Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări
Cum public un articol?

Revista electronică Didactic.ro, ISSN 1844-4679 Februarie 2012

Articolele Cancelariei Naţionale

Portofoliul, metodă complementară de evaluare; Prof. Ghinea Irina, Şc. cu cls. I-VIII ”Profesor Cristea Stănescu” Cornu-Prahova

Portofoliul este o modalitate de lucru prin care elevii îşi pot pune în valoare cunoştinţele, un instrument care îmbină evaluarea cu învăţarea continuă şi progresivă, o “carte de vizită” a elevului, prin care cadrul didactic poate să urmărească progresul– în plan cognitiv, atitudinal şi comportamental la o anumită disciplină, de-a lungul unui interval mai lung de timp.
Primul pas pentru întocmirea portofoliului a fost acela de a informa elevii ce trebuie să conţină un portofoliu şi cum trebuie îmbogăţit conţinutul acestuia.

Gândirea critică şi creativă în contextul învăţământului modern

Gândirea critică constă în procesul mental de analiză sau evaluare a informaţiei, mai ales afirmaţii sau propoziţii pretinse de unii oameni a fi adevărate. Ea duce la un proces de reflecţie asupra înţelesului acestor afirmaţii, examinând dovezile şi raţionamentul oferit şi judecând faptele.
Ea declanşează procese cognitive complexe, care încep cu acumularea de informaţii şi se termină cu luarea de decizii.

Folosirea la clasă a tehnicilor dramatice, Prof. Carmen Ouatu, Şc. nr. 5 „Principesa Elena Bibescu”, Bârlad, jud. Vaslui

Uneori ora devine plicticoasă şi elevii (în special cei mici) îşi pierd interesul pentru ceea ce profesorul sau învăţătorul spune. De aceea, o schimbare a mersului obişnuit al lecţiei este întotdeauna bine venită. Şi cel mai bun procedeu este acela al folosirii TEHNICILOR DRAMATICE precum şi al ACTIVITĂŢILOR CU CARACTER DRAMATIC care prezintă mai multe avantaje.

Rolul profesorului în şcoala românească, Prof. Spiridon Victoria; Prof. Chiruţă Ermilia Şc. cu cls. I-VIII nr.2 Piatra Neamţ

Şcoala are un rol esenţial în pregătirea tinerilor pentru viaţă. O şcoală responsabilă trebuie să respecte o serie de condiţii şi criterii. În primul rând trebuie să gândim că este răspunzătoare educaţional şi civic, pentru ceea ce produce în şi pentru societate. În al doilea rând o astfel de şcoală, „dă seama” de rezultatele produse, cu alte cuvinte este capabilă să-şi recunoască, să-şi planifice şi să-şi evalueze resursele în termeni de scopuri şi rezultate. Pentru a deveni responsabilă, ea trebuie să respecte o serie de condiţii şi criterii, să-şi revizuiască scopurile, atitudinile, să-şi evalueze periodic rezultatele.

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

147 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN