Jocuri educaţionale

Duel geometrie
Liniile importante în triunghi
Matematica Clasa a VI-a

Înghetata crescătoare
Formarea numerelor alcătuite din sute, zeci, unităţi
Matematica Clasa a III-a

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a IV-a
Propuneţi un sondaj

Sondajele Didactic.ro

Credeti ca evaluarile ARACIP sunt utile?

Foarte utile
6.49% ( 87 voturi )
In mare masura
7.16% ( 96 voturi )
In mica masura
26.03% ( 349 voturi )
Deloc
60.33% ( 809 voturi )

Nr. total voturi: 1341 Sondaje anterioare

Propus de: i_cameliar | 31.10.2013 / 13325 vizualizări

75 comentarii

Comentarii (75)

0 0

01.11.2013 09:56 contuvalentin

Parerea mea este ca mai buna evaluare este facuta de parinti, prin alegerea unei anumite scoli la inscrierea copiilor lor .
Cred ca ARACIP are o privire de ansamblu , standardizata , in mare parte birocratica sau statistica , dar societatea , prin parintii copiilor care sunt inscrisi la o scoala , analizeaza si difuzeaza imaginea reala a scolii , o imagine amanuntita , care de multe ori priveste si aspecte individuale -puncte forte sau verigi slabe .
Este ca si in "vanzari", unde unii analizeaza marfa dupa standarde de calitate si norme iar altii cumpara . De multe ori ierarhiile celor doua parti nu coincid.
Poate ca ceea ce considera ARACIP important sau obligatoriu , parintilor li se pare putin relevant si invers , desi cred ca suficient de multe din punctele de analiza sau observare coincid.
Concluzia mea este ca ARACIP este un organism relativ important si poate rolul sau ar trebui sa devina de consultant si nu de evaluator principal si ca piata educationala este cea care ar trebui sa decida.

2 0

01.11.2013 17:56 professorbujor

Ca sa fii "aracipit",trebuie sa te asiguri de un buget consistent,fiindca aracipistii nu lucreaza de dragul educatiei !
Apoi ,trebuie sa-i rogi frumos sa binevoiasca a veni sa te dascaleasca ce hartii sunt bune si care sunt rele !
ARACIP-ul acesta e o chestie birocratica si trebuie desfiintata !
De asemenea ,toti marii ganditori de hartaloage din minister trebuie trimisi la munca adevarata dimpreuna cu slugile lor din inspectoratele scolare judetene !
Daca au ajuns unde au ajuns ,inseamna ca sunt reale valori care nu sunt folosite unde trebuie : la catedra !

2 0

01.11.2013 22:59 meryemm

Total de acord cu comentariul anterior......Aracip-ul trebuie desfiintat.....reprezentantii lor stau in birouri, au salarii " nesimtite" si cer scolilor un milion de situatii, statistici, hartii fara valoare, care presupun foarte mult timp, efort inutil si distrag atentia de la adevarata munca, respectiv cea la catedra. Toata aceasta evidenta nu imbunatateste cu absolut nimic calitatea invatamantului.

1 0

02.11.2013 10:44 theosys321

ARACIPUL.....spune si face numai ce "trebuie" nu descopera nimic daca nu "trebuie" sa descopere iar conducerea este bine implementata de un partid .Nu conteaza daca acea conducere este complet incompetenta si dirijata de "sus " important este sa-i puna pe profesori cu "botul pe labe",scuzati expresia si sa-si faca mendrele conform "indicatiilor pretioase" care sunt astazi mai realiste ca oricand.

2 0

02.11.2013 18:46 1313anca

ARACIPUL doar hartii inutile

0 1

02.11.2013 18:57 ginabuzas

ARACIPUL nu se poate substitui ISJ. Toate documentele solicitate de ARACIP sunt necesare ca dovezi si la inspectiile facute periodic de inspectorate.( Directorii nu sunt numiti cu acordul ARACIP.) Conducerea incompetenta? Sesizari la ISJ... Da,directorii sunt numiti politic,dar si cadrele didactice din scoli isi dau acordul cand accepta tacit sa fie condusi de asemenea persoane (cand se fac interviuri,chestionare la vizitele ARACIP ar trebui sesizate abuzurile,lipsa de transparenta,tratamente discriminatorii).Nimeni nu tulbura apele ,ca pe la noi...Cei care au acest curaj sunt pusi la zid cu indignare de colegi care se simt stresati cand se anunta un control pentru a sesiza un caz reclamat de cineva din scoala.Pentru ca nu-i frumos sa spunem si in afara ce facem noi in scoala noastra. Este un cerc vicios.Vrem democratie,calitate?Atunci fiecare sa ne jucam cat mai bine rolul.Scuze daca am suparat pe cineva.

0 0

02.11.2013 20:57 ade2010

Sunt in totalitate de acord cu cele spuse mai sus de colegii mei....poate vad si aud cei care trebuie!

0 0

02.11.2013 21:56 demuset

În 1851, când a avut loc în Crişana, şi în restul teritoriilor "populate de valahi" din Imperiul habsburgic, modernizarea învăţământului (de către contele Thun) s-au introdus în primul rând profesorii specializaţi şi apoi obiectele de studiu, clasele, diriginţii (ordinariul clasei), manualele, materiale didactice, perioadele şcolare, examenul de maturitate etc. , nu existau nici IŞJ-uri, nici ARCIS-uri, nici alte "descoperiri" de aceeaşi utilitate dar profesorul era "atestat" de o UNIVERSITATE (RENUMITĂ)!
Acum după mai bine de 150 de ani, sub masca modernizării, vrem să renunţă la stuctura care a dus omenirea în era postindustrială. De ce "avem nevoie" ?

0 0

02.11.2013 23:47 mady-ana10

ARACIP!!! O noua gaselnita!ce naiba nu pricep astia din minister ca educatia are nevoie de atatea altele si deloc de hartoloage in care NIMENI, dar absolut NIMENI nu se uita! cei din minister ar trebui sa coboare pe pamant, sa vada cu luciditate si clar nevoile din sistemul deja bolnav...veniti, domnilor prin scoli si vedeti care e REALITATEA scolii! ne cer hartii...multe hartii...noi lucram cu oameni vii, se numesc COPII, si voi ne "ingropati in hartogaraie, sustragandu-ne de la a lucra cu cei tineri...care e totusi scopul?unde se va ajunge?poate la punctul de unde am plecat in 1989...rapoarte, tabele, procente...iar scoala se duce de rapa!

1 0

03.11.2013 12:04 cosereamircea

Asa cum spunea un mare filosof roman: democratia presupune triumful cantitatii asupra calitatii.

2 0

03.11.2013 14:50 professorbujor

Sau,cum zicea alt clasic in viata : "Decat o democratie bolnava,mai bine o dictatura sanatoasa !"

1 0

03.11.2013 15:28 istdia

Aracip este o capusa care se hraneste cu hartii. Oare se uita cineva pe tonele de hartii pe care trebuie sa le producem? Ne tin ocupati ca sa nu cerem salarii decente, carti, materiale pentru ceea ce conteaza de fapt: elevii.

0 0

03.11.2013 17:21 doinadanu

de acord cu proffesor bujor! Si cu toata lumea !

0 0

03.11.2013 18:56 Roxane72

Total de acord cu mady-ana10. Noi lucram cu copiii, adica asa ar trebui, dar nu ne vedem capul de hartii ...complet inutile.

0 0

03.11.2013 19:13 professorbujor

Politica hartaloagelor a inceput din 1982 ,cand mari pedagogi ai "epocii de aur " s-au apucat de facut analiza matematica pe un domeniu fluid ,cum ar fi cel al educatiei !
Ma rog, fiecare vrea sa-si justifice ,intr-un fel sau altul,existenta ,de regula mediocra !
Si,atunci, a inceput o campanie furibunda, prin Revista de Pedagogie ,in favoarea cuantificarii oricarui demers didactic ,sustinandu-se ideea ca ,un lucru bine analizat,bine programat,bine inhartogat,are sanse sa se finalizeze bine !
Sau ,rau !
Ca sa nu lungesc discursul ,promotorii hartogaraiei contimporane trebuie identificati in asa-zisele facultati care produc specialisti in stiintele educatiei ,in psihologie ,in tot felul de visatori,ca sa nu -i denumesc cabotini,ba chiar infractori,avand in vedere ca un stat idiot promoveaza idioti care consuma resurse pe care societatea ,alcatuita din "prosti",ar putea sa le cheltuiasca pentru infiintarea unor locuri de munca adevarate .

0 0

03.11.2013 19:32 professorbujor

P.S.
Catre finalul "iepocii de aur,plina de maretili realizari ",si educatia trebuia sa cotizeze la tembelismul asumat de catre toata natia ,in sensul ca daca un muncitor putea sa faca 3 suruburi pe ora ,atunci si profesorul trebuia sa faca 3 olimpici pe zi !
Si ,baietii destepti din educatie au zis
_ DA , Multstimate si iubite ,vom face totul ,ca asa mergea treaba,sa faci totul,sa aplici ,ca si acum ,inalta tehnologie didactica ,bazata pe ideile staliniste din 1927-1930,
si vom obtine rezultate....peste 100% !
Problema serioasa este ca nimeni nu este interesat de ceea ce se intampla cu soarta unei natii !
Conducatorii sunt niste derbedei politici,sustinuti de capital !
Ei promoveaza capitalul ,nu omul !

0 0

03.11.2013 19:52 danielamunteanu

Mi se pare o inspectie aberanta, cu un maldar de hartii, cu timp pierdut pentru a le face....dar ce mai conteaza ce faci la clasa cand ai atatea hartoage!!! Cand ajungi la clasa te gandesti : Ce bine ca pot sa ma odihnesc si eu... si bietul copil.. are alternativa meditatiilor... Nu este asa ca e ideal... fabricam rupti de realitate pe banda rulanta ... ca doar asta se cere masa de manevra , la alegeri.

0 0

03.11.2013 20:02 professorbujor

P.P.S.
Vreau sa aduc ,in spirit americanesc,deci democratic,un amendament la "sfanta constitutiune" :
Imnul tarii ,"Desteapta-te, romane ! " sa nu se mai faca auzit in perioada cand romanul doarme ,pentru ca , nu-i asa, deranjeaza la productivitatea odihnei sale !
Acest imn poate fi inlocuit cu "Somnoroase pasarele !" care are darul de a promova pacea intre toate fortele politice !

0 0

03.11.2013 20:03 danielamunteanu

Domnilor ministri ... aveti multi specialisti... oare de ce nu reusiti sa va ancorati in realitate si sa stabiliti reguli corecte de functionare a acestui sistem. NU suntem infractori sa dovedim cu poze ca am facut ceva. Copii sunt cei care vorbesc despre un profesor. Pe ei nu ii asculta nimeni. Aveti chestionare de satisfactie si tot felul de alte chestionare , culegeti date de la noi profesorii si tot degeaba... Veniti cu idei ,,moderne "din lumea "civilizata", dar uitati ca aici este Romania cu realitatile sale.Aruncati in educatie tot felul de idei care de care mai aberante, de am ajuns pana si noi cei care ne iubim asa de tare meseria sa ne saturam si sa ni se faca lehamite. Ca nu stam in invatamant pentru salarii ci pentru ca iubim copiii... Cand o sa terminati cu tot soiul de inspectii...cand o sa pricepeti ca o inspectie nu releva realitatea ? Este un factor de stress si reactiile sunt diferite. Sunt afectati si profesorii si copii... Ca doar aveti un institut al educatiei care de altfel propune tot felul de idei care nu dau rezultate in practica . Ati carat vreodata vreun ghiozdan al unui copil , sa vedeti cat este de greu? Ca tot nu vrea ministru sa renunte la manuale ... macar sa le faca pe fascicole, ca bietii copii sa ia parti din ele...

1 0

04.11.2013 16:26 eancrimicri

ma ung pe suflet toate comentariile colegilor de suferinta in ale aracipului, cred ca spiru haret si altii ca el se rasucesc in somnul vesnic ca lor nu le-a dat prin cap asa ceva cand s-au gandit la educatie! cine simte ca il fac sa fie un cadru didactic mai bun miile de hartii, mana sus! a, planificarea activitatilor, cursurile "gratuite" oferite de ccd, da, dar ARACIP??? rezonez cu multa satisfactie citind exprimarea tuturor gandurilor mele ca umil si disperat membru ceac.!

1 0

04.11.2013 17:57 popa_o7

ARACIP-UL ESTE UN S.R.L. CE CAPUSEAZA BUGETUL INVATAMANTULUI SI UNDE LUCREAZA PERSOANE NUMITE IN FUNCTII FOARTE BINE PLATITE!
PENTRU CEI DIN CEAC ESTE O MUNCA TITANICA NEREMUNERATA.ESTE ACEA MUNCA PATRIOTICA VESNICA!

1 0

05.11.2013 15:42 irmido67

Spuneți-mi vă rog, cu cât , cu ce procent a crescut nivelul de educație al copiilor de când s-a ,,inventat” ARACIPUL? Dacă a crescut măcar cu 0,1 % atunci își justifică existența...dar mă îndoiesc... Inspectoratele ce rol mai au? Nu avem destule ,,organe de control”?
O să uităm de copii, tot fabricând maldăre de hârtii.Trei pătrimi din timp facem ,,hârtii” și o pătrime ne-o dedicăm pregătirii pentru a doua zi...Ne sufocăm pur și simplu. Ne aude cineva?

0 0

05.11.2013 22:39 cos_mirela

Prea multa acoperire in hartii in detrimentul activitatii efective cu elevii!
Daca ARACIP-ul ar gasi solutii pt finantarea activitatlor didactice ar fi OK!Dar s-au saturat parintii sa sponsorizeze toata activitatea la clasa cu tot felul de materiale si mijloace didactice, si noi, dascalii ne-am saturat sa fim tratati de parinti drept cersetori... ne trebuie la clasa mobilier, table magnetice, auxiliare didactice, xerox....etc!Dar fara aceste materiale facem un invatamant modern sau lucram ca in anii '60?!

0 0

05.11.2013 23:26 Petronel123

Credeam ca eu sunt cel care nu pricepe la ce e bun ARACIP la scoala unde imi desfasor activitatea de 37 de ani .Bravo celor care sunt pe aceeasi lungime de unda ! Satisfactia ramane aceea cand vezi bucuria in ochii copilului ca a inteles ce vrei de la el pentru binele lui si nu hartiile facute doar ca sa fie facute . Il ajuta ele pe cel mic cu ceva ? Pe mine nici atat !

0 0

06.11.2013 08:36 junia

Aracipul face...cat? O "chestie" pe an? Si acest control presupune o gramada de hartzogaraie. N-are nicio relevanta, nici pentru elev, parintii lui sau profesorii elevului respectiv.
As desfiinta orice comitet, comitiu, inspectorat, aracip, whatever!
Cei mai buni evaluatori sunt parintii care isi inscriu copiii acolo unde vor, astfel ca exista clase cu 33 de elevi acolo unde e "batalie" pe profesorii adevarati, respectiv clase cu de-alde 15-16 ani ca sa se "taraie" scoala respectiva si sa nu se desfiinteze ca sa-si piarda lumea locurile de munca!!

0 0

06.11.2013 08:39 junia

Erata: 15-16 elevi

0 0

06.11.2013 16:53 redcathrene

Evaluarea calitatii educatiei se realizeaza peste tot in lumea asta. Diferenta, in ceea ce ne priveste, este ca aceasta activitate este facuta, la noi, de nespecialisti, de "experti in evaluare si acreditare" (cum pompos le place sa se intituleze) cu cateva zile de curs de formare (tinute tot de niste nespecialisti). Si in ISJ, de obicei, inspectorul responsabil cu "asigurarea calitatii" incurca autorizarea cu acreditarea. Desi acesti "reprezentanti" ai nostri (cei mai buni, nu?) participa inclusiv la vizite in strainatate (care, de multe ori, sunt numai tot atatea prilejuri de shopping), nu inteleg nimic din ceea ce inseamna "evaluarea calitatii". Ceva similar cu ARACIP, dar intr-o forma apropiata de ceea ce exista si in alte tari, e bine sa existe, dar, in forma actuala, cu actualii angajati si actuala "filosofie" - existenta acestei agentii nu se justifica.

0 0

06.11.2013 17:45 luminitamorosanu2

Sa nu uitam de banii pe care ARACIP ii pretinde pentru evaluari, cate 3000 de lei pentru fiecare nivel de invatamant; doar de la o scoala gimnaziala care are si gradinita "expertii" insfaca cam 9000 de lei, bani ce ar putea fi folositi pentru dotari, sau plata abonamentelor, sau pentru altceva. Din punctul lor de vedere astea sunt surse extrabugetare desi provin din bugetul local nu de la extraterestri. N-am inteles de ce trebuie platita evaluarea in invatamantul de stat dar sper sa ma dumiresc cand or sa vina in scoala in acest scop. Sunt pentru desfiintarea ARACIP, o capusa care jecmaneste bugetul fara rusine, care nu aduce calitate invatamantului si care "adapa" financiar o masa de indivizi incompetenti pentru munca la catedra dar extrem de inventivi cand e vorba de hartoage.

0 0

06.11.2013 18:11 AlinaSabina

" Doar o ( vorba ) intrebare vreau sa (-ti ) spun " stimata colega , care ai propus acest sondaj....Cui folosesc parerile noastre , daca pe zi ce trece invatamantul romanesc aluneca cu viteza luminii in intunericul din care nu cred ca avem vreo sansa sa scapam teferi (sanatosi , am vrut sa zic )deoarece , oricat ne-am stradui sa ne ferim de boala , nu vad sa avem vreo scapare.

0 0

06.11.2013 19:30 motata

Sunt convinsa ca ai mei colegi care isi fac treaba la catedra asa cum trebuie nu au nevoie de hartii pentru a se pune la adapost. ARACIPUL este un organism care vine si controleaza hartiile intocmite de noi,cadrele didactice. Nu cred ca munca noastra consta in a intocmi atatea hartii. Profesorii de matematica si limba romana sunt satui de atatea situatii cate au de intocmit. ARACIPUL ar trebui sa constate lipsurile existente in unitatile de invatamant, sa constate problemele actuale cu care se confrunta invatamantul,sa gaseasca solutii pentru remediere si nu altceva. Ne-am saturat sa tot vorbim si sa nu ne ia nimeni in seama. Vrem sa fim consultati in luarea deciziilor si sa se tina seama de ideile noastre. Dorim sa nu ni se mai impuna directorii din randul partidelor politice. Dorim sa avem un cuvant de spus in legatura cu conducerea scolilor. oamenii capabili au fost indepartati din functii deoarece nu au fost de acord cu doctrina unui partid sau altul. ARACIPUL sa controleze doar directorii incompetenti.

0 0

07.11.2013 20:58 simona33

Noi nu avem timp sa ne facem datoria la catedra si suntem, pur si simplu , subjugati de hartiile inutile pe care le concepem cu sarguinta! Chiar nu ne aude nimeni? S-a facut un sondaj in legatura cu documentele utile si inutile pe care le intocmeste un profesor! S-a tinut cont de el? Nu mai vorbeste nimeni de acest sondaj? Vedeti...nimeni nu ne ia in seama!

0 0

08.11.2013 07:16 iuiu_flori

ARACIP-ul nu face decat sa controleze maldarul de hartii care ne ocupa timpul de predare....

0 0

09.11.2013 14:37 Alexa_Alexandra

Ce inseamna ARACIP?

0 0

09.11.2013 21:59 diogene67

Prea multe documente se cer la portofolii...Degeaba.

0 0

10.11.2013 16:43 ioana_03

M

0 0

10.11.2013 18:50 maryus

Aracip/ul controleaza dupa niste standerde care nu pot fi atinse de multe scoli.Ideea de ierarhizare este buna , dar in alta societate.La noi e mai greu cu acest lucru.Scolile de la tara pleaca cu un handicap din start: constructii, dotari materiale din anii comunismului, nivel de trai scazut in multe zone, familii dezorganizate, cadre didactice navetiste, politica,etc
Suntem obligati sa facem mii de hartii si se uita pentru ce suntem angajati.... sa educam copii.

0 0

10.11.2013 19:01 sicadatcu

PROFESIONALIZAȚI MANAGEMENTUL ȘCOLAR!!! NU-L MAI LĂSA-ȚI PRIZONIER POLITICULUI

0 0

10.11.2013 19:05 sicadatcu

LĂSAȚI

0 0

10.11.2013 21:12 amurgoci

Înțeleg că cei de la ARACIP ar trebui să fie cei mai experți dintre experți și mai ales la clasă. Dacă e așa, cum se face că trei dintre ei sunt numai cu definitivatul? Cum stau cu indicatorii de la perfecționarea personalului cu 37,5% din personal neperfecționați de 4 ani? :-)

0 0

11.11.2013 16:48 jean_valjean

ARACIP inseamna ACADEMIA ROMANA PENTRU AMETIREA, CICALIREA SI INTOXICAREA PROFESORILOR

0 0

11.11.2013 16:49 jean_valjean

doamna ALEXA_ALEXANDRA aveti explicarea cuvantului compus ARACIP

0 0

11.11.2013 22:45 fulger20

Daca tot votam se va finaliza in vreun fel aceasta dorinta a majoritatii ?Va conta pentru minister ?Numai bine tuturor!!!

0 0

12.11.2013 09:06 ducamaria58

Pentru aceasta institutie sau ce-o fi ea acolo, poti sa intocmesti hartii sa stea "mata in coada", fara sa ridici un deget la clasa. Vin cu pretentii cat cuprinde, dar orice om sanatos la cap si-ar da seama ca ce cer nu ai avea timpul fizic si sa le faci si multe din activitatile pe care le treci pe hartie sunt pierdere de timp.

0 0

12.11.2013 16:11 520377

Ca si coordonator CEAC in scoala , munca pe platforma Aracip-ului este foarte grea , presupune mult timp si pregatire de informatician . Sunt un simplu invatator, care se loveste de indiferenta unor colegi, de timpul pierdut pentru incarcarea datelor , iar pregatirea pentru lectii"cand", care lucreaza in mediul rural, navetist si care se intreba "pentru ce atatea hartii?"

0 0

12.11.2013 17:10 Genuccu

Am o colega care este expert ARACIP, metodist si formator. Ghici ghictoarea mea : cine credeti ca a lipsit cel mai mult de la ore in anul scolar precedent ?.......?.....?
Cand mi-a spus o doamna directoare ca ei ( membrii ARACIP ) sunt primii care strica calitatea invatamantului nu am crezut, insa acum constat ca ASA ESTE ! ei sunt primii care lipsesc de la ore, ei sunt cei care creeaza panica inainte de a veni in inspectii....
Sa n-o mai lungim aiurea: o scoala se verifica simplu: 1. Are scoala rezultate ( la olimpiade si evaluarile nationale ?
2. Sunt evenimente negative in scoala ?
Pai daca sunt rezultate si nu sunt evenimente nedorite ..... ce s-o mai lungim aiurea....prima conditie ne arata ca se face carte , iar a doua ca este disciplina in acea scoala.
ARACIPUL ce ne invata ?????? NE INGROAPA IN HARTII !!!!
E UN PARADOX IN ROMANIA: NE PLANGEM CU TOTII CA NU SUNT BANI IN SCOLI, NU SUNT BANI LA BUGET SI ATUNCI, IN LOC SA LASAM DIRECTORII SA ALERGE DUPA BANI, DUPA SPONSORIZARI, II TINTUIM LA BIROURI CU FEL DE FEL DE MACHETE SI PROSTIOARE MENITE DOAR SA JUSTIFICE MUNCA UNORA CARE N-AU CE FACE ....

0 0

12.11.2013 17:17 Genuccu

...P.S. Am o colega care a predat la universitate in America 14 ANI si imi spunea ca acolo li se cerea O SITUATIE O DATA LA DOUA LUNI DE ZILE SI NICI ACEEA NU ERA URGENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AICI TREBUIE SA STAI LIPIT DE BIROU CU STE-UL ISJ-ului deschis si cu mail-ul scolii, nu cumva sa intarzii cu raspunsurile la zecile de machete si situatii care ti se cer, TOATE CU TERMEN LIMITA !!!!
PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE ..... !!!!!!

0 0

13.11.2013 07:14 valentinacondrut

DA ,ARACIP DESFIINTATA /Tone de hartie altceva nimic .Lasati-ne sa ne ocupam de procesul instructi/educativ al elevilor.

0 0

13.11.2013 15:32 pasu1802

ARACIP ESTE UN ORGANISM FOARTE IMPORTANT ! Cred ca avem noi o problema, cadrele didactice ! Statul plateste pentru noi, iar calitatea actului educational trebuie sa fie pe masura si monitoarizata, evident!
Profesor gr I, multumit
p.s.: Sugestie : incercati- ca alternativa- si sistemul de invatamant particular ! Eu am incercat si... am revenit in cel de stat.
pss : Anul trecut am participat la un congres international. Cadrele din SUA au aceeasi problema cu formalitati/ documente de intocmit. Exista insa o diferenta : atitudinea lor era una POZITIVA !

0 0

13.11.2013 17:44 professorbujor

Hello !
Statul se face ca ne plateste !
Iar calitatea actului educational nu este " pe masura " ,stimabile antecomentator !
Ba ,dimpotriva ,munca noastra este si cantitativ si calitativ invers proportionala cu mizeria de retributie !
Si nu am chef sa-mi fie "monitoarizata" de niste cabotini specialisti in hartoage !
Si daca americanii au atitudine "pozitiva" ,aceasta este treaba lor ,si nu trebuie sa-mi bage nimeni pe gat toate tampeniile venite de aiurea !
Iar daca domnia-voastra vreti ARACIP ,luati-i pe toti in grija domniei-voastre !
Probabil ,sunteti un aracipist !

0 0

13.11.2013 18:18 theosys321

Toata stima pentru realism professorbujor!

0 0

13.11.2013 22:13 myhaitza_popa

E de plans!!!! O sa se lase prof de predat in ritmul acesta. Multe cerinte, putine explicatii, rezultate lipsa, invatamant esuat. Aici se discuta lucruri reala, insa intrebarea este: se va schimba ceva? DA.....dar nu in bine, ci din ce in ce mai rau...:((

0 0

13.11.2013 22:57 elena_1000

DESFIINTATI ARACIP-UL, PANA NU NE DESFIINTATI PE NOI CA OAMENI, IN PRIMUL RAND!!!!!

0 0

14.11.2013 10:23 minimarinica

Iată de ce pasul802 are părerea exprimată mai sus:
- Este (sau era, după cum susține) învățător la o școală de care constănțenii nu au auzit încă.
- Aruncați-vă o privire la taxele de aici și totul este clar.

http://www.scoalanouageneratie.ro/inscrieri

Oare așa îi învață pe elevi să scrie în limba română, cum scrie domnia sa?!!
De fapt, așa oameni vrea ARACIPUL, buni la fabricarea hârțoagelor și cu gura mare, cozi de topor care să îi ridice în slăvi pe "profesioniştii" de la ARACIP,...

0 0

15.11.2013 08:29 marinaion29

Birocratie curata,hartoage cu maldarul care sunt verificate si rasverificate.Desfiintati ARACIPUL.

0 0

16.11.2013 20:12 andra-

desfiintati aracipul
si ceacu-ul din scoli
la noi sunt in ceac numai oameni care nu stiu sa scrie o nota in catalog

0 0

16.11.2013 20:14 andra-

il stimez pe profesorbujor pentru ce a scris
bravo!

0 0

17.11.2013 11:14 professorbujor

Evaluarile ARACIP nu sunt utile,sunt futile !

0 0

17.11.2013 13:10 floreanandrei

Constat că aproape toţi cer desfiinţarea ARACI-ului.
Pot să pun însă pariu că nu va fi desfiinţat.
Aşa că mai bine să ne gândim la problemele noastre, cum ar fi o îngheţare a sem. I.
Dacă Ponta a găsit bani pentr a mări, luna trecută, pensiile şi aşa neruşinat de mari ale militarilor, atunci să găsească bani şi pentru profesori !

0 0

17.11.2013 13:36 professorbujor

Un stat de tip mafiot ,precum acesta condus de Basescu si mafia care-l inconjoara ,nu se poate sustine decat prin institutiile de forta ale statului : armata,politie,jandarmerie,serviciile speciale (securitatea reloaded ),justitie (independenta de notiunea de drept si oarba la necesitatile statului de drept),si,ultima pe lista,cu acordul dvs.,biserica crestina si ortodoxa din cale-afara !
Toate aceste institutii au beneficiat permanent de atentia bugetara a conducatorilor natiei !
Fara nici o grija pentru sanatate,educatie,cultura,cercetare,investitii in agricultura ,in infrastructura ,etc .
Niste nemernici preocupati numai pentru prosperitatea gastilor lor de hoti !
Si pentru ca nimeni sa nu ciripeasca impotriva acestor mafioti au inventat ANI,DNA,DIICOT,ARACIP,ARACIS si alte forme institutionalizate de intimidare a fraierilor care nu au leac !
A fi fraier,adica sluga care mergi in genunchi ,cu caciula in mana si capul plecat ,catre prea maretul boier sau ciocoi de tip nou ,este o boala fara de leac si este o gena a acestei populatii care se crede a fi popor !

0 0

18.11.2013 19:56 danastrat1

Am citit toate comentariile și sunt de acord cu desființarea ARACIP-ului. Nu mai pot, sunt sătulă de întocmit planuri, analize, proceduri și tot soiul de tâmpenii de genul acesta. Nu mai am deloc timp pentru elevii mei de clasa I. Trebuie să apelăm la sindicate, e grav!

0 0

18.11.2013 20:13 Octavia03

ARACIP , o alta agentie care inghite bani multi pentru NIMIC!

0 0

19.11.2013 01:01 elena_1000

EVALUARILE ARACIP NU SUNT UTILE, SUNT STRESANTE!

0 0

19.11.2013 12:13 paun_gheorghe

Asa cum spuneti bine cu toti , tone de hartogaraie, da , dar si multa vorbaraie...asa ca totul depinde de noi, cei mici,dascalii adevarati care stim ce trebuie facut pt. ca " maria sa copilul" sa fie educat. Tineti cont ca de ei vom depinde noi "maine"

0 0

19.11.2013 21:08 leny777

eu am votat ca sunt foarte utile. Observ ca un procent numeros a votat pentru varianta "deloc".Va inteleg frustrarea...si eu fac hartii.....pardon, tone de hartii...cred insa ca nu neaparat evaluarea e deranjanta ci lipsa de sprijin real.De pilda proiecte gata scrise pentru fiecare specializare pe care sa le adaptezi sau sa le imbogatesti, materiale didactice din belsug....daaa, MATERIALE DIDACTICE la indemana...sa nu imi cumpar singura, foarfeca, plastifiator, hartie, lut, schite, scheme, etc

0 0

19.11.2013 21:09 leny777

daca tot vine ARACIP-ul poate observa si lipsa acestor materiale

0 0

25.06.2014 23:45 Cristina_Cojocaru

Văd atât de multe comentarii negative și atât de multă nemulțumire, încât stau și mă întreb, oare oamenii mari de la ARACIP știu aceste lucruri care reflectă adevăratul feedback al tuturor deciziilor anapoda pe care le iau. Iată este și aceasta o evaluare a domniilor lor făcută de oameni care știu platforma, au încercat sa facă și sunt sufocați de maldărul de hârtii INUTILE!
Elevii nu mai știu să scrie și să citească pentru că profesorii fac hârtii INUTILE!

0 0

04.08.2014 14:11 oana_mihaela

Dragi colegi, am si eu o intrebare: Daca nu am reusit sa completez pe platforma cadranele 1 si 2 pana la 30 iunie 2014, oare mai am posibilitatea sa le completez in luna septembrie 2014? In cazul in care nu se mai poate, care sunt consecintele? Va multumesc.

0 0

07.03.2015 19:18 ilie29prof_mat

De acord cu d-na Cristina Cojocaru ! Hartii multe si inutile adapostite in asa-numitul portofoliu al cadrului didactic, sau al directorului. Portofoliul are ca unitate de masura metrul cub!!!!!!! Ma uitam ce carau la aceste portofolii colegii mei, caram si eu la portofoliul meu pe care trebuia sa-l duc de la o scoala la alta , ca nu stiam unde imi canta sorocul.
- Cine citeste doamna, comentariile noastre de aici? Acest forum este facut de noi pentru noi, ca daca cei de SUS l-ar citi, sunt convins ca ar fi si consecinte.

0 0

30.05.2015 12:01 Ancutza68

Am citit comentariile de mai sus,care au fost scrise și postate în 2013 !!! Ce s-a schimbat de atunci,stimați colegi? Nimic! Ieri a plecat controlul Aracip din școala unde predau eu. O prostie mai mare nu mi-a fost dat să văd. În ultimele zile,mă temeam pt colegi și pt mine,să nu pățim ceva cu sănătatea din cauza presiunii care a fost pusă pe noi. Ne-am îngropat în hârtii INUTILE,ABERANTE,STUPIDE....etc,nu mai eram buni de nimic în fața elevilor,iar viața de familie aproape a dispărut. La ce folosesc toate?? Cine credeți că ne aude?? Rezultatele controlului? Nefondate,nerealiste și INUTILE. Lucrez într-o școală din mediul rural,dar foarte frumoasă și plină de viață(în adevăratul sens),datorită cadrelor didactice de vocație,dăruite muncii și profesiei. Avem multe realizări care depășesc școli de prestigiu,suntem ca un stup de albine,zi de zi,tot anul școlar. Avem și minusuri,dar care nu sunt în puterea noastră a fi schimbate,ci în puterea statului,a celor care ne cer,fără să ne ofere,a celor care ne tratează ca pe slugi și ca pe paraziți! Și tot ei sunt cei care îsi rezervă dreptul de a ne ,,controla" și a ne ,,acorda" calificative după standardele ,,nu știu cui"... Jignitor și revoltător! Unde suntem și încotro ne îndreptăm??? Vă respect,dragi colegi și vă doresc ceea ce îmi doresc și mie: să trăim vremuri mai bune în învățământul din țara asta!

0 0

10.06.2015 22:00 elenaapopei

Dragi colegi, vad comentariile voastre de acum un an.
Haideti sa facem un referendum, sa scriem pe site-ul ministerului zilnic pana cand vom scapa de aceste persoane care ne mananca zilele-ARACIP. La Bucuresti sunt platiti cu 1000 de lei pe zi, daca nu mai mult, ca se ce?
Ne verifica pe noi, colegi cu ei la documente, dar ei au totul pus la punct?
De ce li se da derogare de ore acestor colegi din Oltenita, Giurgiu si de aiurea sa faca echipa si sa se cheme ARACIP....La ei este totul perfect?
De unde s-au mai inspirat cei din minister cand au inventat tot felul de Asociatii fara noima???!!!!!!!!!! Toti spun ca asa cere UE...O mare minciuna ....UE doar sugereaza, nu obliga, nu verifica ei ce facem noi in "casa '' noastra....Numai prin unirea fortelor vom reusi sa-i dovedim...

1 0

19.09.2015 18:01 amaliabuz

Foarte bine spus.

0 0

16.10.2015 22:41 adia_010

Care UE? Sunt multe tari in Ue care nu au nici ceva similar Inspectoratelor noastre școlare! De ceva gen ARACIP nici vorba!

0 0

29.09.2015 17:08 cotteaalexandra

Eu m-am facut cadru didactic pentru a preda elevilor, pentru a face activitati care sa educe, nu ca sa ma ingrop in hartii! Nu vede nimeni ca nu sunt compatibile?

0 0

16.10.2015 22:38 adia_010

Nu credeti ca este o mare nedreptate fata de noi,cadrele didactice, dar mai ales fata de copii? Intru la clasa stresata de faptul ca am atatea hartii de intocmit, atatea situatii care nu nu influenteaza cu nimic calitatea actului educational. Cu ce sunt vinovati copiii? Am ajuns sa ne facem datoria de dascăli printre hartii!

0 0

24.11.2015 18:11 valentina39

Categoric, acest ARACIP trebuie DESFIINȚAT! Atribuțiile sale ar trebui să cadă pe seama Inspectoratelor Școlare. Ele trebuie să monitorizeze situația unităților de învățământ. Este o suprapunere de atribuții, ceea ce este inadmisibil. Trebuie desființat și pentru că se cheltuie inutil bani europeni pe profesori care în plus prin deplasările lor în țară, perturbă în școlile lor desfășurarea orelor. De asemenea acești membri ARACIP nu-și fac deseori datoria în școlile lor, observ personal acest lucru în unitatea unde lucrez. Membrii ARACIP nu sunt decât niște birocrați, creație a unui sistem și așa superbirocratic. Munca lor nu este relevantă, nu controlul lor, al foilor și dosarelor este important pentru învățământul românesc. Mesaj clar pentru Minister, DESFIINȚAȚI SISTEMUL ARACIP!

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 73 evenimente

«FEBRUARIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveţi despre propunerea ca anul şcolar să înceapă la 1 septembrie?

902 voturi | 17 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ioana_popescu Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati