Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Posturile de suplinitor îşi aşteaptă candidaţii

Pentru a putea ocupa unul din posturile de suplinire în învăţământul preuniversitar, în zilele de 31 august şi 1 septembrie, suplinitorii calificaţi care au obţinut note sub cinci la titularizare vor participa la un concurs, iar cei fără studii corespunzătoare vor fi testaţi. Potrivit datelor primite de la prof. Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cazul suplinitorilor fără studii corespunzătoare, care doresc să ocupe un post de suplinitor în învăţământ, dosarul de înscriere trebuie să conţină o cerere, copie după diploma de studii, o adeverinţă medicală de la medicul de familie din care să rezulte că este apt pentru a lucra în învăţământ, o copie după buletinul de identitate şi certificatul de naştere, precum şi o adeverinţă din care să reiasă dacă a mai lucrat într-o altă unitate şcolară şi perioada în care a suplinit. Pentru candidaţii calificaţi care au participat la concursul unic de titularizare şi care au luat note sub cinci este nevoie doar de cerere, iar profesorii pensionaţi care solicită cumul sau plata cu ora pe lângă cerere mai trebuie să prezinte ultimul cupon de pensie, copii după diploma de studii şi ultimul grad didactic, precum şi copie după buletin. Rezultatele concursului vor fi afişate în data de 2 septembrie, ocazie cu care se pot depune şi contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 4 septembrie.

"Crisana"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 29.08.2006 11:06 | 6877 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (22)

0 0

29.08.2006 19:15 iulyab

Cine formuleaza subiectele pentru concursul suplinitorilor calificati? Cine corecteaza lucrarile?

0 0

29.08.2006 22:22 emese_d

Cred ca inspectorul de specialitate, la nivel de judet.

0 0

30.08.2006 09:57 relucostache

cei cu nte sub 5 ne fac de ras

0 0

30.08.2006 13:38 vali_liurca

Mi se pare ca exagerati cand spuneti ca cei cu note sub 5 ne fac de ras. Eu am reusit sa iau peste 5 la examenul de anul asta la Fizica. Depinde de disciplina la care sustii examenul. La Fizica, Chimie, Informatica subiectele sunt groaznice si nu ai timp sa le rezolvi. Sunt curioasa relucostache daca tu ai sustinut vreodata un astfel de concurs si daca ti se pare corecta gaselnita ministerului cu notiune de titular pe tara. Adica te titularizezi la cocomarla din deal iar apoi te transferi in Bucuresti si iei postul unuia care a invatat si a avut nota mai mare decat tine, dar nu a avut minunata calitate de a fi titular. Si daca tot esti profesor, nu ar fi indicat sa scrii corect???

0 0

30.08.2006 19:06 marian_dorin

Stimate domn Vali Liurca,

Colegul nostru Relu Costache s-a referit strict la persoanele exagerate... de note de 2,3 pana in 4!...

Totusi , SUB NICI O FORMA nu cred ca nici un profesor , de orice specialitate ar fi el , nu cred(subliniez inca o data) ca nu ar reusi sa faca(rezolve)toate subiectele , dar cel putin o parte din ele , astfel incat sa obtina macar(!!) nota 5!

Daca nu sunteti de acord , atunci asta ma depaseste...

Oricum , era doar o opinie!...

0 0

30.08.2006 19:09 marian_dorin

Iar in legatura cu ultima propozitie de-a dumneavoastra(din comentariu), nu consider ca ati procedat corect...

0 0

31.08.2006 10:57 vali_liurca

Sunt de acord sa comenteze doar cei care au sustinut in ultimii ani acest concurs de titularizare. As pune urmatoarea intrebare; un candidat care la Informatica a sustinut proba practica in iulie si a luat nota sub 5 sau nu s-a prezentat la proba scrisa de ce este obligat sa sustina din nou acea proba in august? S-a prostit intre timp?Sau de ce nota din 2003 nu mai e valabila si cea din 2004 este?De ce au prioritate pensionarii in sedinta publica? Si ca sa intelegeti cum a fost examenul la Fizica v-as spune doar ca cea mai mare nota in Bucuresti a fost 8,77 si doar 36 de note au fost peste 5 din cele 130.Subiectul de metodica a fost discutabil, iar acel subiect a avut 3 puncte. Am vazut si subiectele date in cateva judete pilot si spun sincer ca as fi luat nota peste 8,50 fara nici o problema. Mi se pare umilitor (dar suport asta pentru ca imi place ce fac) sa fii mereu ultimul, desi majoritatea celor care sunt titulari nu ar lua nici 2 la concursurile astea (unii chiar recunosc asta). Nu cred ca iti foloseste la ceva sa stii matematica din facultate daca tu predai la gimnaziu si ai si clase foarte slabe. Cred ca mai important ar fi sa stii sa stapanesti clasa si sa le trezesti interesul pentru materia pe care o predai. Important este sa detectezi elevii cu potential si sa ii ajuti sa isi puna in valoare acest potential.Nu e cazul sa radem de cei care dintr-un motiv sau altul nu au fost in forma intr-o anume zi in care s-a sustinut examenul. Nu vreau sa ma laud, dar eu pot pleca in orice moment din invatamant fara probleme financiare. Mi-am pus pe picioare propria firma si intr-un an sau doi voi avea castiguri substantiale.Ceea ce voiam sa spun este ca e usor sa dai cu piatra, dar mai bine ar fi sa nu o faci pentru ca s-ar putea sa ajungi si tu in situatia respectiva. E destul ca rad toti ceilalti de noi, ca parintii au uneori pretentii exagerate, cred ca nu ar trebui sa "ne mancam" si noi intre noi.Tot ce am scris mai sus este tot opinia mea personala, iat domnul Relu Costache ar fi trebuit sa explice dumnealui ce a vrut sa spuna, nu avocatul domniei sale.Sigur din nou ultima propozitie nu o sa vi se para corecta.

0 0

31.08.2006 11:38 manafumariana

Eu nu cred ca procedam corect, noi dascalii, legat de subiectul in cauza... Ne certam si suntem rautaciosi, cum ca nu stie X sau Y sa scrie corect. Unii dintre noi au reale probleme cu sistemul sau inca nu s-au integrat....

Sunt de acord cu D-l Marian Dorin, este inadmisibil sa iei nota 2 sau 3 la concurs si sa vrei sa te numesti "dascal"

0 0

31.08.2006 12:24 gabiec

Pt vali iurca:

,,Adica te titularizezi la cocomarla din deal iar apoi te transferi in Bucuresti si iei postul unuia care a invatat si a avut nota mai mare decat tine, dar nu a avut minunata calitate de a fi titular"



Nu cunoasteti metodologia. Transferurile din rural la oras nu sunt posibile.

0 0

31.08.2006 12:30 gabiec

Pt vali iurca:

,, S-a prostit intre timp?..... Mi se pare umilitor .....desi majoritatea celor care sunt titulari nu ar lua nici 2 la concursurile astea ...





De ce credeti ca un titular nu ar lua "nici macar 2 la concursurile astea"? S-a ,,prostit intre timp"?

0 0

31.08.2006 21:56 vali_liurca

Eu cunosc cazuri concrete de oameni care s-au transferat din rural la oras, persoane care sunt detasate din comune din Vaslui in Bucuresti de 10 ani, desi metodologia spune ca detasarea se accepta doar pentru maxim 2 ani. Cred ca un titular nu ar lua mai mult de 2 sau 3 la concursurile de acum pentru ca majoritatea s-au titularizat masiv in 1990 pe baza de dosar.

0 0

01.09.2006 23:08 cristyna

Frustrarile? Daca nu, asa pare....

0 0

03.09.2006 00:27 marian_dorin

Stimate domn VALI LIURCA ,



Fara sa mi-o luati in nume de rau , dar mie mi se pare deja(!!) ca aceste comentarii de-ale domniei dumneavoastra nu-si au rostul , dar nici locul potrivit!

De fiecare data cand vi se da o "replica" sau ceva ce nu contravine opiniei dumneavoastre personale , ne scrieti comentarii lungi si tot cu alte(si alte) situatii prin care ati trecut dumneavoastra sau alte persoane cunoscute de-ale dumneavoastra...

Nu vi se pare ca exagerati putin cu situatia pe care incercati sa o prezentati??

Trebuie sa acceptati faptul ca dumneavoastra sunteti un caz mai special , mai izolat , care din pacate nu a avut parte de prea mult noroc si succese pe linia invatamantului ; si nu sa ne impuneti ideea de GENERALIZARE(a sistemului), a intamplarilor prin care ati trecut...

Sunteti , ce-i drept , un caz mai deosebit ( asa cum am mai spus) si particular!...

Pe care eu il accept si respect cum se cuvine!

Dar , sincer , pe mine personal ( subliniez din nou , PE MINE PERSONAL !) ma "plictiseste" tot ceea ce dumneavoastra spuneti si daca ma credeti nici nu pot citi pana la capat tot ce insirati...

FARA NICI UN FEL DE SUPARARE!...

0 0

03.09.2006 00:37 marian_dorin

Iar in legatura cu ce ati spus mai sus tot in privinta persoanei mele , tin sa (va)precizez faptul ca eu NU SUNT AVOCATUL NIMANUI(!!!) , asa cum m-ati numit dumneavoastra pe mine!

Daca vreti sa stiti , eu nici macar nu il cunosc pe domnul Relu Costache ; si daca observati , dansul nici macar nu a reactionat in nici vreun fel cu privire la comentariul sau!

Eu mi-am expus simplu parerea ,caci doar de aceea existam noi ca fiinte(sa vorbim si sa spunem cuvinte) , dar si acesta fiind scopul siteului didactic!

Daca v-a deranjat ceva , asta este problema domniei dumneavoastra...

IAR LA FINAL , bineinteles ca nu mi s-a parut corecta ultima propozitie de-a dumneavoastra!!!

Aceasta am tinut in mod explicit sa va precizez...

Si cu asta cred ca am incheiat DEFINITIV ceea ce am avut de spus ,dar si acest subiect!...

0 0

03.09.2006 20:32 vali_liurca

Nu pot decat sa ma mir de faptul ca nu putem discuta civilizat. E prima si sigur ultima oara cand mai scriu pe astfel de forumuri. Am scris pentru ca mi s-a parut nedrept (nu pentru mine ci pentru niste colege care au cedat nervos si au luat note de 4,95 si respectiv 4,70). E drept ca cum in toamna au luat note de 8,50 si 9). imi parea rau pentru ele si atat. Daca cineva care obtine premiul 2 la nivel european cu elevii pe care ii indruma, dar este inca suplinitor se cheama ca nu are succese in invatamant, probabil ca este cum spuneti. Nu am decat frustrarea de a trai intr-o tara in care lucrurile sunt cu susul in jos si cam atat. In rest, va urez tuturor mult succes in noul an scolar. Opiniile despre aceste examene eu mi le mentin pentru ca eu asa simt.Nu m-au deranjat opiniile celoralti, dar se pare ca pe ei, da.

0 0

04.09.2006 12:14 relucostache

Consider ca notele au totusi o relevanta.Nu cred ca un om care a luat mai putin de 5 intr-un judet poate lua 8,5-9 in alt judet.Am dat concurs si nu ma vait.Colegul poate nu stie ca subiectele la metodica sunt unice.

0 0

05.09.2006 12:55 ionelamihaela

M-am titularizat dupa 3 ani de axamene. Am luat 9.30 si m-am prezentat la post. Bineinteles ca deciziile de numire pe post nu erau ajunse in scoli, desi asa ni s-a zis de la inspectorat. Desi ocupasem cu prima medie un post la liceu, directorul ne-a fortat sa luam clase SAM, cu toate ca aveam catedra de 18 ore. Ne-a pus sa renuntam la anumite clase, pe motiv ca acea catedra e pentru o doamna profesoara pensionara. Cred ca era corect ca cei prin concurs sa primeasca orele pentru care au invatat, si ce ramane neocupat, sa dea domnei profesoare in cauza. Eu castig 5 100 000 si 2 000 000 milioane dau pe naveta. E normal ca eu sa raman cu 3 milioane de lei si doamna respectiva sa ia si cele mai bune clase, si pensie, si salariul calculat la atatia ani de vechime? Ce pot sa fac?





0 0

05.09.2006 14:28 vioscout

Cred ca ar trebui sa fim mai putin temperamentali intre noi, mai cooperanti si mai increzatori.

altfel acest site se va transforma intr-o cloaca ordinara gen cele ale cotidianelor centrale sau locale. Totusi, suntem intelectuali!

Si o scurta intrebare, cati dintre voi titularii, mai luati nota 5 azi fara probleme???

Sper ca toti, dar nu sunt si convins.

0 0

06.09.2006 17:45 daniel_sutu

Pt vioscout:

Unii dintre noi nu ar lua peste 5 pentru ca exista unii care scriu "cotidiane" si nu "cotidiene" sau altii de mai sus care fac niste cacofonii ingrozitoare. Eu sunt titular si am luat si gradul II cu 9.38.

Notele de la examene spun aproape totul despre cei in cauza, repet, aproape totul! Nu se poate sa iei 4 si sa ai performante.....exclus!

0 0

06.09.2006 18:24 nicoleta12

Intr-adevar este inadmisibil pentru un cadru didactic, fie si debutant sa obtina note sub 5 la titularizare, indiferent de materia la care a sustinut examenul.Pentru asta s-a pregatit doar.

0 0

07.09.2006 18:32 nerida_trofin

Citesc ceea ce scrieti...si ma gandesc ca ne meritam soarta. Cata rautate e intre noi, dragi colegi...Sistemul acesta ne-a facut sa ne inraim...sa judecam. Stie oare cineva ce sa intampla la examenele de titularizare? Aveti oare idee cine corecteaza si cum? Mai credeti inca in merite? N-am vrut sa acuz, insa dupa ce s-a intamplat anul asta la titularizare ma intreb daca voi ajunge vreodata sa fiu titulara. E posibil oare ca dupa ce initial s-a obtinut nota 1,60 sa se modifice la recorectare pana la 6,05? Oare ce fel de profesor universitar a corectat in prima faza? Sau ..ce s-a intamplat dupa? De ce suntem naivi? Totul depinde de noroc..sau de relatii. Si nu, nu insir cuvinte aiurea...se intampla!!! Suntem atat de manipulati incat ajungem sa ne jignim pe site-uri ca acesta menit sa ne faciliteze colaborarea! Imi e mila de cei care s-au inrait intr-atat incat 'zbiara' la colegi pe un site! Tocmai am trecut de def. Am obtinut nota 8,80. Cred ca e mult mai important decat o nota oarecare la titularizare! Nu voi renunta la invatamant pentru ca iubesc copiii..si nici nu voi jigni colegii care cine stie din ce motiv au luat note de 3 si 4. Pana la urma suntem aici sa ne incurajam reciproc, sa ii ghidam pe cei care cer ajutorul nu sa ii desfiintam in spatele anonimatului!

0 0

07.09.2006 20:41 aurela

Oare de ce intotdeauna adevarul nostru este cel mai credibil, parerea noastra este cea mai importanta, iar reusitele noastre sunt exclusiv datorate noua? In schimb esecurile noastre sunt cauzate de toata lumea, numai de noi nu, iar de greselile noastre sunt responsabili mereu altii, ministerul, guvernul, colegii, vecinii etc.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

294 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN