Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hardau se pregateste de un nou scandal: Examenul de Titularizare

Ministrul educatiei, Mihail Hardau, nu are o viata linistita. Un nou scandal se profileaza la orizont. Este vorba de sesiunea de examene pentru Titularizarea cadrelor didactice, pe catedrele declarate vacante începând cu anul scolar 2006-2007, si care este programat a se desfasura de luni, 17 iulie, timp de doua zile. La aceasta sesiune de titularizare, nelinistea ministrului Hardau are drept cauza faptul ca fosta secretara de stat Paloma Petrescu l-a determinat sa aprobe ca învatatorii, care au promovat acest examen în sesiunea din 2003, dar au continuat sa suplineasca din lipsa de catedre vacante, sa mai sustina înca o data titularizarea. În aceasta situatie se afla peste 300 de învatatori. Aceasta aberatie însa a fost astfel motivata: „Paloma Petrescu a decis acest lucru, deoarece am considerat ca sesiunea din 2003 (prima si ultima sesiune care s-a sustinut pe sistemul test grila, n.r.) a fost ilegal organizata, s-au acordat cu prea mare usurinta note foarte mari si cei mai multi dintre promovati nu au facut optiunile pentru posturi“, ne-a declarat Doina Badea, consilier cu învatamântul primar. În replica, o învatatoare de la o scoala din sectorul 6 al Capitalei, aflata în aceasta situatie si care a dorit sa-si pastreze anonimatul din motive lesne de înteles, ne-a precizat: „Nu înteleg ce vina am eu ca dupa trei ani se considera ca examenul din 2003 a fost ilegal. În mod normal, eu ca si ceilalti în situatia mea trebuia sa fim trecuti pe o lista de asteptare, nu sa mai dam înca o data Titularizarea“. La nivelul tarii, concurenta la învatatori este 9,73 de candidati pentru o catedra vacanta. Dintre discipline, cea mai mare concurenta s-a înregistrat la Cultura Civica, 96,67 candidati pe loc, iar cea mai slaba, la Limba si Literatura Româna, cu doar 2,32 candidati pe loc.
Alexandru Calmâcu
Gardianul, 15.07.06

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: irina_teona | 14.07.2006 22:50 | 2393 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (8)

0 0

15.07.2006 12:57 uleanu

un examen sustinut si necontestat in termenul legal rămâne valabil . Asemenea gafe doar cei din minister le pot face . Jos cu ei !

0 0

15.07.2006 16:32 vioscout

Scandalurile sunt normale atat timp cat nu avem in functii decizionale menageri, ci politruci pusi acolo pentru a satisface o anumita clientela.La nivel descentralizat, in ISJ-uri este aceeasi situatie, de mult timp aceste institutii nu mai servesc interesele invatamntului ci doar CLIENTELA POLITICA DE LA PUTERE. Asadar, ministerul va culege ceea ce a semanat. Apropo, carei insitutii anticoruptie ii pot oferi castigatorii catorva posturi iesene cunoscuti deja ...inaintea concursului?

Ca si la examenele nationale sau gradele didactice din universitati, comisiile si corectorii se cunosc de cateva luni!!!

De ce ne miram cand totul este un simulacru de concurs. Ca de obicei va castiga cine trebuie.

0 0

15.07.2006 20:44 dova

NICI O SPERANTA DE BINE ACOLO UNDE SE CUMPARA TOTUL!

0 0

16.07.2006 13:50 mihaela_info74

Mi se pare normal sa se de-a examenul de titularizare pentru a ocupa un post de suplinitor sau titular indiferent ca esti invatator sau profesor.Atunci unde ar mai fi diferenta intre titular si suplinitor daca suplinitorul ramane pe catedra o perioada nedeterminata?

Sa dam sanse egale tuturor candidatilor.Daca esti bun intotdeauna poti obtine o catedra chiar si pentru un singur an.

Cu totii stim cat de greu este sa obtii un loc de munca.De ce sa privam alti absolventi de sansa de a fi dascali daca noi ocupam o catedra pe baza unui examen dintr-un an.In 2003 toti profesorii au fost obligati sa de-a examen de titularizare.Era pentru prima oara cand toti profesorii care doreau sa ocupe o catedra au fost nevoiti sa de-a eaxmen.Acestia pana atunci doar depuneau un dosar si erau repartizati pe cand la unele discipline pentru a obtine tot un astfel de post trebuiau sa se prezinte la examen pentru a aveau sanse sa obtina un astfel de post.Explicatia erau prea multe cerereri si nota cea mai mare conferea posibilitatea aspirantului profesor sa ocupe un post si acela nu de titular ci de suplinitor( cu note intotdeauna peste 7).

Deci nu mi se pare corect sa te "asezi" pe un post de suplinitor cu drept de titular.





0 0

16.07.2006 15:25 adrianab

Eu am terminat in 1997 Scoala Normala) si am dat concurs de titularizare. Era... mult mai greu si nu se copia. De "aranjat" se aranjau si atunci dar cu mai mult bun simt.

0 0

18.07.2006 10:29 aya

Adriana de acord cu tine.Si eu am sustinut examenul de titularizare in 1996 si totul a fost corect in vremea aceea.

Ma surprinde nebunia din ultimii ani. :(

0 0

19.07.2006 12:28 1953

.1953.. atentie dragi colegi..........cum va explicati aceasta eroare??????????????

--subiectele de titularizare sunt propuse si lucrarile corectate de profesori titulari care nu au participat niciodata la un concurs ci doar au repartitie guvernamentala de pe vremea lui "tataia";

--acesti profesori sunt titulari de cca. 10-20 ani unii doar cu grad definitiv, si nu au mai participat la o perfectionare cam de mult timp.....

--cred ca este momentul celor care au sustinut examen de mai multe ori si l-au promovat dar fara sa se titularizeze din lipsa de posturi,acestia vor nu vor ,se pregatesc in fiecare an si tot nu se pot ridica la nivelul "asa zisilor titulari" deoarece chiar daca au nota peste 7 nu pot ocupa o catedra din lipsa de posturi disponibile in acel judet sau in altele.

--la disciplina educatie tehnologica s-au titularizat pe posturi persoane care la nivelul anilor 1990 erau pe catedra de atelier la gimnaziu si nu aveau nici macar liceul terminat.

-de ce s-a facut atata zarva ca inginerii sa urmeze cursul post universitar cu acelasi nume daca si maistrilor unii si fara liceu li s-a permis aceeasi facilitate?

-sunt in minister persoane care nici nu cunosc bine harta Romaniei deoarece pot sa aprobe o catedra titularizabila compusa din scoli pe teritoriul a 2 comune.desi nu este legal totusi acest lucru este posibil ,legea este doar pentru cei ce nu au bani.





0 0

16.04.2007 21:30 adelad

Vreau o parere. se pare ca cei care am sustinut examenul de titularizare in 1996 nu e valabil deoarece ordinul 6264/1996 conform caruia s-a facut titularizarea nu exista, iar titularizarile nu s-au facut in baza unei decizii ci a unei adrese. oare e normal ca dupa 11 ani sa ne anuleze titularizarile sau numai in judetul Neamt se intampla asa ceva?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

317 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN