Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

ADFABER și Oracle Academy te invită să participi la competiția Java „Învață să programezi cu Alice” pentru liceu și gimnaziu

Până acum, peste 1 500 de elevi au participat în edițiile anterioare și ne dorim sa atragem cât mai mulți elevi în acest demers de studiu interactiv.

Concursul este realizat în cadrul Kids in Tech - platforma educațională lansată de ADFABER - care pune în legătură elevii și companiile IT internaționale ce se pot implica direct în dezvoltarea competențelor digitale necesare în piața muncii.

Cum participi?

Concursul „Învață să programezi cu Alice” se adresează elevilor și profesorilor de liceu și gimnaziu din toate județele țării. Fiecare echipă participantă trebuie să fie formată din doi elevi și un profesor coordonator.

Echipele au posibilitatea de a se înscrie în concurs până pe 25 octombrie 2017, folosind formularele de pe site-ul oficial adfaber.org/alice.

Participarea (trimiterea proiectului educațional - lecție, joc sau animație, realizat cu ajutorul platformei Alice 3) se face pana la 1 noiembrie 2017.

Fiecare proiect înscris pentru concurs trebuie să conțină:

  • o prezentare a acestuia,
  • un video și
  • o animație/ un joc realizat cu ajutorul platformei Alice 3

Alice 3 este un tool excelent pentru începători ce te ajută să înveţi bazele programării Java folosind personaje ce interacţionează într-un mediu virtual.

Tema proiectului este un joc educativ pe o temă aleasă de voi. Obiectivul este simplificarea noţiunilor teoretice învăţate prin transpunerea lor într-un joc interactiv şi captivant.

Jurizarea preliminară unde se vor alege 20 de proiecte finaliste va avea loc între 2 şi 8 noiembrie 2017, urmând ca echipele câştigătoare să fie alese în urma jurizării finale (9 şi 15 noiembrie 2017) şi afişate în data de 16 noiembrie 2017.

Invata sa programezi cu Alice

 

De ce să participi?

Ca elev, poţi să descoperi partea practică a informaticii folosind nu numai cunoştinţele de operare a calculatorului, ci şi imaginaţia, creativitatea şi abilitatea de a lucra în echipă. În urma studiului şi folosirii programului ALICE 3, vei putea dezvolta programe ce însufleţesc obiectele 3D dintr-o lume virtuală şi folosi principalele funcţii ale programării (algoritmi, funcţii, variabile bucle sau condiţionale).

Ca profesor, puteţi inspira şi susţine următoarea generaţie de specialişti IT. Mai mult decat atât, competiţiile antrenează elevii să ia parte la un nou tip de educaţie în România - e-learning şi learning by doing. Implicarea profesorilor ar atrage atenţia elevilor asupra importanţei domeniului IT, prezentând tehnologia şi programarea într-un mod aplicativ şi distractiv.

In plus, toţi participanţii primesc diplome şi adeverinţe de participare, iar cele mai bune dintre echipe (3 premii şi 3 menţiuni pentru liceu şi 3 premii speciale pentru gimnaziu) primesc premii constând în echipamente IT.

Ia parte anul acesta la cea mai frumoasă şi interesantă experienţă de învăţare - fă-ţi echipă şi înscrie-te în competiţia “Învaţă să programezi cu Alice”!

Kids in Tech, proiectul inițiat de organizația ADFABER, își propune să creeze un club de tehnologie în fiecare școală și liceu din Romania.

 

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante domenii în care organizatia se implică, alături de sănătate și mediu.

Despre Oracle Academy

Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy, dorește să ajute la dezvoltarea educației tehnologice și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume, oferindu-le acces la informații, inovație, îmbunătățirea abilităților și la diversitatea domeniilor tehnologice. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 25.09.2017 14:02 | 823 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

294 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN