune să creeze un club de tehnologie în fiecare școală și liceu din Romania.

 

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante domenii în care organizatia se implică, alături de sănătate și mediu.

Despre Oracle Academy

Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy, dorește să ajute la dezvoltarea educației tehnologice și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume, oferindu-le acces la informații, inovație, îmbunătățirea abilităților și la diversitatea domeniilor tehnologice. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 25.09.2017 14:02 | 607 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tulburarea de procesare senzoriala

Educatie pentru sanatate

Metoda RIE

Comunicarea parinte - copil

Importanta primilor ani de scoala

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 23 evenimente

«DECEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Salvati planeta Pamant !

Propus de: Ela123

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

1156 voturi | 52 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati