Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CU BUSOLA SI HARTA LA MUZEUL DE ARTA


Traseele isi propun sa faca vizita mai atractiva si urmaresc familiarizarea tinerilor cu muzeul. Fondul lor ludic incurajeaza dezvoltarea imaginatiei vizitatorilor si asimilarea unor noi cunostinte in domeniul artei, prin intermediul propriilor investigatii.
Exista patru tipuri de trasee-concurs adaptate diferitelor grupe de varsta: pentru copii intre 6 si 10 ani (Calatorie in spatiu si timp. Peisajul) si pentru cei intre 10 si 14 ani (Rama in rama sau cate imagini putem „incadra” intr-un singur tablou), pentru tineri intre 14 si 18 ani (Poftiti, va rog!”) si pentru vizitatorii de peste 18 ani (Arhitectura in pictura).
In timpul vizitarii Galeriei de Arta Europeana, participantii la concurs vor completa o foaie de parcurs cuprinzand intrebari referitoare la operele selectionate pentru similaritatile lor tematice. Traseul-concurs cuprinde o foaie de instructiuni ce indica unde sunt localizate in salile de expunere lucrarile care urmeaza a fi descoperite si arata cum se utilizeaza foaia de parcurs. In plus, aceasta contine explicatii ale termenilor utilizati si informatii despre artistii si operele alese pentru acest joc.
Inedite in Romania, traseele-concurs reprezinta o metoda de educatie alternativa practicata si de alte muzee din lume. Ele au fost inaugurate la Muzeul National de Arta al Romaniei in 2004, cu ocazia expozitiei „De la Moore la Hirst. 60 de ani de sculptura britanica”, avand un mare succes si in timpul expozitiei „Umbre si lumini. Patru secole de pictura franceza”.
Castigatorii traseelor-concurs vor fi desemnati la mijlocul lunii octombrie si vor avea parte de multe premii surpriza!
Foaia de instructiuni si foaia de parcurs in Galeria de Arta Europeana sunt incluse in pretul biletului de vizitare .



Muzeul Naţional de Artă al României,
Calea Victoriei 49-53

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 26.07.2006 19:39 | 1170 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 48 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

151 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN