Jocuri educaţionale

Foca la distracţie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a VIII-a

Dale
Forme geometrice în plan
Matematica Clasa a VI-a

Dansul, limbaj european într-un proiect Comenius, Prof. Spatariu Cristiana, Şcoala „Teodor Ştefanelli”, Câmpulung Moldovenesc

Proiectul multilateral Comenius în care Şcoala „T.V.Ştefanelli” din Câmpulung Moldovenesc este implicată, din luna septembrie a anului 2008, începe să prindă tot mai mult contur prin activităţile desfăşurate în colaborare cu ceilalţi parteneri (Sainte Marie aux Mines – Franţa, Arezzo – Italia, Kazanlak – Bulgaria, Cheadle Hulm – Marea Britanie şi Ljubljana – Slovenia).

În perioada 19–23 martie a avut loc în Franţa, la Sainte Marie aux Mines, a doua vizită în cadrul proiectului „Mieux se connaître à travers danses, chansons et musiques traditionnelles”, unde şcoala din Câmpulung Moldovenesc a fost reprezentată de trei cadre didactice: prof. Măgureanu Anca, prof. Lehaci Magda, prof. Rotaru Floricica. Dumnealor au intrat în contact direct atât cu lucrul la proiect cât şi cu realităţile instructiv–educative din această parte a Europei. În paralel, s-au desfăşurat şi alte activităţi la nivelul şcolii (realizarea de panouri informative, un DVD cu dansuri şi cântece tradiţionale româneşti, avându-i ca protagonişti pe elevii şcolii, realizarea unui site, care să ofere informaţii la zi despre viaţa proiectului).

Întâlnirea partenerilor din cele şase ţări a fost extrem de plăcută şi fructuoasă. După ce, în noiembrie 2008, când a avut loc prima vizită de proiect, găzduită chiar la Câmpulung, unde partenerii s-au cunoscut şi au iniţiat strategiile de abordare ale proiectului, de această dată, contactele fiind deja stabilite, şi beneficiind de primirea extrem de călduroasă şi impecabilă a gazdelor, nu le-a fost greu să-şi dea mâna pentru a se prinde în ritm de dans specific alsacian, bulgar, român, sloven sau italian. Fiecare din ei a fost, pe rând, profesor şi elev în învăţarea dansurilor, urmând ca, la rândul lor, să îi înveţe pe elevii de acasă paşii de dans explicaţi cu mândrie, răbdare şi umor, de către ceilalţi. Deşi barierele lingvistice s-au trecut cu uşurinţă, muzica şi dansul au fost, în cele câteva zile petrecute în Alsacia, principalul mijloc de comunicare care a reunit oameni şi obiceiuri din cele patru colţuri ale Europei.

La sfârşitul celor cinci zile la Sainte Marie aux Mines cu toţii s-au întors, nu numai cu DVD-urile pe care le-au schimbat între ei şi care servesc ca bază didactică în învăţarea dansurilor, dar şi cu amintirea plăcută dată de ospitalitatea franceză, simplitatea şi bunăvoinţa oamenilor, zâmbetul şi exuberanţa copiilor, de peisajele şi locurile extraordinare vizitate, şi, nu în cele din urmă, de promisiunea următoarei întâlniri, la fel de instructivă şi deschisă spre ceilalţi, la fel de fascinantă şi surprinzătoare.

Prof. Spatariu Cristiana
Şcoala. „Teodor Ştefanelli”, Câmpulung Moldovenesc

Azi: 73 evenimente

«FEBRUARIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveţi despre propunerea ca anul şcolar să înceapă la 1 septembrie?

887 voturi | 17 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ioana_popescu Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati