Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

ZIUA CARTII

"Năzdrăvăniile copilăriei" este titlul subproiectului Şcolii cu clasele I-VIII Hăpria, din cadrul proiectului "Ziua Cărţii", proiect iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, elevii claselor I-IV au citit "Amintiri din copilărie" de Ion Creangă, iar elevii claselor V-VIII "Aventurile lui Tom Sawyer" de Mark Twain.
În cadrul activităţii s-au organizat cercuri de lectură, elevii au realizat compuneri, desene reprezentând scene din cărţile citite. Personajelor principale ale celor două cărţi, Nică şi Tom li s-a intentat de către elevi procese literare. Un elev a fost desemnat judecător, iar restul elevilor s-au constituit în tabere ale acuzării şi apărării. În finalul procesului, cei doi „inculpaţi” au fost achitaţi, năzdrăvăniile făcute, fiind puse pe seama vârstei minunate a copilăriei.
Concursul de cunoştinţe din conţinutul cărţilor a fost următorul moment din programul activităţilor, concurs în urma căruia au fost aleşi cei mai buni la această probă.
Un moment mult aşteptat a fost premierea de la finalul activităţilor. Au fost declaraţi câştigători toţi elevii care au luat parte la activitate şi au fost răsplătiţi cu diplome şi premii speciale constând în cărţi.
Prin intermediul acestei activităţi, elevii au pătruns în lumea miraculoasă a cărţilor, şi-au îmbunătăţit cunoştinţele, şi-au îmbogăţit vocabularul şi le-a fost stimulat interesul pentru lectură.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: sorana | 19.12.2006 20:21 | 3548 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

21.12.2006 17:23 professorbujor

Felicitari!Dar Ziua cartii trebuie sa fie in toate zilele.Ba chiar si noptile!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 49 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

292 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN