Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări
Propuneţi un sondaj

Sondajele Didactic.ro

De ce mulţi dintre părinții copiilor din învățământul liceal refuză colaborarea cu școala? Vă rugăm insistent să argumentaţi în comentarii.

Nu-i interesează activitatea școlară.
33.42% ( 131 voturi )
Nu au timp ( program serviciu) pentru educația copilului.
30.1% ( 118 voturi )
Au încredere în informațiile primite de la copil ( fără a le verifica).
32.4% ( 127 voturi )
Alte motive ... completați!
4.08% ( 16 voturi )

Nr. total voturi: 392 Sondaje anterioare

Propus de: danataclit | 02.10.2018 / 2336 vizualizări

10 comentarii

Comentarii (10)

4 1

06.10.2018 19:05 Florin_Calapis

Lipsa de educatie si de interes din partea parintilor in cauza si chiar din partea anumitor cadre didactice.Este sambata ora 20.45 iar eu caut exercitii cu puteri pentru copilul aflat in tara.Acum totul este online,deci...ne conformam.Pentru mine nu exista daca vrei sa inveti e bine,daca nu la munca.Asa am ratat viitorul multor copii(valabil si pentru parinti si pentru profesori).In meseria mea indoi piese din tabla ,dar se lucreaza cu matematica si Windows toata ziua,deci cu prostia nu prea mai merge pe nicaieri(de notat ca sunt absolvent doar de scoala profesionala,nu vreun ,,geniu,, cu BAC-ul luat).Solutia problemei...munca si bataie de cap.Ar fi multe de spus dar adevarul mai si deranjeaza pe cate cineva,din ambele tabere.Poate pe viitor mai puneti intrebari pe subiect,eu astept.O seara buna sa aveti.

7 0

08.10.2018 06:44 chiciudeanteodor203

Ar fi bine să ne întrebăm cine sunt părinții copiilor !

6 0

08.10.2018 19:15 flo_flo

Indiferenta ucide copiii....si parintii lor au iesit de pe bancile scolii cu 5 la toate materiile doar ca sa avem elevi la anul...si asa isi invata si copilul-nu fa nimic ca oricum treci.Vin la scoala doar daca ridici tonul ca el nu are teme de 3 ore....dar parintele nu vine sa se planga ca nu a stat 5 minute langa pruncul acela cand a invatat primele litere,cand a pornit cu elan si drag de carte,dar mama si tata erau prea ocupati de emisiunea"Acces in direct"ca sa isi indrepte privirea spre țâncul acela dornic de a invata.Si in cateva sapt de indiferenta ,totul s-a distrus...din pacate!

3 4

14.10.2018 09:59 MonicaPetrariu

Dar indiferența profesorilor nu ucide elevul? După 5 săptămâni de școală elevii de clasa a 9-a, nu au orar. Profesorii vin la ore când doresc - doar ei nu primesc absent sau note. Prima ședință cu părinții a fost făcută doar pentru alegerea comitetului de părinți (trebuie să fie) și pentru semnături în procesul verbal. Când a venit vorba de lipsa cadrelor didactice, s-a răspuns că încă mai sunt mișcări de personal.

4 0

23.10.2018 08:18 elenalilica

Aveţi dreptate , nici mie, cadru didcatic nu mi se pare o situaţie normală. Profesorii vin la ore când doresc ? Vă asigur de tot respectul meu dar haosul din orar ne afectează şi pe noi : uneori avem trecute 2 clase în aceeaşi oră, unii dintre noi avem norma în 2-3 şcoli din localităţi diferite de nu mai ştiu nici cei de la orare cum să le armonizeze, inspectoratele tot sucesc şi învărtesc la oameni după începerea anului şcolar (deşi eu cred la 1 septembrie totul ar trebui să fie foarte clar la încadrarea pe posturi) şi altele cu care nu doresc să vă plictisesc inutil.
Este regretabil că aceia care suferă sunt copiii care sunt atât ai dumneavoastră cât şi ai noştri, ei sunt viitorul acestei ţări şi e păcat să nu-i creştem cum se cuvine şi e păgubos pe termen lung să le dăm exemplul lucrului făcut de mântuială : "lasă că merge şi aşa".
Vă asigur de toată consideraţia mea!

6 0

09.10.2018 18:44 elena_ciuciuc

Mulţi dintre părinţi sunt prea ocupaţi pentru a le oferi totul "pe tavă" copiilor lor şi amână, cât conştient, cât inconştient, orice întrevedere cu şcoala. Mai târziu este prea târziu, din păcate.

2 0

21.10.2018 08:34 Raducbarna

Propria lipsa de educatie

4 0

21.10.2018 21:53 chips23

Nu este neaparat o problemă aparută la liceu. Dupa ciclul primar (dar fiind învățător observ o descreștere a interesului încă de la clasa a II-a), incepand cu clasele a V-a, a VI-a, se poate observa o descreștere a colaborării școală - părinți.
1. Pe de o parte părinții fac o conexiune greșită între creșterea în vârstă a elevului și responsabilitatea față de el (cu cât cresc elevii mai mari cu atât părinții consideră că ei se pot descurca mai bine singuri, inclusiv la nivelul deciziei dacă învață sau nu);
2. De asemenea nivelul de implicare a cadrelor didactice la gimnaziu, respectiv liceu scade comparativ cu impicarea învățătorilor (nu vreau să generalizez, sunt profesori diriginți foarte implicați la fel cum sunt și învățători indiferenți) ceea ce face menținerea colaborării și mai dificilă. Părinții mai sunt chemați insistent la școală doar dacă elevul face vre-o boacănă sau riscă să rămână corigent, cât despre lucru individual la ore ... ce să mai vorbim.
De asemenea intervine și o anumită resemnare; unele cadre didactice/ părinți etichetează elevul la un anumit nivel (atât poate) și astfel dispar așteptările pentru o evoluție mai bună și speranța unei viitoare recuperări. Așadar părinții se gândesc că dacă vin la școală deja știu ce o să spună dirigintele (pentru că oricum spune cam același lucru de fiecare dată: copilul dumneavoastră nu învață/ poate mai mult dar nu vrea) și oricum nivelul lor de cunoștințe este depășit de ce se face acum la liceu deci nu le pot supraveghea temel. Așadar găsim răspunsuri de genul: Eu îi ofer tot ce pot dar de învățat în locul său nu pot.
4. Depinde foarte mult de nivelul cerințelor părinților de la elev. Dacă părinții au așteptări înalte vor colabora mai bine cu școala dacă nu ... asta e.

0 0

25.10.2018 04:43 Lavinia_Lavy

Sa stiti ca nici doamna diriginta nu ne solicita!! La prima sedinta, din clasa a9a, am propus sa formam un grup , pe What's App.. dansa ne'a spus ca.. nu e nevoie!! Scoala crede.. ca noi suntem interesati DOAR de note si absente!!! Pe noi ne intereseaza mai multe lucruri..

2 0

29.10.2018 10:22 iuiu_flori

Realitatea este ca, in ziua de azi, multi parinti sunt preocupati doar de interesul personal/material. Educatia copiilor este lasata in grija scolii. Daca ceva nu merge la scoala, este de vina scoala. E mai usor sa dai vina pe altcineva, decat sa te implici in educație. Stiu ca nu este normal, dar este adevarat, din pacate. In acest caz e trist ca invatamantul a ajuns, unde a ajuns. Pe langa politicile destul de gresite, intervin: indiferenta parintelui, neglijenta copilului si uneori chiar interesul cadrului didactic, care nu lucreaza decat cu copiii care merg, lasandu-i de izbeliste pe cei ce nu invata.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN