Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAŢIE LITERARĂ "EUGEN IONESCU", ediţia a VIII-a

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

În data de 28 noiembrie 2009 Şcoala cu clasele I-VIII "Eugen Ionescu", Slatina, Olt organizează cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie Literară "Eugen Ionescu". La concurs sunt aşteptaţi să participe numai elevii claselor a IV-a, dintr-o clasă înscriindu-se un singur elev cu reale aptitudini în acest domeniu. Concursul constă în elaborarea unei creaţii literare (compunere) la alegere, după un set de teme propuse de organizatorii concursului. Deschiderea activităţii va avea loc la ora 8:30, la Şcoala cu clasele I-VIII "Eugen Ionescu", Slatina, str Unirii nr. 1. Concursul va începe la ora 9:30, elevii având la dispoziţie 3 ore pentru elaborarea creaţiei literare. Înscrierea elevilor la concurs se poate face numai până la 26.XI.2009, la secretariatul şcolii: tel/fax 0249 435470, email: eugenionescu2004@yahoo.com. NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE. Persoana de contact inst. Barbu Diana, tel 0743 917051, e-mail idabarbu@yahoo.com.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: klaudia11 | 21.10.2009 13:01 | 2244 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (2)

0 0

26.10.2009 21:56 profbascoveanu

Ce va cuprinde setul de teme propuse?Elevii vor cunoaste temele inainte de concurs? Dar cadrele didactice care-i pregatesc?Vrem mai multe detalii.Va fi o programa a concursului?Multumim!

0 0

28.10.2009 12:32 klaudia11 - Autor

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE CREATIE LITERARA

"EUGEN IONESCU"

Motto: "Castiga cel mai bun!" LISTA PARTICIPANTILOR LA CONCURS

1. La concurs participa numai elevii claselor a IV-a.

2. Fiecare scoala participanta va trimite un elev pentru fiecare clasa din scoala respectiva, cel mai bun, cu reale aptitudini in domeniul creatiei literare.

3. Lista cu numele elevilor participanti se va trimite cu cel putin 8 zile inaintea datei concursului la scoala organizatoare si va contine numele elevilor participanti, scoala, clasa, numele invatatorului elevului si numele invatatorului care insoteste elevul la concurs.

4. Prezenta la scoala in ziua concursului este la ora 8.30.

5. Elevii vor avea asupra lor cele necesare elaborarii creatiei: stilou cu cerneala albastra, foi dictando de caiet studentesc.

6. Timpul de lucru efectiv este de 2 h 30 min.

7. TEMELE CREATIILOR CONCURSULUI VOR FI ELABORATE DE CATRE INITIATORII CONCURSULUI IN ZIUA CONCURSULUI SI SE VOR AFISA DUPA TRAGERE LA SORTI IN PREZENTA TUTUROR CADRELOR DIDACTICE CARE INSOTESC ELEVII.

8. Continuturile temelor vor fi extracurriculare, avandu-se in vedere elaborarea de texte descriptive, narative si dialogate, astfel incat sa fie depistati elevii cu reale aptitudini in domeniul creatiei literare.

9. Comisia de corectare va fi alcatuita din doua subcomisii: una formata din invatatori, cealalta formata din profesori de limba romana. Cele doua subcomisii vor corecta separat lucrarile, vor da individual punctaje, iar rezultatul final va fi format din suma punctajelor celor doua subcomisii.

10. Nu vor face parte din subcomisia de corectare invatatorii care au elevi participanti la concurs.

11. Afisarea rezultatelor se va face la avizierul scolii.

12. Vor fi premiati, in cadrul unei ceremonii, primii elevi, cei mai talentati, dupa cum urmeaza: MENTIUNI (care se vor acorda in functie de numarul creatiilor ce merita sa fie evidentiate), LOCUL al III-lea, LOCUL al II-lea si LOCUL I. In situatia in care o lucrare se va evidentia in mod deosebit, facand dovada unui talent exceptional se va acorda MARELE PREMIU "EUGEN IONESCU". Nu este obligatoriu ca acest premiu sa se acorde anual.

13. Rezultatele concursului vor fi popularizate in publicatiile locale.

14. De organizarea si desfasurarea concursului se va ocupa Scoala "Eugen Ionescu", respectiv instit. Barbu Diana, inv. Popa Luana si instit. Stefanescu Angela.

15. Lucrarile elevilor vor putea fi ridicate de la secretariatul scolii organizatoare, imediat dupa premierea castigatorilor.

16. Vor fi afisate numai numele premiantilor si locurile ocupate de acestia in clasamentul final.

17. In vederea instituirii unei traditii continue in acest domeniu, anual acest concurs se va desfasura in zilele "Eugen Ionescu", zile ce marcheaza sarbatorirea scolii noastre.

18. Pentru alte informatii se poate contacta secretariatul Scolii "Eugen Ionescu" la tel/ fax 0249 435 470.



ITEMI PE BAZA CARORA SE VOR EVALUA CREATIILE ELEVILOR

• elemente de originalitate;

• sensibilitate fata de problema compozitiei;

• numarul expresiilor artistice folosite si legatura lor cu continutul;

• corectitudinea scrierii ortografice;

• corespondenta titlului cu continutul lucrarii;

• succesiunea logica a ideilor din continut;

• folosirea creativa a figurilor de stil, asimilate din lectura particulara sau din lectiile de literatura.

MODALITATEA DE CORECTARE

• Comisia de corectare este alcatuita din doua subcomisii, care corecteaza separat lucrarile: o subcomisie a invatatorilor si o subcomisie formata din profesori de limba romana.

• Subcomisia invatatorilor va selecta cele mai bune lucrari. In functie de calitatea acestora numarul lucrarilor selectate poate varia de la 9 pana la 20.

• In faza urmatoare fiecare membru al comisiei isi va intocmi propriul clasament, asezand in ordine valorica lucrarile, acordand punctajul maxim celei mai bune lucrari, iar apoi in ordine descrescatoare va clasa celelalte compozitii literare, astfel incat sa nu existe doua lucrari cu acelasi punctaj.

• Se vor cumula apoi punctajele tuturor membrilor subcomisiei si se va face un clasament partial.

• Subcomisia profesorilor va face in acelasi mod clasamentul lucrarilor selectate, asezand lucrarile in ordine valorica, cumuland punctajele si obtinand al doilea clasament partial.

• Se aduna punctajele acordate de cele doua subcomisii pentru fiecare lucrare si se obtine punctajul final.

• Se va afisa doar clasamentul celor premianti, iar lucrarile cele mai bune vor fi publicate.

• Invatatorii care au inscris elevi la acest concurs vor putea intra in posesia lucrarilor elevilor, la data premierii castigatorilor

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 49 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

291 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN