5 Octombrie 2013 Ziua Mondială a Educaţiei la LTH Vişeu de Sus

Liceul Tehnologic Vişeu de Sus sărbătoreşte Ziua Mondială a Educaţiei . Activităţile propuse în proiectul ,,Paşi în educaţie'' este de a promova calitatea actului educaţional prin activităţi şcolare diverse.

Nume proiect: Paşi în educaţie

Organizatori: Liceul Tehnologic Vişeu de Sus

Perioadă înscriere: 02.10.2013 - 03.10.2013

Perioadă desfăşurare: 04.10.2013 - 05.10.2013

LICEUL TEHNOLOGIC VIŞEU DE SUS

SĂRBĂTOREŞTE ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI


Ziua Mondială a Educaţiei inaugurată  la 5 Octombrie 1994 de către  UNESCO  a  devenit un moment de sărbătoare pentru profesori, iar cu această ocazie au loc diverse activităţi la care participă elevi, părinţi, reprezentanţi ai comunităţii locale, specialişti.

Cunoscând  importanţa zile, cât şi contribuţia de neînlocuit a dascălului în societate, Liceul Tehnologic Vişeu de Sus sub coordonarea d-nei director Ciolpan Gabriela-Letiţia a demarat  proiectul „Paşi în educaţie”, iniţiat de consilierul educativ prof. Olah Maria-Elvira, care are drept scop promovarea calităţii actului educaţional prin activităţi şcolare diverse.

Calitatea în educaţie reprezintă un complex de principii şi practici ce se regăsesc în mediu educaţional, care vizează obţinerea de rezultate superioare, raportate la standarde şi satisfacerea nevoilor şi aşteptărilor beneficiarilor educaţiei. O şcoală de calitate trebuie să parcurgă toate componentele sale: climatul şcolar, mediul fizic, curriculum-ul, relaţiile dintre profesori, elevi şi comunitate.  O ,,şcoală de calitate” vizează un ansamblu de factori, nu doar o lecţie, un program, o clasă sau un profesor.

Proiect „Paşi în educaţie” introduce o abordare a calităţii în educaţie, pornind de la calitatea la nivelul procesului didactic, ca primă verigă de asigurare a acesteia. Modul în care aceasta se integrează în oferta educaţională a şcolii reprezintă cheia succesului.

Activităţile au fost organizate de către cadrele didactice de la fiecare nivel de învăţământ: învăţământ preşcolar prof.  Bora Marcela, Feiciuc Lenuţa, Pop Alina, Stadler Ramona, Sutka Monica, învăţământ  primar prof. Ciolpan Gabriela, Csorba Ileana, Danci Sorina, Domboş Ildiko, Hojda Simona, Lazu Delia, Man Melania, Muller Monica, Olah Maria-Elvira, Scopeţ Niţa, Skurka Agnes, învăţământ gimnazial şi liceal prof. Coman Ritta-Ana, Creţa Ana-Maria, Creţ Mineta, Dunca Erika, Lang Claudia, Nagy Iuliana, Roşca Laura, Şandru Maria, Zavaczki Horst în parteneriat cu Urda Monica, consilier şcolar şi Musinszki-Gruber Anca, bibliotecar. De asemenea, au fost invitaţi să participe la aceste activităţi şi părinţii elevilor.

Activităţile s-au desfăşurat sub formă de ateliere, cercuri, concursuri, activităţi practice, dezbateri, mese rotunde, vizionări de filme educative, prezentări de materiale educative, parade, carnavaluri, proiecte, expoziţii, jocuri didactice, colaje. Produsele realizate demonstrează calitatea actului educaţional, în care elevii sunt conduşi spre dezvoltare personală, facilitând intrarea lor în viaţa socială.

Noua conducere a Liceul Tehnologic Vişeu de Sus se mândreşte cu dascălii săi și în această zi festivă le urează realizări remarcabile mizând pe forţa echipei şi a cuvintelor lui Nelson Mandela, că ,,Educaţia este cea mai puternică armă care poate schimba lumea.”

prof. Maria-Elvira Olah

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: oe | 07.10.2013 21:38 | 2831 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Povestile ajuta copiii sa isi dezvolte inteligenta emotionala

Echilibrul emotional
Lectura suplimentara

Dezvoltarea personala in vacanta de vara

Echilibrul emotional
Vacanta in familie

Vinovatia in rolul de mama

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

08.10.2013 05:25 cristinalucia58

Felicitari tuturor!
Atasati si fotografii!

0 0

09.10.2013 21:13 runa

Bravo!!!Felicitari !!!

0 0

10.10.2013 19:46 a1ntoanela

Felicitari !!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 28 evenimente

«IULIE 2022»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Saptamana Sanatatii Emotionale

Propus de: c_mmb

Sondajul zilei

Noua structură a anului școlar (2022-2023)a fost oficializată. Considerați că aplicarea ei va duce la îmbunătățirea activității școlare, comparativ cu cea în semestre?

332 voturi | 5 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: sportiv Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN