Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări
Propuneţi un sondaj

Sondajele Didactic.ro

Conform noului cod de etică, profesorul nu are voie să facă meditaţii cu elevii cărora le predă. Ce părere aveţi? Votaţi şi, mai ales, comentaţi.

Este o măsură foarte bună.
38.49% ( 92 voturi )
Ar trebui să se permită meditaţiile doar în weekend, pentru a nu aglomera programul elevilor.
8.37% ( 20 voturi )
Nu sunt de acord cu meditaţiile, elevii trebuie să se pregătească exclusiv la şcoală.
18.41% ( 44 voturi )
Nu sunt de acord cu măsura, profesorul de la clasă îşi cunoaşte cel mai bine elevii.
34.73% ( 83 voturi )

Nr. total voturi: 239 Sondaje anterioare

Propus de: ioana_popescu | 08.11.2018 / 2200 vizualizări

14 comentarii

Comentarii (14)

6 1

08.11.2018 19:49 paunescufelicia

Nu există opțiunea pentru care părintele nu este de acord cu noul cod de etică. Eu, ca părinte, consider că este foarte bine ca elevul să facă pregătire cu profesorul de clasă, din mai multe considerente: profesorul de la clasă știe cel mai bine nivelul elevului, elevul nu este nevoit să se adapteze unui alt stil de predare, elevul are posibilitatea de a cere lămuriri suplimentare referitoare la lecția predată de profesor la clasă etc

9 0

10.11.2018 18:05 danvulc

Propunerea acesta este … de când Pământul !
Dar nu s-a întâmplat nimic ! Probabil că și acum va fi tot o ”gogoașă” !
A face meditații cu elevii de la clasă, reprezintă lipsă DEONTOLOGICĂ crasă !
Propunerea reglementării acestei probleme a apărut în momentul în care s-a observat că nu există nimeni (sau … aproape nimeni !) care să nu fie ”sensibil” la BANI !
În traducere liberă, notele elevului nu au mai fost obiective !
Banii mulți, duc la … ”inflație”! De această dată, o inflație accelerată a … notelor !
Foarte rar, dar excepția știm că întărește regula, profesorii ce au avut la meditații elevi de la clasă, au căzut în extrema cealaltă ! Au defavorizat elevul pentru a nu se isca ”discuții” în clasă !
Oricum ar fi, obiectivitatea evaluării, este compromisă !
Argumentele lansate de colega noastră, mai înainte, sunt nesemnificative, poate, chiar greșite!
1. ”Elevul, la meditații, apelează la o lămurire a unor probleme neînțelese la școală ! ”
Și atunci, se duce tot la profesorul care l-a lăsat ”în ceață”, la școală ???!
Să i se spună, la meditații, același lucru ca și în clasă ?!
În același mod în care nu a înțeles ?!
În general, prima întrebare a profesorului meditator, este: ”Ce ați făcut în clasă ?”
Cu această întrebare depistează și ce și mai ales cât a priceput în clasă !
Sunt foarte puțini elevi care, de la sine, te întreabă ceva ! De obicei trebuie să depistezi lacunele !
2. ”Profesorul de la clasă știe NIVELUL elevului ” !
Este bine ca acest ”nivel” să fie ”măsurat” de mai mulți profesori !
Este bine ca elevul să vadă din mai multe perspective un anume lucru predat !
Este bine să facă exerciții venite din mai multe direcții, pentru a acoperi un spectru cât mai larg !
ÎN CONCLUZIE : Dacă vreau ca notele copilului meu să fie mari și frumoase, atunci dragi părinți, apelați cu încredere la meditațiile profesorului de la clasă !
Dacă, în schimb, vreți o obiectivitate în evaluare, o perspectivă mai largă a predării noțiunilor, și o gamă mai largă a exercițiilor, vă recomand pe oricine altcineva în afara profesorului de la clasă!!!

4 0

11.11.2018 23:00 mar_cel

Pe vremuri, la liceul unde am terminat, profesorul de la clasa făcea ore de consultații gratis, pentru a aprofunda unele aspecte sau pentru a clarifica eventualele nelămuriri. Meditații private făceau numai cei amenințați de corigenta, adică prostii și leneșii. Generații întregi au intrat la facultate, prin muncă și studiu individual. Asta înainte de 1980.

3 0

12.11.2018 17:28 a_david

Există și astăzi profesori care fac meditații gratis, la școală. Puțini, dar există!

5 0

14.11.2018 10:44 lzemese

La şcoala noastră, la matematică şi limba română se fac meditaţii gratis, săptămânal, LA FIECARE clasă, nu numai la clasele terminale !

0 0

18.11.2018 17:21 ioana_ane

Și la noi! Salut! Păstrez obiceiul învățat de la tine.

0 0

18.11.2018 17:45 lzemese

Mă bucur ! Dă-l mai departe !

0 0

15.11.2018 13:34 danvulc

Se observă O DEVIERE CLARĂ a întrebării din sondaj.
Sondajul punea problema strictă a MEDITAȚIILOR PARTICULARE PLĂTITE !
Probabil că ”tabăra” ce nu se simte încadrată la ”ETICĂ” a deviat puțin ”macazul” !
Deoarece în marea majoritate a școlilor, cel puțin la clasele terminale, se fac consultații gratuite !!!
Dacă nu mă înșel, aceste consultații intră în fișa postului fiecărui profesor de la disciplinele de examen la final de ciclu !
Dar NU aceste meditații se dezbat aici !
Dacă s-ar face un sondaj ce ar avea ca subiect meditațiile de la școală, ar trebui puse întrebări de genul:
”Câți elevi participă ?” sau ” Cât de interesați sunt ?”
Am fi probabil surprinși că elevii NU PARTICIPĂ la aceste meditații !
Dar … cum spuneam… NU acesta este subiectul sondajului de față !

4 0

15.11.2018 14:12 Elena-Lilia

Câteva mențiuni: precizarea din codul deontologic referitoare la meditații este corectă. Un profesor care își respectă statutul în fața elevilor și a părinților nu se va pune singur în postura de a fi susceptibil de lipsa obiectivității în evaluare. Totuși, este absolut inacceptabil cum profesorilor care predau discipline de examen li se cere o planificare/un grafic a pregătirii suplimentare/de pregătire suplimentară pe care să o efectueze gratuit cu elevii. Așadar, nu este moral să mediteze contra cost proprii elevi, dar este moral și chiar obligatoriu să facă meditații gratuite cu proprii elevi. Mi se pare o ipocrizie din partea ministerului, inspectoratelor, chiar a părinților care pretind că profesorul este obligat să îmbunătățească rezultatele elevilor prin pregătire suplimentară neplătită. Cumva ar trebui să existe o reglementare legislativă prin care ministerul sau școala din fonduri proprii să îi plătească pe acei profesori. Predau Educație plastică, deci nu sunt resposabil în ceea ce privește rezultatele elevilor la Evaluare Națională/Bacalaureat. Cei care muncesc în plus trebuie să fie plătiți pentru munca prestată. În țările civilizate profesorul nu face munca neplătită, mai ales daca ne gândim la activitățile de pregătire a examenelor naționale. În România, profesorul trebuie să accepte orice.

3 0

16.11.2018 11:52 oli4ka

în ziua de astazi, profesorul a ajuns sa fie perceput ca un robot care nu trebuie să dispună de viață, odihnă personală ci doar să muncească, să ofere și să indeplinească toate cerințele din partea tuturor. Să ne gândim, câtă rabdare și putere trebuie să aibă acest om cu așa funcție. Respect din partea elevilor, părinților -nu este, motivație și sprijin din partea Ministerului nu prea o găsim, ce ne facem !? rămânem fără de ei, și apoi de plânfem că nu are cine lucra. Fiți mai atenți, nu lăsați tot pe spatele profesorului! Noi vrem să ni se dea totul gratuit, cineva să ne facă totul pentru mulțumesc sau pentru că așa îi este meseria. Nu vă urcați în capul profesorului! Cineva pomenește de anii 1980. Ce statut avea profesorul in acea perioadă? de ce nu a-ți menționat despre asta? dar faceți trimitere doar la rezultat. În anii 1980, dacă profesorul ridica vocea sau spunea că elevul cutare nu își știe locul în clasă, părinții erau receptivi și cu stimă dădeau dreptate profesorului, de aceea era și dorința de a lucra gratuit, dar acum....ce se întimplă acum? meditați și fiecare să înceapă a modifica interiorul său și apoi exteriorul...

0 2

18.11.2018 12:48 amaflestea

Dacă profesorii şi-ar face treaba la clasă aşa cum trebuie,nu ar mai fi nevoie de consultaţii.

0 0

18.11.2018 22:36 adrianaa

Cine spune că profesorii nu-și fac treaba cum trebuie? Ați fost la clasă și ați verificat lucrul acesta? Nu prea cred. Dar ce spuneți de faptul că profesorii încearcă să își facă treaba, dar părinții mereu intervin și spun că profesorul dă copiilor prea multe teme, că dă note prea mici... când, de fapt, părinții nu se ocupă îndeajuns de proprii lor copii... Educația de acasă - cei șapte ani de-acasă - oare de ce lipsește, de ce sunt elevii lipsiți de respect (nu toți, însă foarte mulți), de ce sunt adesea ironici sau chiar violenți în cadrul școlii?? De ce profesorii sunt slabi plătiți și sunt disprețuiți de cele mai multe ori...?? Dar, oare, de ce oare avem o completă lipsă de oameni responsabili, de ce își doresc doctorate, dar preferă să le fure decât să muncească pentru ele?? De ce avem în Parlament oameni agramați?? Nu fiecare trebuie să aibă propria conșiință pentru a-și face bine meseria și a accede într-o funcție prin merit? E vina profesorului doar?? Unde sunt părinții atâtor copii cu comportament neadecvat în cadrul școlii??

0 0

19.11.2018 13:48 amaflestea

Unde dai şi unde crapă!
Vă răspund şi la întrebări.Sunt cadru didactic şi mama unui elev de clasa a VI-a.
Sunt responsabil de comisie metodică.
Ştiu ce vorbesc,pentru că văd ce se face la ore:scriem din carte,facem schiţe de lecţii singuri,proiecte peste proiecte ce nu-şi au rostul,teme la toate materiile,
chiar la toate.Nu se fac ore,dar pretindem copiilor cât mai mult cu putinţă.
Vă referiţi şi la remunerarea dascălilor. Dacă ar fi plătiţi mai bine,unii tot aşa şi-ar face treaba.Aşteptăm ziua de salariu şi fluturaşul,iar restul .... pauză.Fac parte dintr-o familie de intelectuali:tata a fost medic,D-zeu să-l ierte,iar mama a fost profesor de limba română.Ştiam că ,în învăţământ salariile sunt mici,dar m-am dedicat acestei meserii pentru că îmi place,nu pentru acel salar.Să nu uităm că vacanţele sunt vacanţe.Profesorii primesc bani şi în vacanţe.
Nu spun că e vina doar a profesorului,ci şi a părinţilor,dar mai ales a elevilor.
Din păcate acesta este sistemul nostru de învăţământ,care ,după cum am văzut,se ghidează după formula,,de toate şi nimic".

1 0

18.11.2018 17:56 szgege1927

Consider că este foarte bine ca elevul să facă pregătire cu profesorul de clasă...ar trebui schimbat codul de etica....

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 48 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

151 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN