Şcoala cu
bune practici

74 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Oradea

Grupa pregătitoare
Scoala Gimnaziala "Avram Iancu" Oradea, Oradea, Bihor

Școala Avram Iancu reprezintă o instituție de referință a sistemului de educație orădean și românesc. Ultimii trei ani, mai exact perioada 2021-2023, au adus schimbări de esență în managementul și perspectiva școlii, prin implementarea unor modificări semnificative, precum: - arhivarea documentelor în vigoare sub forma de arhivă fizică, în curând completată și de una digitală;
-înlocuirea PC-urilor din laboratorul de informatică, în vederea creșterii performanței și a facilitării învățării digitalizate;
-întărirea securității la nivelul curților școlii prin introducerea unui sistem de monitorizare audio-video;
-casarea manualelor și PC-urilor vechi, respectiv inventarierea tuturor obiectelor din școală;
-instalarea de dispozitive hotspot în toate sălile de clasă;
-eficientizarea sistemului de încălzire din școală prin intermediul digitalizării.
În prezent, focusul principal al conducerii și personalului școlii îl reprezintă consolidarea și creșterea performanței și a calității în educație. Ne adaptăm constant nevoilor și schimbărilor la nivel global, care suscită reconfigurarea viziunii educative înspre deschidere, incluziune și emulație. Suntem prima școală gimnazială din oraș care dispune de echipamente de imprimare/scanare 3D și de un mini-laborator inteligent cu Minimac si iPad-uri, destinat orelor de curs sau pregătire interactivă și inovativă.
Am inițiat schimbarea mobilierului școlar și urmează digitalizarea integrală a sălilor de clasă și laboratoarelor, cu sprijinul Primăriei Oradea. Elevii claselor pregătitoare beneficiază de dormitoare, iar școala oferă tuturor elevilor posibilități de recreere in curtea, livada și foișorul proprii. Elevii noștri au posibilitatea de participare la activități de tip Școală după școală, pregătire pentru performanță, respectiv activități remediale și de sprijin. Rezultatul acestor eforturi și a sprijinului oferit de către familii și instituții o reprezintă numărul mare de absolvenți cu care ne mândrim și care ne fac cinste în Colegiile Naționale și liceele de elită ale orașului.

Perspectivele viitorului pentru școala noastră sunt cel puțin la fel de promițătoare precum trecutul cu care ne mândrim. Baza activității noastre o constituie parteneriatul școală-familie-societate, în vederea atingerii dezideratelor atât educative, cât și umane, ale tuturor beneficiarilor educației. Inovarea și incluziunea sunt posibile doar în context de cooperare și auto-depășire. Astfel, ne propunem sa extindem infrastructura noastră prin construirea unei săli de sport moderne cu vestiare, a unui teren de sport sintetic, precum și eficientizarea sistemului de iluminat prin iluminatoare Led. Prin intermediul uni proiect derulat prin Primăria Mun. Oradea, vom continua modernizarea la nivelul sălilor de clasă și ale laboratoarelor școlii, prin dotare cu mobilier nou și echipamente digitale, permițând astfel integrarea elevilor noștri în cerințele lumii digitale. Cadrele noastre didactice urmăresc încontinuu promovarea valorilor moral-umane de fond, care să permită formarea elevilor noștri în viitori cetățeni empatici și implicați. Conștienți de responsabilitatea la care ne obligă tradiția școlii noastre, vă asigurăm de toată deschiderea și dăruirea față de copiii dumneavoastră, onorând semnificația misiunii noastre.

Propus de: inandbihor | 30.08.2024 20:08

0 comentarii

263 vizualizări
Mulţumesc 0 voturi

Galerie foto


Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 9 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

42 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN