Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Europa la Liceu

Comunicat de presa

30 ianuarie 2005

Căutăm idei de promovare a valorilor europene. La liceu

Astăzi, la Buşteni, a fost lansată a doua ediţie a concursului „Europa la liceu”, o nouă provocare pe care Delegaţia Comisiei Europene în România o adresează elevilor de liceu. În acest an, tema concursului este: „Valori româneşti, valori europene”.

Pe parcursul a două zile (29 şi 30 ianuarie), reprezentanţi a peste 30 de organizaţii de tineret au participat la Buşteni la un seminar de pregătire şi la o amplă dezbatere, axate în special pe tema valorilor, privite din punct de vedere istoric, sociologic şi economic. Rolul acestor organizaţii este de a veni în sprijinul participanţilor cu informaţii despre tema propusă şi de a oferi sprijin tehnic pentru grupele de liceeni ce vor participa la concurs.

„Europa la liceu” este un concurs de idei, ce va încuraja munca în echipă şi va recompensa creativitatea. În perioada 1 februarie - 15 aprilie vor avea loc sesiuni de training, în liceele din toate regiunile României, pe teme legate de construcţia europeană, semnificaţia valorilor europene şi managementul proiectelor. Grupele de liceeni, care doresc să obţină ajutor pentru scrierea proiectelor, pot să beneficieze gratuit de consultanţă, fie din partea unui profesor de-al lor, fie accesând lista de consultanţi, publicată pe site-ul www.europa-la-liceu.ro.

Înscrierea proiectelor în concurs se va face prin internet, pe site-ul concursului. Echipele pot trimite, suplimentar, elemente vizuale (postere, fotografii etc.) ce vor susţine proiectul şi care pot fi selecţionate pentru a fi expuse în cadrul festivităţii de premiere. Data limită până la care se pot trimite proiectele este 15 aprilie 2005.

Proiectele vor fi evaluate, în primă fază, la nivel regional, ocazie cu care vor fi selecţionate cele ce vor participa la faza naţională. Un juriu format din personalităţi va alege cele mai bune proiecte ce vor fi premiate la jumătatea lunii mai.

Anul trecut, la gala de premiere au participat 150 de elevi, membri ai echipelor calificate în finală. Câştigătorii au stat de vorbă cu Jonathan Scheele, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, şi cu ambasadori ai unor State Membre ale Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre “Europa la liceu”:
• Centrul de Informare al Comisiei Europene, persoana de contact: Călin Racoţi,
tel. 021 315 34 70, e-mail: calin.racoti@infoeuropa.ro
•Website: www.europa-la-liceu.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: emil | 02.02.2005 08:36 | 1594 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

03.02.2005 10:53 alin_2005

sunteti cea mai buna profesoara din scoala adela lugos,o.alin

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN