Jocuri educaţionale

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a IV-a

Pericol de explozie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Una din trei
Apele curgătoare şi vegetaţia României
Geografie Clasa a IV-a

Cum să creați un test online pe didactic.ro. Pas cu pas

În această perioadă materialele create de profesori pentru învățarea online reprezintă o resursă importantă pentru Școala de Acasă.

Este impresionantă mobilizarea colegilor noștri în a crea astfel de materiale și solidaritatea breslei noastre, demonstrată în această situație nemaiîntâlnită. Sunt numeroși oameni ai școlii care împărtășesc colegilor experiența, ideile și materialele create.

Prezentăm un Ghid realizat de doamna Iuliana Drăgan (profesor pentru învățământul primar, Școala Gimnazială Nr. 96 București) utilizând opțiunea de Teste Online existentă pe didactic.ro

Prin acest articol aș dori să vin și eu în sprijinul colegilor învățători, mai ales în sprijinul celor care sunt deprinși mai puțin cu crearea materialelor digitale pentru elevi.

Azi vă voi arăta cât de ușor putem crea teste online pe platforma de învățare didactic.ro. Testele create aici sunt dintre cele cu variante de răspuns (test grilă) și au o serie de valențe pozitive:

  • putem verifica în timp scurt un volum mare de cunoștințe;
  • oferă feedback imediat, elevul poate vedea la final ce a greșit;
  • sunt atractive pentru elevii noștri, copii născuți în era digitală.

Realizarea testelor online pas cu pas.

La început accesați link-ul www.didactic.ro. Dacă nu aveți cont pe didactic.ro, va trebui, mai întâi, să vă creați unul, cu care vă autentificați de fiecare dată când veți intra pe platformă.

Pentru a începe crearea unui test, click pe butonul  „Creați un test on-line”.

Imediat se deschide un alt ecran, o pagină cu titlul „ Propuneți un test”, unde veți completa/bifa, pe spațiile prevăzute informații generale (date de identificare) referitoare la testul pe care doriți să îl creați: titlu, o scurtă descriere, nivel de învățământ, disciplina, clasa, durata, gradul de dificultate. Puteți chiar să încărcați un material de pregătire sau un fișier audio. După ce ați completat aceste date, click pe butonul „Pasul următor”, așa cum se poate observa în imaginea de mai jos.

Ați ajuns într-o nouă pagină cu titlul „Editați test”. Aici veți insera primul item de evaluare.

Veți scrie prima întrebare/cerință pe care o adresați elevilor și, mai jos, variantele de răspuns. Atenție, prima variantă de răspuns trebuie să fie totdeauna cea corectă, iar celelalte variante sunt distractorii. Puteți insera între doi și patru distractori. Aplicația va reorganiza variantele de răspuns astfel încât varianta corectă nu va fi întotdeauna prima din listă.

Pentru a adăuga un nou item/întrebare, click pe butonul „ Adăugați întrebare”. Pe măsură ce introduceți întrebările, ele vor apărea în partea de jos a ecranului. Puteți face modificări sau corecturi în datele introduse făcând click pe iconul de editare  sau puteți șterge o întrebare apăsând iconul Ştergere.

Se va proceda identic până când se epuizează și ultima întrebare a testului.  A sosit momentul să finalizăm testul apăsând butonul  „Finalizare test”.

Ultima etapă este aceea de a-l trimite elevilor dumneavoastră sau de a-l publica pe site (recomandăm), de unde îl poate descărca oricine e interesat: elevi, profesori, părinți, pedagogi.

Testele online de pe didactic.ro, inclusiv testul la istorie, creat pentru ilustrarea acestui material, le puteți accesa apăsând butonul  „Teste online”.

Vă dorim mult succes! Suntem siguri că testul creat de dumneavoastră va fi o resursă foarte valoroasă pentru ceilalți colegi din comunitatea Didactic.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Şcoala online

Propus de: intuitext | 06.04.2020 13:06 | 5741 vizualizări

Comentarii (2)

2 0

22.04.2020 08:37 dynic

MULTUMIM!

0 0

26.04.2020 13:17 livia13

Bună ziua,
Nu sunt lingușitoare, însă admir felul onest în care ați creat această platformă pentru învățarea la distanță!
Nu reprezentați vreo firmă de top în realizarea de tot felul de platforme, care de care mai complicată.
Nu este nevoie să fixăm ore de comunicat cu elevii, nu obligați elevii să rezolve testele online când vrea profesorul, ci în ritmul lor. Copiii au posibilitatea să se verifice foarte rapid și să tragă concluzia: „știu, nu știu și trebuie să ma uit în notițe sau manuale”.
Acum ar trebui să fiu pe o platformă unde ne vedem unii pe alții. Nu-mi place, acasă fiecare este un pic altfel decât în societate, nu vreau să mă/ ne expun( em ).
Vă felicit că ați găsit așa o modalitate simplă de a trimite și verifica testele elevilor.
Am realizat 4 teste online și voi mai face și altele, din ce în ce mai bune, pentru elevii care primesc pe telefon, o dată, adresa la care pot primi testele necesare.
Felicitări!
Prof Livia Armanu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 55 evenimente

«MAI 2020»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Diafanele păpădii

Propus de: adinanedelcu

Sondajul zilei

Ce măsuri le considerați că ar trebui luate de Ministerul Educației, pentru a sprijini activitatea online pentru elevi și profesori?

162 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ProfesorAdi Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.