Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări
Propuneţi un sondaj

Sondajele Didactic.ro

Cât de utile sunt temele pentru vacanţa de vară?

Temele de vacanţă sunt bune, exerciţiile îi ajută pe elevi să nu uite ce-au învăţat de-a lungul anului şcolar.
58.57% ( 229 voturi )
Nu este necesar să se dea teme, acestea obosesc elevul. Şi copiii au nevoie de odihnă în vacanţă.
15.09% ( 59 voturi )
Sunt utile dacă elevii primesc teme precum: să-şi facă prieteni noi, să râdă, să danseze, să facă fapte bune etc.
26.6% ( 104 voturi )

Nr. total voturi: 391 Sondaje anterioare

Propus de: ioana_popescu | 22.05.2017 / 2775 vizualizări

15 comentarii

Comentarii (15)

11 1

24.05.2017 06:25 danvulc

Utilitatea temelor de vacanță este de necontestat ! Vorbesc aici doar de vacanța de vară !
În nici un caz de vacanțele intermediare, în iarnă sau în primăvară. Aceste vacanțe sunt scurte și sunt legate de sărbători. Nu trebuie scurtate, și mai mult, de niște teme, care, în această situație, nu-și mai găsesc utilitatea !
(Ar găsi, cel mai probabil, niște … înjurături ! Și de la elev dar și de la … părinte !).
Vacanța de vară, în schimb, e mare … mare ! Însă părinții au vacanța mică … mică !
(Asta și din cauza concediului dar mai ales din cauza … banilor !.
Sunt foarte puțini elevi care se ”plimbă” sau care au activități ”de hobby ”.
După euforia primelor săptămâni de vacanță, cei mai mulți trec într-o ”lâncezeală”, care nici măcar odihnă nu se numește.
Cred că este benefic, cam de la jumătatea lunii august începând, să revadă principalele probleme ale anului școlar trecut !
Poate și mai bună ar fi o pregătire intensă doar în ultimele două săptămâni de vacanță ! L-ar aduce la începutul anului școlar, cu materia, cât de cât, ”la zi”, iar ”motoarele” ar porni net mai ușor !
Iar vacanțele ce fac trecerea dintre clasele 4 și 5, sau 7 și 8, sau 11 și 12, ar fi bine de folosit cât se poate mai mult !
Sondajul nu cred că vrea un puls al cererii de culegeri de vacanță ! Orice profesor cred că are un set de fișe le lucru, măcar pe cele pe care ce le folosește la începutul anului școlar pentru recapitularea materiei din anul anterior ! Ele pot fi date foarte bine ca teme de vacanță ! Dacă volumul temelor ar fi calculat cam la 30 de ore (două ore/zi x 2 săpt.) nu văd cu ce ar dăuna !
În concluzie: Teoria ca … teoria ! Sper ca practica să nu-i ... omoare !

15 2

24.05.2017 10:44 emil

Este frumos, elegant si argumentat, raspunsul dvs. Sa vedem si care este parerea colegilor. Multumim!

2 2

25.05.2017 17:01 iiiii

eu cred ca in lunile iunie si septembrie nu ar trebui sa rezolve temele pentru vacanta, in prima perioada, cei care invata, sunt obositi si trebuie sa se odihneasca iar in septembrie ar trebui sa se pregateasca pentru scoala.
deci daca vor sa invete o pot face in postul sf.marii.

4 3

25.05.2017 19:51 danvulc

În luna septembrie se pregătesc pentru școală !!!
Nu fac teme ! Am înțeles ! Atunci ce fac ?!
Puteți să specificați câteva activități de pregătire a școlii, în afara temelor de vacanță ?
Chiar cred că e interesant să ne spuneți !

7 2

27.05.2017 12:50 danvulc

Neprimind răspuns de la utilizatorul ”ii…i”, privind pregătirea pentru școală, din luna septembrie, (în afara temelor de vacanță), iată cam cum cred că decurge această pregătire:
Elevul începe cu un ușor joc de glezne dând roată biroului la care a învățat.
Din când în când, aruncă câte o privire asupra cărților și a caietelor din anul școlar trecut, ce sunt împrăștiate peste tot, încă din ziua Z … 15 iunie.
Atunci, cu trenul din … Franța, a venit … Vacanța !
(Aici nu vorbim de cei care au șemineu ! Ei vor renaște ca pasărea Phoenix!).
În etapa următoare de pregătire, cu pași timizi, în ”mersul piticului”, caută, folosind busola, localizarea școlii ! Marchează traseul pe care, se vor întoarce la școală, doar peste câteva zile.
Trec apoi în etapele de pregătire intensă !
Gradual, se încarcă ghiozdanul ! La început doar cu un caiet, apoi mai pune câte o carte, iar în final răstoarnă, în el, tot sertarul biroului !
Prima dată merge prin cameră, apoi prin curte, înconjoară de câteva ori casa, ca la sfârșit să se aventureze chiar și pe stradă !
Merge, la început, normal ! Apoi în pas săltat ! Se uită continuu la cronometru! Trece, în momentele de respiro, și la studiu … intelectual !
Studiază mersul autobuzelor !
Pregătirea psihologică e mai grea: Stinge tableta pe care se joacă și se concentrează la ecranul negru! Se obișnuiește astfel cu tabla de la școală.
Finalul pregătirii se face pentru clipa apoteotică: Prima zi de școală!
Sărituri cu genunchii la piept, cu mâinile sus în aer, în strigăte frenetice de … ”ura”!!! (desigur, nu ... în suflet !)
La atare pregătire să te mai miri că toți vor părea, la școală, ca la … biserică ! Își vor face cruci și elevul și profesorul !
Unul pentru ce este întrebat iar celălalt pentru ce i se răspunde !
(P.S. Mulțumesc mult pentru apreciere, domnule Emil!
Îmi pare rău că de această dată nu mi-am găsit … fracul !)

3 2

07.06.2017 22:11 petculore

Minunat răspuns! Superb! Felicitări!

1 1

17.06.2017 23:15 iiiii

voi ,,profii'', când vă scriați temele? -bineînțeles că în pauze- sau la sfârșitul vacanței - ??????????????????????

0 0

20.06.2017 14:14 marysa_pryntzesukha83

:))

1 0

03.06.2017 13:54 chips23

Ca si temele pentru acasa din timpul anului scolar care ar trebui sa faca parte integranta din lectia data in clasa, si temele de vacanta ar trebui privite ca parte integranta din demersul didactic din timpul unui an. (si aici multi dintre noi nu reusim sa le explicam parintilor si copiilor ca temele de vacanta nu sunt date ca elevii sa nu uite materia si sa evitam crucile de la inceputul noului an scolar ci pentru ca vacanta nu inseamna pauza de la invatare ci doar de la scoala). Daca prezentam temele de vacanta ca pe o corvoada sau doar ca pe o modalitate de a evita consecintele negative de la inceputul anului scolar urmator efectul va fi contrar. Trebuie sa avem incredere in elevii nostri ... la urma urmei si noi ii formam, iar daca se pregatesc pentru scoala asa cum spunea dl. danvulc oare noi nu avem nici o responsabilitate?

2 0

05.06.2017 13:16 mmddobre

Eu sunt de acord ca trebuie sa recapituleze ce au învatat si sa nu le uite.Dar eu cred ca sunt bune caietele de vacanta.Eu pe ele merg mereu.Aici copii au matematica,stiinte,romana(vorbesc de clasele 1-4),iar exercitiile sunt usoare si distractive.

1 2

09.06.2017 14:55 nita_maftei

Mai am un an pana la pensie.Nu am dat niciodata teme pentru vacante,nu voi da nici acum.Copiii au venit in septembrie la fel de bine pregatiti ca in iunie,temele nu-i fac mai buni sau ca ar fi uitat.Depinde de noi ce ii invatam si ce le cerem in anul scolar urmator.Si apoi cartile ,,Teme de vacanta ",de la diferite edituri contin sarcini care depasesc nivelul elevilor,iar parintii apeleaza la cadre specializate pentru a le rezolva.Dragi colegi:
- Cum si cand le corectati si evaluati?Eu am in clasa 25 elevi...Nu am timp si nici nu este eficient.

4 1

09.06.2017 19:30 finaruflorin

Oameni buni, utilitatea temelor pentru vacanță este un ...truism. Nu astfel trebuie analizată această importantă ...temă. Evident că sunt utile!!! Discuțiile/dezbaterile ar trebui purtate înspre subiecte precum: volumul optim al acestor teme, calitatea sarcinilor de lucru propuse, gradul de dificultate al acestora, frecvența angajării în efort a elevilor aflați în vacanță, gradul de independență al acestora în efectuarea sarcinilor de lucru propuse pentru vacanță. Nu trebuie uitat nici faptul că orice sarcină de lucru indicată elevului (se) impune apoi a fi verificată de cadrul didactic respectiv!

0 0

17.06.2017 19:55 Alexandra_Curea

Temele de vacanta sunt folositoare atât timp cât nu sunt multe și sunt date intr-un numar rezonabil. Consider ca doar la materii precum limba romana, matematica și limbile străine moderne (germana,franceza,engleza,spaniola etc.) sunt folositoare temele de vacanta. La limbile străine cuvintele, modurile verbelor,etc. se uita foarte ușor pe timpul verii.
Iar idea ca temele de vacanta sa constituie în a face fapte bune, a râde , a-și face prieteni este ineficienta. Băieții ( mai rar fetele) nu înțeleg de obicei noțiunea de "fapte bune", iar la începutul anului școlar acestia pot minți cu ușurință în fața profesorului/invatatorului despre cât de buni, cuminți, și ascultători au fost.

1 0

20.06.2017 14:10 marysa_pryntzesukha83

Pentru profesorii stresati care nu au nicio legatura cu sistemul de invatamant: Dragii mei,degeaba dati o gramada de teme daca elevii si asa nu se chinuie absolut deloc,nu au nicun interes si pana la urma ajung sa le copieze.Intr-o vacanta,cred v-ati dat seama ca are numele asta cu un motiv,elevul se odihneste,dar si munceste.Nu inseamna ca trebuie sa faca temele voastre,cei mai multi fac pregatiri si este de ajuns.Nu a zis nimeni ca nu aveti voie sa dati teme,dar cu masura ,si nu va mai iesiti din minti atunci cand ei nu o vor face.Cred cavoi nici macar nu stiti termenul de ''odihna'',sunteti atat de preocupati sa le dati sa lucreze ce nu ati putut voi face intr-un an de zile incat..
Romania..

0 0

21.06.2017 20:37 mariean_ghe

Știi ce, marysa ? În mare măsură, tu ai dreptate . Majoritatea elevilor așa sunt . Iar stresații de profesori chiar sunt defazați de sistemul de învățământ . Să facem din școli cluburi și să ardem restul timpului la grătar și bere, la shoping și pe face ... Numai că :
Cine mama dracului mai concepe un joc mișto pentru care să tocim tastatura și o țoală șic cu care să ne îmbrăcăm ? Și atâtea altele ... Cumva tocilarul care-și face vara temele și de la care copiem noi, șmecherii ?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

149 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN